Κιλπάτρικ : Ο… λοχαγός που θα θυσιαστεί

Κιλπάτρικ : Ο… λοχαγός που θα θυσιαστεί

Ο Σον Κιλπάτρικ είναι ο παίκτης που θα αποτελέσει την «πανοπλία» του Νικ καλάθη απέναντι στην πίεση του Καμπάτσο.

O Παναθηναϊκός βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του για τα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης και όλα πλέον γυρίζουν γύρω από το πως θα καταφέρει ο Πιτίνο με τους παίκτες του να «βραχυκυκλώσουν» την καλοκουρδισμένη μηχανή των Ισπανών.

Η απουσία του Γιούλ δίνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη «μάχη της σκακιέρας», αφού πλέον ο Καμπάτσο απομένει να αποτελεί τον μοναδικό «καθαρόαιμο» πλέι μέικερ.

Υπάρχει και ο Κοζέρ στο ρεοτέισον, αλλά είναι περισσότερο δυάρι και λιγότερο δημιουργός.

Ετσι λοιπόν έχει ήδη δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη συνθήκη στον τρόπο με τον οποίο οι δυο ομάδες θα προσεγγίσουν τακτικά το παιχνίδι στην περιφέρεια.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πιέσει τον Καμπάτσο μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Να τον κουράσει και να τον αναγκάσει να βγει από τον τρόπο παιχνιδιού που τον βολεύει.

«Παίκτης κλειδί» λοιπόν είναι ο Σον Κιλπάτρικ. Ο αμερικανός αποκτήθηκε με τη φήμη του σούπερ σκόρερ και μέχρι στιγμής αποτελεί έναν από τους πλέον αποτελεσματικούς στην αμυντική λειτουργία παίκτες.

Δεν είναι καλαθομηχανή, δεν είναι δημιουργός ολκής, δεν είναι πολύ γρήγορος στο πρώτο βήμα, ούτε σταθερός στις επιλογές του.

ΟΜΩΣ. Είναι ο παίκτης που αναλαμβάνει τον αντίπαλό του και τον «στύβει». Τον οδηγεί εκεί που θέλει και δεν τον αφήνει να του ξεφύγει μέχρι να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να «ξεφορτωθεί» τη μπάλα.

Η άμυνά του πάνω στη μπάλα είναι υποδειγματική, πιέζοντας από τα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης τον αντίπαλο χειριστή. Κάτι ανάλογο δηλαδή και με αυτό που κάνει ο Καμπάτσο. Ο οποίος θα αναλάβει να εκνευρίσει και να βγάλει από το παιχνίδι του τον Νικ Καλάθη.

Συνεπώς ο Ρικ Πιτίνο έχει στα χέρια του το πλέον αξιόπιστο αντίδοτο απέναντι στον Αργεντινό. Ο Κιλπάτρικ θα αποτελέσει την… πανοπλία του Καλάθη στα ματς με τη Ρεάλ, εκείνος που θα απορροφήσει την πίεση που προορίζεται για τον αρχηγό του και θα αναλάβει να βγει μπροστά.

Αλλά και στην επίθεση ο Λάσο θα κάνει λάθος αν τον υποτιμήσει, αφού παρά την αστάθειά του, έχει δείξει πως σε κρίσιμα σημεία μπορεί να είναι παρών και αξιόπιστος.

Ο Αμερικανός γκαρντ λοιπόν θα είναι ένας από τους λοχαγούς δίπλα στον Καλάθη, έτοιμος να θυσιαστεί για να μπορέσει ο αρχηγός του να τα βγάλει πέρα με τον πιεστικό Αργεντίνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ