Πεπ Γκουαρδιόλα: Πέντε αποκλεισμοί, τρεις προκρίσεις σε παιχνίδια νοκ άουτ

Πεπ Γκουαρδιόλα: Πέντε αποκλεισμοί, τρεις προκρίσεις σε παιχνίδια νοκ άουτ

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Τότεναμ στο Έτιχαντ στη ρεβάνς της ήττας με 1-0 του πρώτου αγώνα και ο Πεπ Γκουαρδιόλα καλείται να αντιμετωπίσει την κακή του παράδοση...

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Τότεναμ  στη ρεβάνς της ήττας (1-0) στο Λονδίνο για τα προημιτελικά του Champions League, με τον προπονητή των Πολιτών Πεπ Γκουαρδιόλα να αρνείται σε δηλώσεις του, πως ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας με αυτοσκοπό την κατάκτησή του τροπαίου με τα μεγάλα αφτιά. Ο 48χρονος Καταλανός τεχνικός κατέστησε σαφές ότι ανέλαβε την πρόκληση της ομάδας του Μάντσεστερ με σκοπό να… αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της.

«Δεν ήλθα εδώ για να κατακτήσω το Champions League. Ήλθα εδώ για να κάνω την ομάδα να παίζει με τον τρόπο με τον οποίον παίζει τους τελευταίους 20 μήνες. Γι’ αυτό ήλθα. Η ρεβάνς δεν θα είναι ίδια. Πρέπει να σκοράρουμε. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Θέλω το Champions League, αλλά στο ποδόσφαιρο χάνεις περισσότερες φορές από όσες κερδίζεις, υποστήριξε συγκεκριμένα.

Τι κάνουν όμως οι ομάδες του Γκουαρδιόλα στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από ήττα στο πρώτο παιχνίδι…

Ο Καταλανός κόουτς σε συνολικά οκτώ νοκ άουτ παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στις υπηρεσίες των Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι έχει 3 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς.

Τη σεζόν 2009-10 (ημιτελικός) Ίντερ – Μπαρτσελόνα 3-1/0-1, – πρόκριση

Στο πρώτο παιχνίδι, στο Μεάτσα, η Ίντερ επικράτησε με 3-1. Στον επαναληπτικό του Καμπ Νου οι Καταλανοί αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω από το 28’, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν δύο γκολ. Το 1-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα, έδωσε στην Ίντερ την πρόκριση στον τελικό.

Τη σεζόν 2010-11 (στη φάση των 16) Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 2-1/1-3 – πρόκριση
Στον πρώτο αγώνα στο Εμιρέιτς, οι Κανονιέρηδες πήραν τη νίκη με 2-1 και πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά. Στον επαναληπτικό του Καμπ Νου, η ομάδα του Γκουαρδιόλα έφτασε στη νίκη με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τη σεζόν 2011-12 (ημιτελικά): Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-0/2-2 – αποκλεισμός
Στο πρώτο παιχνίδι, στο Στάμφορντ Μπριτζ, η Τσέλσι πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης χάρη στο γκολ του Ντρογκμπά. Ο επαναληπτικός του Καμπ Νου επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Μπαρτσελόνα ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και με παίκτη παραπάνω, λόγω της αποβολής του Τέρι. Οι Μπλε του Λονδίνουν όμως μείωσαν, ο Μέσι έχασε πέναλτι και ο Τόρες διαμόρφωσε το τελικό 2-2 που έδωσε στους Λονδρέζους την πρόκριση.

https://www.youtube.com/watch?v=RAOlAAsaSkQ

Τη σεζόν 2013-14 (ημιτελικά): Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 1-0/4-0 – αποκλεισμός
Το 1-0 υπέρ της Ρεάλ στον πρώτο αγώνα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου έδινε βάσιμες ελπίδες στη Μπάγερν για την ανατροπή στο Μονάχο. Ωστόσο οι Μαδριλένοι ήταν καταιγιστικοί στον επαναληπτικό και με το 4-0 μέσα στην Αλιάνζ Αρίνα, οδήγησαν τους Βαυαρούς σε έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό.

Τη σεζόν 2014-15 (προημιτελικά): Πόρτο – Μπάγερν Μονάχου 3-1/1-6 – πρόκριση 
Το 3-1 υπέρ της Πόρτο στο πρώτο παιχνίδι στο Ντραγκάο, δεν προμήνυε το σκορ της ρεβάνς. Στον επαναληπτικό της Αλιάνζ Αρίνα η Μπάγερν επικράτησε με το εμφατικό 6-1 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

https://www.youtube.com/watch?v=5wdPCXiWrIQ

Τη σεζόν 2014-15 (ημιτελικά): Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 3-0/2-3 – αποκλεισμός
Μετά την πρόκριση επί της Πόρτο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του. Το 3-0 των Καταλανών στο πρώτο παιχνίδι στο Καμπ Νου, είχε εν πολλοίς κρίνει την πρόκριση. Στον επαναληπτικό του Μονάχου, η Μπάγερν πήρε μια νίκη γοήτρου με 3-2, όμως το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό πήγε σε Μπλαουγκράνα χέρια.

https://www.youtube.com/watch?v=Nb4eWMz1STU

Τη σεζόν 2015-16 (ημιτελικά): Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 1-0/1-2 – αποκλεισμός
Την επόμενη σεζόν, ο Πεπ στο τιμόνι της Μπάγερν, κατάφερε πάλι να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όχι όμως και στον μεγάλο τελικό. Το 1-0 του πρώτου ημιτελικού, στο Βιθέντε Καλντερόν άφηνε τα πάντα ανοιχτά για τον επαναληπτικό στο Μόναχο. Η Μπάγερν έκανε το 1-0 από τον Τσάμπι Αλόνσο, όμως λίγο αργότερα ο Μίλερ δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαν Όμπλακ από το σημείο του πέναλτι. Όλα παρέμεναν ανοικτά. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήθελε ένα εκτός έδρας γκολ και το πέτυχε με τον Γκριεζμάν. Οι Βαυαροί το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν τη νίκη με 2-1, όχι όμως και την πρόκριση!

Τη σεζόν 2017-18 (προημιτελικά): Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-0/2-1 – αποκλεισμός
Στον αγγλικό «εμφύλιο», η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρυσι αντιμετώπισε την Λίβερπουλ. Στον πρώτο προημιτελικό του Άνφιλντ, οι Reds επικράτησαν με 3-0. Στον επαναληπτικό του Ετιχάντ, η Σίτι μπορεί να άνοιξε το σκορ από νωρίς και πολλοί να πίστεψαν ότι θα έρθει η ανατροπή, αλλά η ομάδα του Κλοπ, έκανε το 2-1 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ