Το μεγάλο καλοκαίρι των New York Knicks

Το μεγάλο καλοκαίρι των New York Knicks

Μήπως ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης στο «Μεγάλο Μήλο»;

Οι New York Knicks αποτελούν παραδοσιακά έναν άκρως δυσλειτουργικό οργανισμό. Παρά το γεγονός πως κατοικοεδρεύουν στην δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Αμερικής – το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι έχουν την άνεση να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους, χωρίς να πολυνοιάζονται για το φόρο πολυτελείας – το franchise δεν έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια, σχεδόν καμία αγωνιστική επιτυχία.

Κάθε σεζόν ανακύπτει από το πουθενά, κάποιου είδους ζήτημα. Την μια οι αθλητές διατηρούν προβληματικές σχέσεις μεταξύ τους. Την άλλη το front office δεν έχει αναπτύξει την κατάλληλη επικοινωνία με το μπασκετικό τμήμα. Την τρίτη διάφοροι παλαίμαχοι παίκτες ανακατεύονται στο εσωτερικό της ομάδας και τα κάνουν κυριολεκτικά μαντάρα. Εδώ και αρκετό καιρό, ο σύλλογος αντιπροσωπεύει μια «μηχανή» παραγωγής ανεξάντλητου δράματος.

Το προσεχές καλοκαίρι βέβαια, μοιάζει διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Τουλάχιστον αυτό είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, στην πόλη της Νέας Υόρκης. Οι Knicks προχώρησαν πριν από μερικούς μήνες σε μια ανταλλαγή μεγάλης κλίμακας, με σκοπό να δημιουργήσουν χώρο στο salary cup, ώστε να καταφέρουν επιτέλους να προσεγγίσουν τους free agents που θα αλλάξουν την μοίρα ολόκληρου του οργανισμού.

Η θυσία του εξαιρετικού Kristaps Porzingis φαντάζει υπερβολικά μικρή, μπροστά στο βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό που φιλοδοξούν να υλοποιήσουν.
Ρίχνοντας μια ματιά στη μισθολογική δαπάνη της επόμενης σεζόν, παρατηρούμε πως υπάρχουν μόλις τέσσερις παίκτες που δεσμεύονται με εγγυημένο συμβόλαιο (Ntilikina/Dennis Smith/Robinson/Knox). Μάλιστα τα συγκεκριμένα συμβόλαια είναι ιδιαίτερα φθηνά, καθώς οι μπασκετμπολίστες λογίζονται ακόμη ως rookies.

Τα υπόλοιπα είναι είτε μη εγγυημένα – δηλαδή μπορούν να διακοπούν εύκολα με ένα σχετικά μικρό χρηματικό αντίτιμο – είτε περιέχουν team option. Με λίγα λόγια οι Knicks διαθέτουν άπλετο περιθώριο, ώστε να υπογράψουν δύο παικταράδες. Οι φήμες οργιάζουν, με το πρώτο όνομα που ακούγεται έντονα να είναι αυτό του Kevin Durant. Πριν λίγες μέρες ο Ric Bucher – ένας δημοσιογράφος που δεν έχει δείξει στο παρελθόν δείγματα αφερεγγυότητας – δήλωσε δημόσια, ότι η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι δεδομένη και ο KD θα μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Επιπλέον στο φετινό All Star Game, μια κάμερα κατέγραψε τον Kyrie Irving να συζητά με τον super star των Warriors, για το ενδεχόμενο της παραπάνω μετακίνησης. Στο βίντεο φαίνεται να του λέει χαρακτηριστικά πως «έχουν χώρο για δύο max συμβόλαια», υποδηλώνοντας έτσι και την δική του επιθυμία να τον συνοδέψει στο νέο του προορισμό.

Ο Kyrie φυσικά διέψευσε την εν λόγω υπόθεση, όμως κατά τη ταπεινή μου γνώμη αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια μοιάζουν πιθανά.

Τέλος, οφείλουμε να συνυπολογίσουμε και έναν έξτρα παράγοντα. Οι Knicks κατόρθωσαν μετά κόπων και βασάνων, να τερματίσουν με ένα από τα τρία χειρότερα ρεκόρ της λίγκας – πράγμα που μεταφράζεται σε 14% πιθανότητα, να επιλέξουν στο νούμερο #1 του επερχόμενου draft.

Το πρώτο pick μεταφράζεται σχεδόν αυτόματα στον εντυπωσιακό Zion Williamson, ο οποίος εάν καταφέρει να παίξει έστω και στο 50%-60% αυτού που μας παρουσιάζουν, τότε μιλάμε για τον επόμενο αληθινά σπουδαίο αθλητή του ΝΒΑ. Γενικά απεχθάνομαι τις θεωρίες συνομωσίας – παρόλα αυτά επειδή αναφερόμαστε στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Αμερικής και στη μέση εμπλέκονται κυριολεκτικά δισεκατομμύρια δολάρια, πιστεύω ότι αν η Νέα Υόρκη «καταλήξει» με την πρώτη επιλογή (βάλτε όσα εισαγωγικά νομίζετε) τότε είναι δεδομένο, ότι έχει συμφωνήσει τουλάχιστον με τον Kevin Durant. Σε τρεις περίπου μήνες, θα γνωρίζουμε την πραγματική εξέλιξη της ιστορίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ