Λιονέλ Μέσι: Κριστιάνο, δες την πλάτη μου (pics)

Λιονέλ Μέσι: Κριστιάνο, δες την πλάτη μου (pics)

Ο Λιονέλ Μέσι προσπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη μάχη για τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στα πέντε τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε ως αλλαγή στο χθεσινό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Βιγιαρεάλ και σκόραρε ένα ακόμα απίθανο φάουλ στο 89ο λεπτό, στο ματς της χρονιάς στη La Liga. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατάφερε με το τέρμα που πέτυχε κάτι μοναδικό. Να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, ξεπερνώντας -ποιον άλλον- τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Μέσι πήρε ένα ισχνό προβάδισμα σε μία κόντρα που κρατάει πάνω από δέκα χρόνια ανάμεσα στους δύο και που λογικά θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια. Συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα με το γκολ του έφτασε τα 415 τέρματα σε ματς πρωταθλήματος και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία. Ο δεύτερος είναι ο Πορτογάλος με 414, με τους δύο να μας χαρίζουν την κορυφαία μονομαχία όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο.

Ο 31χρονος Αργεντινός σταρ έχει σκοράρει τα 415 γκολ του σε μόλις 446 ματς, με το ποσοστό να αντιστοιχεί σε περίπου 1 γκολ ανά παιχνίδι. Από την άλλη ο Κριστιάνο έχει ένα γκολ λιγότερο, αλλά σε 514 παιχνίδια. Η ιδιαιτερότητα για τον σταρ της πρωταθλήτριας Ιταλίας είναι ότι έχει φτάσει σε αυτό τον αριθμό, αγωνιζόμενος στις τρεις από τις πέντε κορυφαίες λίγκες. Premier League, La Liga και τώρα Serie A, με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους. Ο Μέσι όλα του τα γκολ τα έχει με τους μπλαουγκράνα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Ρονάλντο έχει πετύχει και τρία τέρματα σε 25 εμφανίσεις και με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, προτού αποκτηθεί από τη Γιουνάιτεντ και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Όμως το πρωτάθλημα Πορτογαλίας δεν ανήκει στα πέντε κορυφαία. Για αυτό και ο Μέσι υπερτερεί, καθώς διαφορετικά θα ήταν ο Κριστιάνο ακόμα στην κορυφή. Άλλο ένα στατιστικό όμως που δείχνει ότι ο Μέσι είναι πάνω από τον «αιώνιο» αντίπαλο του είναι πως ο Αργεντινός σταρ έχει 68 παιχνίδια λιγότερα.

Η κόντρα ανάμεσα στους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές της εποχής μας (και όχι μόνο) θα έχει ακόμα αρκετά επεισόδια, καθώς η διαφορά τους για τον καλύτερο σκόρερ στην ιστορία είναι μόλις ένα τέρμα. Ο μεν Πορτογάλος στα 34 του και με τρία ακόμα χρόνια συμβόλαιο και ο δε Αργεντινός στα 31 με τουλάχιστον τέσσερα παραγωγικά χρόνια, θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία των πέντε καλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Τα στατιστικά της καριέρας του Μέσι:

Lionel Messi's stats. Credit: Transfermarkt

Τα στατιστικά της καριέρας του Ρονάλντο:

Cristiano Ronaldo's stats. Credit: Transfermarkt

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ