Ο Μαρσέλο Μπιέλσα και οι ιστορίες…τρέλας

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα και οι ιστορίες…τρέλας

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα, αφού δημιούργησε το δικό του… Watergate στην Αγγλία, πρωταγωνίστησε στο fair play του αιώνα στο Νησί και to10.gr γράφει για τον αρχηγό των απανταχού τρελών.

«Για να πω την αλήθεια είναι λίγο τρελός». Ο συμπατριώτης του και θρύλος της Αργεντινής, Λουίς Μενότι, μέσα από τη συγκεκριμένη φράση περιγράφει στην εντέλεια έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο, ο χαρακτηρισμός παρανοϊκός του ταιριάζει απόλυτα. Η εμμονή του Μπιέλσα στη λεπτομέρεια, οι πρωτοποριακές τακτικές προσεγγίσεις, αλλά και οι εξαντλητικές ασκήσεις στους παίκτες του είναι στοιχεία που καταδεικνύουν την… διαφορετική του φύση. Όμως, η πραγματική… τρέλα, αλλά και η διαφορετικότητά του, έρχονται μέσα από περιστατικά όπως αυτό της προηγούμενης εβδομάδας στην Αγγλία.

Η Λιντς «πεθαίνει» για τη νίκη στο ματς με την Αστον Βίλα στο «Έλαντ Ρόουντ». Στο 72′ οι παίκτες του Μπιέλσα δεν τηρούν το fair play. Σκοράρουν, ενώ οι αντίπαλοι έχουν σταματήσει, για τραυματισμό παίκτη των γηπεδούχων (Κοτζιά). Ο Κλιχ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και αυτομάτως δημιουργείται χάος. Μετά από πέντε λεπτά, ο Μπιέλσα ουρλιάζει στους παίκτες του «Leave the goal». Στα… αργεντίνικα αγγλικά του, αυτό σήμαινε «αφήστε τους παίκτες της Βίλα να σκοράρουν». Όπως και έγινε, με τον Αντομά να φτάνει ανενόχλητος απέναντι από την εστία της Λιντς και να κάνει το 1-1 στο 77′. Αποτέλεσμα που έμεινε έως το τέλος και στέρησε και μαθηματικά τις ελπίδες απευθείας ανόδου στη Λιντς. Αλλά την ίδια στιγμή έστειλε ένα μήνυμα στον πλανήτη, ότι ο Μπιέλσα πάντα θα είναι διαφορετικός. Πάντα θα είναι αυτός που δεν έχεις συνηθίσει.

Αυτή η νέα ιστορία, ωστόσο, αποτελεί μόνο ένα κεφάλαιο του ατελείωτου βιβλίου της ζωής και της ιστορίας του στο ποδόσφαιρο. To10.gr συγκέντρωσε τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά με πρωταγωνιστή τον τρελο-Μαρσέλο και σας τις παρουσιάζει…

Η ΥΠΟΘΕΣΗ «SPYGATE»

Τον Ιανουάριο, ο Μαρσέλο Μπιέλσα απασχόλησε για πολλοστή φορά την κοινή γνώμη. Για λόγους μακριά από το πλαίσιο του… φυσιολογικού. Ο Αργεντινός, πριν το ματς με την Ντέρμπι Κάουντι του Φρανκ Λάμπαρντ, προσέλαβε κατάσκοπο για να παρακολουθήσει το προπονητικό πρόγραμμα των αντιπάλων και να επιστρέψει με γραπτή αναφορά για τα όσα συνέβησαν στο στρατόπεδο των «Κριαριών». Για… κακή του τύχη, η αστυνομία συνέλαβε τον κατάσκοπο έξω από το προπονητικό κέντρο της Ντέρμπι και έπειτα άρχισε ένα ντόμινο εξελίξεων. Ο «El Loco» έδωσε  συνέντευξη τύπου και ενώ όλοι περίμεναν να ανακοινώσει την παραίτησή του, εκείνος κατάφερε για μια ακόμη φορά να τους εκπλήξει όλους. Ο Μπιέλσα προχώρησε σε αποκαλύψεις διάρκειας 41 λεπτών, όπου εξηγούσε την εξονυχιστική ανάλυση που κάνει στους αντιπάλους του, παραθέτοντας διεξοδικά πληροφορίες των ομάδων της Championship. Ήταν παραπάνω από εμφανές πως ο ίδιος δεν είχε κανένα σκοπό να παραιτηθεί ή να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Βέβαια, το ίδιο σκεπτικό δεν συμμερίζονταν και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, με 11 εξ αυτών να κάνουν έντονα παράπονα στην EPL, μέσω επίσημης επιστολής. Αποτέλεσμα; Η Λιντς τιμωρήθηκε με 200.000 λίρες από την Αγγλική Ομοσπονδία και της έγινε επίσημη επίπληξη  για την υπόθεση «Spygate», ενώ αναγκάστηκε να ζητήσει και δημόσια συγνώμη για το περιστατικό. Κάτι, όμως, που δεν ίσχυε για τον Μπιέλσα. Ο οποίος επέμεινε ότι δεν έκανε τίποτε κακό… Το όνομα του Μπιέλσα έκανε ξανά το γύρο του κόσμου. Αυτή τη φορά για τους λάθος λόγους.

ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΜΕ… ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

Η… τρέλα του Αργεντινού προπονητή δεν ήταν κάτι πρωτάκουστο για κάποιον που παρακολουθεί τα διεθνή. Συγκεκριμένα, ο Μπιέλσα είναι γνωστός για την αλλόκοτη συμπεριφορά του εδώ και δυο δεκαετίες από την εποχή που βρισκόταν στη Νιούελς και την Primera Division. Αν και λατρεύτηκε στα χώματα της πατρίδας του, με το γήπεδο μάλιστα του συλλόγου να μετονομάζεται προς τιμήν του, υπάρχουν και κάποιες αρκετά ιδιαίτερες ιστορίες που τον ακολουθούν. Εξ αυτών η διάσημη… χειροβομβίδα είναι αναμφισβήτητα η πιο παρανοϊκή. Έπειτα από ήττα της Νιούελς, οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του για να διαμαρτυρηθούν και εκείνος τους υποδέχθηκε… θερμά κρατώντας μια χειροβομβίδα στο χέρι.

ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΙΔΙΟΦΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ

Μπορεί η περίοδος που έμεινε στη Γαλλία και τη Μαρσέιγ να μην περιελάμβανε τόσο ακραία παραδείγματα, όμως ο Μπιέλσα δεν άργησε να τραβά τα βλέμματα και στη Μασσαλία με τις ιδιάζουσες μεθόδους του. Μέσα από λόγια ποδοσφαιριστών που συνεργάστηκαν μαζί του, ο Αργεντινός χαρακτηρίστηκε ως ο προπονητής με τις πιο εξαντλητικές προπονήσεις που διαρκούσαν από 6 έως και 8 ώρες ημερησίως. Ακόμη και η ποικιλομορφία στις ασκήσεις πήγε σε άλλο επίπεδο με παραπάνω από 110 διαφορετικές να συγκαταλέγονται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Πάντως, όπως και αν προπονούσε τους παίκτες του, τα αποτελέσματα των αγώνων αλλά κυρίως η εικόνα της Μαρσέιγ στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν τον Γαλλικό Τύπο να υποκλιθεί στην, όπως την αποκάλεσαν και οι ίδιοι αργότερα, ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα του Μπιέλσα.

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ»

Αμέσως μετά την αποχώρησή του από τους «Φωακείς», επόμενος σταθμός αποτέλεσε η Ρώμη για λογαριασμό της Λάτσιο. Οι οπαδοί βέβαια των «biancocelesti» μάλλον δεν πρόκειται να τον θυμούνται, καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία για μόλις… δυο ημέρες. Σύμφωνα με τον τρελοαργεντινό, ο ίδιος συμφώνησε να υπογράψει στη Λάτσιο με την προϋπόθεση πως οι διοικούντες θα είχαν φέρει τέσσερις ποδοσφαιριστές μέχρι τις 5 Ιουλίου. Η «Λατσιάλι» προφανώς δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα, οι μεταγραφές παρέμειναν μηδέν εις το πηλίκο, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του Μπιέλσα και την παραίτησή του ύστερα από 2 μόλις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωσή του. Η διοίκηση των Ρωμαίων, πάντως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, έκανε λόγο για αθέτηση συμβολαίου και έφτασε να διεκδικεί μέχρι και 50.000.000 ευρώ σε αποζημιώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ