Οι Golden State Warriors προσπάθησαν τρεις φορές να ανταλλάξουν τον Stephen Curry

Οι Golden State Warriors προσπάθησαν τρεις φορές να ανταλλάξουν τον Stephen Curry

Πόσο διαφορετική θα ήταν η πορεία της ιστορίας στο ΝΒΑ εάν τελικά οι πρωταθλητές είχαν καταφέρει να ανταλλάξουν τον σούπερ σταρ τους;

Μια από τις λιγότερο γνωστές αφηγήσεις της δυναστείας των Golden State Warriors, αφορά την παλαιότερη επιθυμία τους να ανταλλάξουν τον Stephen Curry.

Φυσικά η πρόθεση τους εκδηλώθηκε αρκετά χρόνια πίσω – πριν ο Curry κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερο παίκτη της λίγκας και πριν καθιερωθεί, ως ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ. Πόσο διαφορετική θα ήταν η πορεία της ιστορίας, αν κάτι τέτοιοι λάμβανε σάρκα και οστά;

Εάν το καλοσκεφτούμε, η δημοφιλής έκφραση «πορεία της ιστορίας» που τόσο μας αρέσει να χρησιμοποιούμε στο λόγο μας, μοιάζει από πολλές απόψεις καταφανώς εσφαλμένη. Η φράση υποδηλώνει τάξη και κατεύθυνση – παρόλα αυτά σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα τυχαίο περιστατικό στέκεται ικανό ώστε να αλλάξει ριζικά την έκβαση των γεγονότων.

Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας, στην πραγματικότητα ο Steve Kerr ήταν εκείνος που πρώτος αντιλήφθηκε το σπάνιο ταλέντο του πρωταγωνιστή μας, προσπαθώντας να τον αποκτήσει όταν ακόμα βρισκόταν στη θέση του General Manager των Phoenix Suns. Το 2011 λοιπόν στη βραδιά του draft, προσέφερε τον Amare Stoudamire μαζί με τη 14η επιλογή για να δελεάσει τους Warriors. Σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του ίδιου, το Golden State εξέτασε σοβαρά την πρόταση και η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Παραλίγο.

Τα επόμενα δύο χρόνια η αγωνιστική «μετοχή» του Curry κατέγραφε διαρκώς πτωτικές τάσεις, εξαιτίας των πολυάριθμων τραυματισμών οι οποίοι απειλούσαν να δώσουν πρόωρο τέλος στην καριέρα του. Οι εύθραυστοι αστράγαλοι του δεν άντεχαν την καταπόνηση των συνεχόμενων αναμετρήσεων – είναι χαρακτηριστικό πως τη σεζόν 2011-12 έπαιξε σε μόλις 26 παιχνίδια, ενώ πέρασε δύο φορές τη πόρτα του χειρουργείου. Ο πρωταγωνιστής μας είχε αρχίσει να απογοητεύεται και η διοίκηση του franchise, έχανε σταδιακά την υπομονή της.

Σε αυτό το σημείο, εισέρχονται στο κάδρο της αφήγησης μας οι Milwaukee Bucks. Τα Ελάφια επιθυμούσαν διακαώς να αποκτήσουν έναν εκ των Curry/Ellis και ήταν διατεθειμένα, να παραχωρήσουν τον εξαιρετικό τότε Andrew Bogut. Η οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες περιελάμβανε το όνομα του Steph, καθώς οι Πολεμιστές είχαν κουραστεί από τα διαδοχικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Παρόλα αυτά η θεά τύχη δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται στο πλευρό τους – το ιατρικό team των Bucks δεν ενέκρινε τη συγκεκριμένη μεταγραφή φοβούμενο τους αστραγάλους του Curry, με αποτέλεσμα ο κλήρος να πέσει τελικά στον συμπαίκτη του Monta Ellis. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι δύο μόλις χρόνια μετά, οι Bucks απέλυσαν ολόκληρο το ιατρικό τους team, αφού κανένας δεν ήταν ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες του.

Το Golden State βέβαια δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια, δοκιμάζοντας για τρίτη φορά να ξεφορτωθεί τον πρωταγωνιστή μας. Την ίδια σεζόν ετοίμασε ένα «πακέτο» που περιελάμβανε τους Curry/Thompson/Udoh, με σκοπό να αποκτήσει τον Chris Paul που τότε εξέφραζε δημόσια την επιθυμία του να αποχωρήσει από τους Charlotte Hornets.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η συμφωνία μεταξύ των δύο οργανισμών ήταν δεδομένη, όμως η υλοποίηση της κόλλησε στον CP3, ο οποίος απέφυγε να δεσμευτεί σχετικά με την υπογραφή νέου πολυετούς συμβολαίου με τους Warriors. Πόσο διαφορετική θα ήταν η πορεία της ιστορίας, εάν μια από αυτές τις τρεις ανταλλαγές είχε πραγματοποιηθεί; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ