Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μήπως, τελικά, είναι ο καλύτερος όλων;

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μήπως, τελικά, είναι ο καλύτερος όλων;

Τα νέα θαύματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έγιναν λόγια του Ομπάμα, τον έκαναν... Superman και άνοιξαν συζήτηση στο ΝΒΑ με βασικό ερώτημα: «Είναι καλύτερος όλων;». Ναι, είναι...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξέφυγε… Ο Μπαράκ Ομπάμα τον επικαλέστηκε πριν από λίγους μήνες σε ομιλία του, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Giannis is ballin». Σε ελεύθερη μετάφραση, «ο Γιάννης… τα σπάσει, σκίζει». Ο Σακίλ Ο’Νιλ του χάρισε το παρατσούκλι του. Ο κυριαρχικότερος ψηλός όλων των εποχών, τον έχρισε απλόχερα «Superman» του ΝΒΑ και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «είναι ο καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα, αυτός που πρέπει να πάρει το βραβείο του MVP». Το ΝΒΑ τον έχει «πρώτη μούρη» σε όλα τα διαφημιστικά σποτ που γυρίζει και μαζί με τους ΛεΜπρον και Κάρι, είναι οι τρεις βασικές διαφημιστικές φιγούρες στη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε τον Οκτώβριο στην Ασία και κυρίως στην Κίνα (σ.σ. εκεί όπου ο Γιάννης θα βρεθεί με την Εθνική το καλοκαίρι για το Μουντομπάσκετ).

Στο επίσημο «MVP Ladder» του ΝΒΑ, παραμένει πρώτος επιλαχών σχεδόν από την αρχή της χρονιάς! Πάνω από τον Τζοέλ Εμπίντ (Φιλαδέλφεια Σίξερς), πάνω από τον Καουάι Λέοναρντ (Τορόντο Ράπτορς), πάνω από τα θηρία του Γκόλντεν Στέιτ, Κέβιν Ντουράντ και Στεφ Κάρι! Και πάνω από τον μεγάλο του «αντίπαλο» για τον τίτλο του κορυφαίου της κανονικής διάρκειας, Τζέιμς Χάρντεν. Πάνω από όλους.

ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΒΑΝΙ

Ο Γιάννης, όμως, δεν βλέπει προσωπικούς τίτλους. Κοιτάζει τη μεγάλη εικόνα. Κοιτάζει εκεί που θέλει να πάει. Κοιτάζει στην κορυφή. Ορίζει το δικό του κισμέτ. Και της ομάδας του. Εχει πάρει από το χέρι τους Μιλγουόκι Μπακς και τους πηγαίνει εκεί που δεν πίστευαν ότι μπορεί να φτάσουν ξανά από την εποχή του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Οι Σέλτικς χάρηκαν, ενθουσιάστηκαν που τον σταμάτησαν στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της Ανατολικής Περιφέρειας. Και πίστεψαν ότι βρήκαν το κουμπί του. Αλλά έκαναν λάθος. Αντί να βρουν το κουμπί που σταματάει τον Greek Freak, πάτησαν αυτό της αφύπνισής του. Και τώρα το πληρώνουν. Ακριβά.

Οι Μπακς όχι μόνο ανέτρεψαν το 0-1 του πρώτου αγώνα με τους Κέλτες, αλλά από τα ξημερώματα το σκορ είναι στο 3-1 και ο Αντεκούνμπο βρίσκονται μια νίκη μακριά από την πρώτη τους παρουσία σε τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας εδώ και 18 χρόνια (σ.σ. σεζόν 2000-01, ήττα με 4-3 στη σειρά από τους Σίξερς). Ένα επίτευγμα μοναδικό, που και πάλι, όμως, δεν θα αρκεί στον Γιάννη. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα επίτευγμα που απλώς αποτελεί το σκαλοπάτι για το… ακόμη παραπάνω.

Οι επιδόσεις του Γιάννη στην postseason, είναι… κουραστικές και ενδεικτικές της απελπισίας των αντιπάλων του. Στα 8 ματς των playoffs μετράει 28.4 πόντους, 11.8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1.1 κλέψιμο, 1.5 μπλοκ, μόλις 2.6 λάθη, σε μόλις 31.5 λεπτά συμμετοχής και με 52.1% ευστοχία στις εντός πεδιάς προσπάθειες!

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ;

Ολα τα παραπάνω αποτελούν την αγωνιστική «τοποθέτηση», την… απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΝΒΑ, εάν ο ίδιος είναι ο κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη. Ασχέτως εάν είναι ή όχι, το φαινόμενο Αντετοκούνμπο αλλάζει τον χάρτη του «μαγικού κόσμου». Η προσοχή στρέφεται σε έναν Ελληνα αθλητή που παίζει, κυριαρχεί σε μια λιλιπούτεια αθλητική/εμπορική αγορά όπως το Μιλγουόκι και κάθε χρόνο εμφανίζεται διαφορετικός, καλύτερος, κυριαρχικός, ασταμάτητος, ένα φαινόμενο της φύσης.

Η κουβέντα που άνοιξε για τον κορυφαίο παίκτη στο ΝΒΑ δεν είναι τυχαία, βεβαίως. Ο Αντεκούνμπο είναι ο νέος «Βασιλιάς» του Μαγικού Κόσμου. Είναι το «υγειές πρόσωπο του αθλητισμού των ΗΠΑ», όπως τον χαρακτήρισε το «Bleacher Report». Είναι η επόμενη ημέρα του πρωταθλήματος, που ήδη ξεκίνησε. Είναι ο εν δυνάμει franchise παίκτης ολόκληρου του πρωταθλήματος. Διότι η δραματική ιστορία που κουβαλάει πίσω του, η παραμυθένια πορεία του και το «γαργαλιστικό» για τους ξένους επίθετο, σε συνδυασμό με όσα εξωφρενικά κάνει μέσα στο παρκέ, τον καθιστούν τον παίκτη-εικόνα του ΝΒΑ.

Μπορεί, λοιπόν, ο Γιάννης να μην είναι (ακόμη) καλύτερος από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Κέβιν Ντουράντ, αλλά ούτε οι ίδιοι ήταν πολύ καλύτεροι στην ηλικία που βρίσκεται τώρα ο «Greek Freak». Ή «Superman» κατά τον Σακίλ. «Is he the best of all? Right now, I have doubts. But, man, for sure he is going there. He is not far from this. Not at all…». Αυτά τα λόγια ανήκουν Αϊζάια Τόμας. Αναλυτής του ΝΒΑ, μέλος του Hall of Fame, πρωταθλητής και έναν εκ των κορυφαίων παικτών που ανέδειξε το παγκόσμιο μπάσκετ. «Είναι ο καλύτερος όλων; Για τώρα έχω αμφιβολίες. Αλλά, φίλε, σίγουρα γίνεται. Δεν είναι μακριά από αυτό. Καθόλου…», λέει ο Τόμας. Και όσο κι αν φαντάζει πρόωρο, ήδη η κουβέντα για τον Γιάννη πηγαίνει πιο μακριά. Αλλά δεν είναι ώρα για ιεροσυλίες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ