Το βαρόμετρο Joel Embiid (pic, vid)

Το βαρόμετρο Joel Embiid (pic, vid)

Η τύχη των Sixers στα φετινά playoffs, εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από την απόδοση του Καμερουνέζου.

Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά, περίμενα πολύ διαφορετικό πρόσωπο από τον Joel Embiid στα φετινά playoffs. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να δικαιώνει ιδιαίτερα τις προσδοκίες, αλλά και τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί στη λίγκα για χάρη του.

Φυσικά οι πολυάριθμοι τραυματισμοί έχουν διαδραματίσει τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο, παρόλα αυτά η ευάλωτη υγεία του Καμερουνέζου αποτελεί μια κατάσταση που πλέον δείχνει να παγιοποιείται, στις συνειδήσεις των φιλάθλων.

Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για το αν θα παίξει στον επόμενο αγώνα, καθώς και σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί. Προς το παρόν παραμένουμε στους πόνους στο γόνατο, οι οποίοι υποτίθεται ότι τον ταλαιπωρούν από τα τέλη Φλεβάρη.

Σε κάθε περίπτωση οι Sixers τον έχουν απόλυτη ανάγκη, εάν επιθυμούν να συμμετέχουν μετά από πάρα πολλά χρόνια στους τελικούς του ΝΒΑ. Η σειρά κόντρα στους Raptors προβλέπεται τρομερά ανταγωνιστική. Το συγκρότημα του Brett Brown κατάφερε πριν λίγες ημέρες να κλέψει ένα παιχνίδι στο Καναδά, αρπάζοντας το πολύτιμο πλεονέκτημα της έδρας.

Στη τρίτη αναμέτρηση υπερασπίστηκε σχετικά εύκολα το κάστρο της Philadelphia, μεταφέροντας για τα καλά την πίεση στο στρατόπεδο του αντιπάλου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει πια η φιλόδοξη παρέα του JoJo, είναι να προστατεύσει το σπίτι της από τους επικίνδυνους εισβολείς.

Σε όλα αυτά βέβαια, βοήθησε και το καταπληκτικό παιχνίδι του πρωταγωνιστής μας, ο οποίος έδειξε μετά από πολύ καιρό να ξαναβρίσκει την επαφή του με το καλάθι και τον χαμένο του αγωνιστικό ρυθμό. Το αποτέλεσμα ήταν άλλη μια κυριαρχική εμφάνιση, σε αμφότερες τις πλευρές του γηπέδου.

Όταν ο Embiid αγωνίζεται στο 100%, δεν νομίζω ότι μπασκετμπολίστας ικανός να τον σταματήσει. Ο Marc Gasol αντιπροσωπεύει αναμφίβολα έναν εξαιρετικό αμυντικό, όμως αυτή τη φορά δεν κατόρθωσε να περιορίσει τον Καμερουνέζο γίγαντα. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο JoJo απέφυγε να οδηγήσει την μονομαχία τους στις επαφές, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των 33 πόντων του, προήλθε με τη βοήθεια περιφερειακών σουτ.

Κατά τη γνώμη μου η σημαντικότερη συνεισφορά του συνοψίζεται στα μετόπισθεν, όπου κυριολεκτικά σκέπασε όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι και φιλοδώρησε τους Raptors με πέντε εντυπωσιακές τάπες. Οι επιδόσεις του στην άμυνα, μου θύμισε το τρομαχτικό σκιάχτρο που παρακολουθούσαμε την περσινή χρονιά στα παρκέ του ΝΒΑ. Η τύχη των Sixers στα φετινά playoffs, εξαρτάται σχεδόν σε απόλυτο βαθμό από τη δική του απόδοση. Ας ελπίσουμε να διατηρηθεί σε ανάλογα υψηλά επίπεδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ