Λιονέλ Μέσι: Ο «υιός του Θεού», Πρωτομαγιά σαν… Χριστούγεννα και το 600άρι (vids)

Λιονέλ Μέσι: Ο «υιός του Θεού», Πρωτομαγιά σαν… Χριστούγεννα και το 600άρι (vids)

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Μπαρτσελόνα 1η Μαΐου 2005. 1η Μαΐου του 2019, έφτασε τα 600. Μόνο με την Μπαρτσελόνα. Σε 683 ματς...

1η Μαΐου 2005. 34η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Ακριβώς στο 87ο λεπτό. Ο Φρανκ Ράικαρντ αποσύρει από το παιχνίδι τον Σάμουελ Ετό και ρίχνει στο γήπεδο έναν κοντό μακρυμάλλη επιθετικό. Ονόματι Λιονέλ Μέσι. Στην 9η επίσημη συμμετοχή του. Είχε σκάρτα 5 λεπτά για να κάνει κάτι. Στο 89′ ο Ροναλντίνιο τον βρίσκει μαγικά με λόμπα. Ο Μέσι σκοράρει με… λόμπα. Ο ανεκδιήγητος επόπτης το ακυρώνει λανθασμένα ως οφσάιντ. Παραχαράζει την… ιστορία. Αλλά για λίγο.

91ο λεπτό. Ο Ροναλντίνιο κάνει νέα λόμπα στον προστατευόμενό του. Ο Μέσι αφήνει την μπάλα να σκάσει στο χορτάρι μία φορά. Και με λόμπα, γράφει ιστορία. Πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ελάχιστοι πίστευαν εκείνη τη στιγμή ότι έβλεπαν τα… Χριστούγεννα του «θεανθρώπου» του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου. Ελάχιστοι είχαν κατά νου πως αυτός ο μακρυμάλλης τυπάκος, που έκανε δύο λόμπες-γκολ σε 5 λεπτά, θα εξελισσόταν σε… αυτό που είναι σήμερα.

1η Μαΐου 2019. Πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Champions League, στο ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ. Ο Μέσι έχει πετύχει 598 γκολ με την Μπαρτσελόνα πριν από το παιχνίδι. Και θέλει δύο, για να τα κάνει 600. Στο 75′ χαζεύει την άμυνα της Λίβερπουλ, το γόνατο του Σουάρες στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Λίο είναι εκεί για το «ριμπάουντ». Κοντρόλ με το στήθος, αριστερό πλασέ σε άδειο τέρμα. 599 γκολ.

81ο λεπτό. Ο Φαμπίνιο γκρεμίζει τον Μέσι στα 25 μέτρα από τη γραμμή του τέρματος της ομάδας του. Ο Μέσι σηκώνεται. Στήνει την μπάλα. 82ο λεπτό. Σουτάρει με το αριστερό. Το τέλειο σουτ. Η μπάλα περνάει χιλιοστά από τον δεξιό ώμο του ύψους 1.85 μ. σε πλήρη φάση άλματος, Τζο Γκόμες και καρφώνεται στο «Γ» του τέρματος του εμβρόντητου Αλισον. Γκολ Νο 600 σε συλλογικό επίπεδο. Ολα με την Μπαρτσελόνα!

https://twitter.com/TrueSoccerLife/status/1123702507442724867

https://twitter.com/allsportbuk/status/1123702352341553155

Λεπτομέρεια; Σε αυτά τα 683 παιχνίδια που έχει δώσει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, έχει ακόμη 240 ασίστ. Κάτι που σημαίνει ότι έχει άμεση συμμετοχή σε συνολικά 840 γκολ. Με λίγα λόγια, έχει γκολ/ασίστ ανά 81 λεπτά συμμετοχής.

Ο Μέσι και ο Κριστιάν Ρονάλντο είναι οι μοναδικοί εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που έχουν φτάσει τα 600 γκολ στην καριέρα τους σε συλλογικό επίπεδο. Ο Ρονάλντο έχει 600 γκολ και 189 ασίστ, σε συνολικά 801 παιχνίδια με Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Αντί επιλόγου: Η σύγκριση είναι περιττή. Ζούμε την ευτυχία να παρακολουθούμε τους δύο πιθανότατα καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ζούμε την ευτυχία να… ζούμε τον Μέσι. Ζούμε την ευτυχία να παρακολουθούμε τον «Υψιστο», τον «Υιό του Θεού» του ποδοσφαίρου, να κάνει… ό,τι κάνει. Αμήν…

ΥΓ. Το «Ανφιλντ» δεν έχει λυγίσει λίγα 3-0. Αλλά αυτό δείχνει να μην γυρίζει. Οσο για τον Μέσι; Ο Αγιαξ ή η Τότεναμ, θα έχουν την τύχη να τον δουν από κοντά να κατακτά το 5ο Champions League της καριέρας του (όσα και ο Ρονάλντο). Κάτι είναι και αυτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ