Όταν ο Βαλβέρδε «διέλυσε» με τον Ολυμπιακό τον Κλοπ (vid)

Όταν ο Βαλβέρδε «διέλυσε» με τον Ολυμπιακό τον Κλοπ (vid)

Ήταν Οκτώβριος του 2011, όταν ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε 3-1 της πρωταθλήτριας Γερμανίας και ο Κλοπ έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι από τη «μονομαχία» με τον Βάσκο.

Πριν από περίπου οκτώ χρόνια η μάχη των πάγκων, ανάμεσα σε Ερνέστο Βαλβέρδε και Γιούργκεν Κλοπ δεν προκαλούσε καμία ιδιαίτερη… συγκίνηση. Ο Τσινγκούρι ήταν τότε ένας προπονητής που προσπαθούσε να βάλει ξανά το όνομά του στους χάρτες της προπονητικής, έχοντας στο βιογραφικό του μια αποτυχημένη σεζόν στη Βιγιαρεάλ που τον είχε οδηγήσει σε απόλυση.

Ο Norman One από την άλλη δεν είχε να αποδείξει κάτι. Είχε φύγει από την Μάιντς, είχε αναλάβει το τιμόνι της Μπορούσια Ντόρτμουντ και την είχε οδηγήσει στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από εννέα χρόνια σπάζοντας τον τσαμπουκά της Μπάγερν Μονάχου.

Κι όμως, ο Βάσκος κόουτς που αναγεννιόταν προπονητικά στο Λιμάνι του Πειραιά είχε πάρει την ταυτότητα του Γερμανού στο Φάληρο επικρατώντας με τον Ολυμπιακό 3-1 και το 1-0 του δεύτερου παιχνιδιού στο Βεστφάλεν λίγο μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στην προσωπική τους μονομαχία. Η πλάστιγγα είχε γείρει ξεκάθαρα προς τη μεριά του Βάσκου.

Οι δυο τους, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, συναντιούνται ξανά, στα ημιτελικά του Champions League σήμερα Τετάρτη (01/05). Ο Ερνέστο κάθεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και ο Kloppo σε εκείνον της Λίβερπουλ. Πλέον κανείς τους δεν έχει να αποδείξει κάτι… έχουν όμως αμφότεροι έναν ιερό σκοπό, να οδηγήσουν τις ομάδες τους στη Γη της Επαγγελίας μετά από χρόνια…

Τι είχε γίνει σε εκείνη την συνάντησή του στο Φάληρο;

Ήταν Οκτώβριος του 2011. Συγκεκριμένα 19 Οκτωβρίου. Ο Ερνέστο στον ερυθρόλευκο πάγκο και ο Κλοπ σε εκείνο των φιλοξενούμενων. Ήταν η τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Ενός ομίλου όπου μάχονταν για την πρόκριση οι Μπορούσια Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Ολυμπιακός, Μαρσέιγ.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ξεκινήσει με εντός έδρας ήττα από τους Μασσαλούς (0-1) και η Ντόρτμουντ με ισοπαλία 1-1 με τους Κανονιέρηδες.  Την δεύτερη αγωνιστική, αμφότεροι ηττήθηκαν εκτός έδρας. Ο μεν Ολυμπιακός στο Λονδίνο από την Άρσεναλ, η δε Ντόρτμουντ από την Μαρσέιγ στη Γαλλία. Έτσι η δική τους μάχη θα έκρινε πολλά για την συνέχεια στη διοργάνωση.

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Βαλβέρδε πήρε την προπονητική ταυτότητα του Κλοπ, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί δικαίως της Ντόρτμουντ με 3-1. Σκόρερ για τους Πειραιώτες οι Χολέμπας (8′), Τζιμπούρ (40′), Μοντεστό (78′). Το μοναδικό τέρμα των Βεστφαλών ο Λεβαντόφσκι. Στη ρεβάνς, λίγες ημέρες αργότερα, η Ντόρτμουντ είχε επικρατήσει με… το ζόρι (1-0) χάρη σε ένα γκολ του Γκρόσκροϊτς, όμως ο Τσινγκούρι είχε προσθέσει ένα παράσημο στο πέτο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ