Καλάθης: Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Καλάθης: Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Ηγέτης και εύκολος στόχος. Η… τραμπάλα με τον Νικ Καλάθη και η «διαδρομή» από την αποθέωση στη χλεύη. Από Καλάθης… Στεφάνης. Τι πραγματικά είναι; Έχει δίκιο ο… Γκαγκαλούδης;

Ο Παναθηναϊκός πέταξε… λευκή πετσέτα στην Μαδρίτη και πλέον με το 2-0 εις βάρος του ψάχνει ένα θαύμα για να επιστρέψει και να δώσει το παρών σε Φάιναλ Φορ για πρώτη φορά μετά το 2012.

Ποτέ άλλωστε ξανά στο παρελθόν δεν έχει επιστρέψει στην Ευρωλίγκα καμία ομάδα από το 0-2!

Θα το κάνει ο Παναθηναϊκός; Με τα δεδομένα που υπάρχουν, την διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει αλλά και την κατάσταση των βασικών «όπλων» που κατέχουν θεωρείται ουσιαστικά απίθανο.

Ο Παναθηναϊκός βεβαίως και που κατάφερε να φτάσει στα πλέι οφ με την γενικότερη εικόνα που είχε φέτος έκανε υπέρβαση. Κάτι που προφανώς πολλοί ξεχνούν μετά την χθεσινή τραγική εικόνα στην Μαδρίτη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Και όπως είθισται, έτσι και τώρα, μετά από κάθε κάκιστη παρουσία των πρασίνων στο στόχαστρο βρίσκεται ο «συνήθης ύποπτος». Ο Νικ Καλάθης.

Ο μπασκετμπολίστας που δεδομένα ανήκει στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, αυτός που αποτελεί το σημείο αναφοράς και φέτος για τους πράσινους και που πια έχει συνηθίσει να κάνει την… διαδρομή «ζέστη-κρύο» εδώ και χρόνια.

Από το «παικταράς – ηγέτης» ο Καλάθης γίνεται ο εύκολος στόχος και ο… Στεφάνης. Οι ίδιοι που τον αποθεώνουν στις μεγάλες του βραδιές, τον «στήνουν στο απόσπασμα» στην άσχημη βραδιά του.

Είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία στον Παναθηναϊκό και στο γενικότερο περιβάλλον γύρω από τον Παναθηναϊκό.

Όντως ο Καλάθης στα ματς της Μαδρίτης ήταν κάκιστος. Γιατί συνέβη αυτό όμως; Ήταν αποκλειστικά δική του ευθύνη το γεγονός ότι ο Λάσο προσάρμοσε το αμυντικό του παιχνίδι πάνω στον Καλάθη; Τι τρικ παρουσίασε ο Πιτίνο για να αλλάξει τα δεδομένα; Ποια ήταν η βοήθεια των συμπαικτών του Καλάθη; Ρητορικά ερωτήματα.

Ο Καλάθης αποτελεί πάντα τον εύκολο στόχο, συνέβη και τώρα θα συνεχίσει να συμβαίνει πάντα.

Το ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα πλέι οφ εξαιτίας της τεράστιας συμβολής του Καλάθη προφανώς και τέτοιες ώρες το ξεχνούν αυτοί που τον στοχοποιούν. Τα 2 εκατ. ευρώ του συμβολαίου του Καλάθη κάνουν πάντα «τραμπάλα» ανάμεσα στο «καλά κάνει και τα παίρνει γιατί είναι παικταράς» και το «τόσα λεφτά για έναν τέτοιο παίκτη».

Ο Καλάθης έχει κληθεί να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος του ηγέτη του Παναθηναϊκού στην μετά-Διαμαντίδη εποχή. Με την διαφορά πως δίπλα του δεν έχει αυτούς που είχε παλιά ο Μήτσος. Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά και μια από τις βασικές αιτίες που οι πράσινοι μένουν όπως είναι το πιθανότερο, εκτός Φάιναλ Φορ για μια ακόμη χρονιά, την 7η συνεχόμενη!

Μπορεί λοιπόν ο… Γκαγκαλούδης και ο κάθε Γκαγκαλούδης να «στοχεύουν» τον Καλάθη περιμένοντας τον στην γωνία όμως η πραγματικότητα είναι πως ο Έλληνας άσος είναι ότι καλύτερο και ποιοτικότερο διαθέτει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια. Είναι με διαφορά ο μοναδικός παίκτης που έπαιζε με κλειστά μάτια σε όλες τις πρωτοκλασάτες ομάδες της Ευρωλίγκας (ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Ρεάλ) που έχουν ανοίξει σε τεράστιο βαθμό την ψαλίδα από τις δικές μας.

Εν κατακλείδι, δεν θα απορήσει κανείς αν την Μεγάλη Τρίτη ο Καλάθης κάνει μεγάλο ματς και οι ίδιοι… Γκαγκαλούδηδες που τον «στήνουν» τώρα στον τοίχο τον αποθεώσουν.

Είναι κατά κάποιο τρόπο και η μοίρα του ηγέτη. Γιατί όσοι θεωρούν πως ο Καλάθης δεν είναι top class μπασκετμπολίστας παρακολουθούν λάθος άθλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ