Έξι λιγότερο γνωστές ιστορίες από τη ζωή του σπουδαίου Dwyane Wade

Έξι λιγότερο γνωστές ιστορίες από τη ζωή του σπουδαίου Dwyane Wade

Ένα κείμενο φόρος τιμής, στην καριέρα του τεράστιου αυτού αθλητή

Η χθεσινή ήταν μια έντονα συναισθηματικά βραδιά, για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Ο σπουδαίος Dwyane Wade αγωνίστηκε στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, με τη φανέλα των αγαπημένων του Miami Heat. Όπως συμβαίνει συνήθως, όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή νομοτελειακά κάποτε τελειώνουν.

Κάπως έτσι έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, ώστε ο αξεπέραστος αυτός αθλητής να αποχωρήσει οριστικά από την ενεργό δράση. Δυστυχώς η επόμενη ημέρα, βρίσκει το παγκόσμιο μπάσκετ συνολικά φτωχότερο. Ότι και να γράψουμε για την τεράστια καριέρα του Flash, πιθανότατα να μην επαρκεί – σε αυτές τις περιπτώσεις, οι λέξεις συχνά χάνουν το νόημα τους.

Για αυτό ως φόρο τιμής στη πλούσια παρακαταθήκη που κληροδοτεί η απόσυρση του στις νεότερες γενιές, στο σημερινό κείμενο θα εξετάσουμε έξι λιγότερο γνωστά περιστατικά, που σημάδεψαν ανεξίτηλα τη ζωή του και καθόρισαν αποφασιστικά, την επαγγελματική του πορεία.

1) Την τελευταία του σεζόν στο σχολείο, σκόραρε κατά μέσο όρο 27 πόντους και κατέβασε 11 rebounds. Παρόλα αυτά τα περισσότερα κολλέγια δεν επιθυμούσαν να τον εντάξουν στα προγράμματα τους, εξαιτίας των πολύ κακών επιδόσεων του στα μαθήματα. Τελικά έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο του Marquette, υπό έναν όμως αυστηρό όρο. Έπρεπε υποχρεωτικά να βελτιώσει την ακαδημαϊκή του εικόνα, πριν του επιτραπεί να συμμετάσχει στην ομάδα μπάσκετ.

2) Μεγάλωσε σε μία από τις πιο κακόφημες περιοχές του Chicago. Στη γειτονία του κυριαρχούσαν οι συμμορίες και το εμπόριο ναρκωτικών. Σύμφωνα με δηλώσεις του, σαν παιδί έγινε πολλές φορές μάρτυρας αιματηρών συμπλοκών με την αστυνομία, ενώ συχνά έβρισκε πτώματα ανθρώπων στους σκουπιδοτενεκέδες που υπήρχαν δίπλα στο σπίτι του.

3) Πέρασε υπερβολικά δύσκολα παιδικά χρόνια. Όταν ήταν μόλις τεσσάρων μηνών, οι γονείς του χώρισαν και τα οικονομικά προβλήματα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Η μητέρα του ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά και πολύ σύντομα μπλέχτηκε με το εμπόριο ουσιών, για να αντιμετωπίσει την ανέχεια. Συνελήφθη για πρώτη φορά όταν ο Wade ήταν 10 ετών και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 23 μηνών. Ακολούθησε μια ακόμα καταδίκη για 14 μήνες, μερικά έτη αργότερα.

4) Το προσωπικό του βιβλίο με τίτλο: « Father first, How my life became bigger than Basketball», αποτελεί ένα από τα bestsellers των New York Times. Στις σελίδες του περιγράφει τις δυσκολίες που συνάντησε μεγαλώνοντας ολομόναχος τα δύο του παιδιά (από τον πρώτο του γάμο), στοχεύοντας να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα.

5) Μια από τις πιο σημαντικές ενασχολήσεις του είναι η μόδα. Στο παρελθόν το περιοδικό Esquire τον έχει συμπεριλάβει στη λίστα των πιο καλοντυμένων ανδρών στο κόσμο, ενώ το GQ τον έχει βραβεύσει ως το πιο καλοντυμένο αθλητή στο ΝΒΑ. Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και με τα περιοδικά Forbes, Sports Illustrated και την ιστοσελίδα Styleite.com. Ο Flash σκοπεύει το επόμενο διάστημα, να σχεδιάσει τη δική του σειρά ρούχων.

6) Η ορθογραφία του ονόματος του, είναι κανονικά Dwayne – τουλάχιστον έτσι επιθυμούσαν να τον ονομάσουν οι γονείς του. Το λάθος προέκυψε στο επίσημο πιστοποιητικό γέννησης και για λόγους ευκολίας στη προφορά, παρέμεινα ίδιο μέχρι σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ