Οι 10 κορυφαίες στιγμές του ΠΑΟΚ

Οι 10 κορυφαίες στιγμές του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ από χθες το βράδυ είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα καθώς τα σάρωσε όλα Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το 10.gr θυμάται τις 10 δυνατές στιγμές του Δικεφάλου που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη των φιλάθλων του.

Ο ΠΑΟΚ φέτος ήταν ασταμάτητος. Τα κατέκτησε όλα, για πρώτη φορά στην ιστορία του δείχνοντας με εμφαντικό τρόπο πως είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα. Ο Δικέφαλος πήρε το πρωτάθλημα αήττητος έχοντας 26 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Κατέκτησε το Κύπελλο για τρίτη συνεχόμενη χρόνια. Η χρονιά τελείωσε ευχάριστα, όπως ακριβώς ξεκίνησε και to10.gr θυμάται τις 10 καλύτερες Ασπρόμαυρες στιγμές που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό και στην καρδία των φιλάθλων της ομάδας.

1) Όταν άγγιξε τα αστέρια

Ο ΠΑΟΚ στα play off του Champions League κληρώθηκε με τη Μπενφίκα. Η πρώτη αναμέτρηση διεξήχθη στο Ντα Λουζ. Οι πορτογάλοι σφυροκοπούσαν ασταμάτητα την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, με τον Superman του Δικεφάλου να κάνει εκπληκτικές αποκρούσεις. Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε από την άσπρη βούλα με ένα αυστηρό πέναλτι που έδωσε ο Σέρβος διαιτητής Μάζιτς.

Οι Ασπρόμαυροι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 76′ με τον Ουάρντα. Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά ο Βαρέλα πήρε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι αλλά ο Αιγύπτιος είδε τη μπάλα να του στρώνεται και με το αριστερό νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Ζίβκοβιτς (65′ Σίλβα), Πίζι (79′ Φέλιξ), Σέρβι (79′ Σεφέροβιτς), Φερέιρα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λέο Ζαμπά (81′ Σακχόβ), Πέλκας, Λημνιός (52′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (87′ Ακπόμ).

2) Η βραδιά του Πασχαλάκη

Ο Δικέφαλος πέρασε αλώβητος από το Καραϊσκάκη κερδίζοντας τον μεγάλο του αντίπαλο Ολυμπιακό στη μάχη για τον τίτλο με 1-0. Μπορεί αγωνιστικά να ήταν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του, έχοντας μόλις 4 τελικές, ωστόσο πήρε το τρίποντο. Αυτό το παιχνίδι έγινε σημείο αναφοράς στην ομάδα του Πειραιά για πολλές αγωνιστικές καθώς δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη παρότι είχαν 24 τελικές προσπάθειες.

Γκολ: / 49′ Βούκοβιτς (αυτογκόλ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Καμαρά, Μπουχαλάκης (82′ Γκιλιέρμε), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69′ Γκερέρο), Φορτούνης (82′ Φετφατζίδης), Χασάν.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (84′ Τόσκα), Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός (72′ Βέρνμπλουμ), Πέλκας (58′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

3) Την «σκότωσε» δις ο Πρίγιοβιτς

Η ΑΕΚ επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος στα τέλη Σεπτεμβρίου εκεί όπου πέρσι με τα όσα έγιναν στην Τούμπα από τον Κομίνη της έδωσε στα χαρτιά το Πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά στον ΠΑΟΚ ναι μεν ήταν όλοι στα κάγκελα, αλλά σε ένα γήπεδο εκκλησία και το πιο σημαντικό η αναμέτρηση έγινε με ξένο διαιτητή. Ο Δικέφαλος ήταν ο μεγάλος νικητής με δύο τέρματα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ένα σε κάθε ημίχρονο.

Γκολ: 29′-59′ Πρίγιοβιτς

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (75′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (89′ Βέρνμπλουμ), Πέλκας (81′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (64′ Κλωναρίδης), Σιμόες (87′ Τσόσιτς), Λιβάγια, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (70′ Γκάλο).

4) Ο ένας έβγαζε, ο άλλος έβαζε

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ ο ΠΑΟΚ, κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι του Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός που σήκωσε στις πλάτες του τον ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 84ο λεπτό. Όμως πριν το γκολ της νίκης χρειάστηκε ο «φύλακας άγγελος» της ομάδας Αλέξανδρος Πασχαλάκης να δείξει για ένα ακόμα παιχνίδι το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι αποκρούοντας το πέναλτι του Γιουνές με το πόδι.

Γκολ: 2′ Ματέο Γκαρσία / 36′ πεν., 84′ Πρίγιοβιτς

Άρης (Ερέρα): Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Βέλεθ (24′ Σόουζα), Μαβράι, Σιώπης, Μπάσα (54′ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί, Γιουνές (71′ Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Λέο Ζαμπά (46′ Ουάρντα), Πέλκας (62′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85′ Καρέλης).

5) Στην μετά εποχή Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε σε μια έδρα που κάθε χρόνο τον δυσκολεύει και μάλιστα χωρίς να έχει πλέον στο ρόστερ του τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Δικέφαλος βρήκε πολλούς μιμητές του Σέρβου επιθετικού. Για ένα ακόμα παιχνίδι οι Ασπρόμαυροι είχαν ένα κακό 45λεπτό, με τον Πασχαλάκη να τον κρατάει όρθιο, αλλά και τους βοηθούς διαιτητές να του κόβουν κάθε επιθετική του προσπάθεια. Το τρομερό φάουλ του Βιερίνια στο 65ο λεπτό, αλλά και αυτό του Μαουρίσιοσ το 69′ ήταν αυτά που έκοψαν τα φτερά των γηπεδούχων.

Γκολ: 65′ Βιεϊρίνια, 69′ Μαουρίσιο, 90+2′ Τριανταφυλλόπουλος

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (71′ Φερνάντεθ), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (87′ Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Λέο Ζαμπά (77′ Λημνιός), Πέλκας (71′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (86′ Τόσκα), Άκπομ.

6) Τον κέρδισε από το αεροδρόμιο

Το ντέρμπι τίτλου βάφτηκε Ασπρόμαυρο. Η αγωνιστική εικόνα του Δικεφάλου ήταν τέτοια που δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Ερυθρόλευκους να αμφισβητήσουν τη νίκη του. Οι Θεσσαλονικείς, μόλις στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαν καθαρίσει τον αγώνα καθώς βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 με τα γκολ που πέτυχαν οι Βιεϊρίνια 3’ και Μπίσεσβαρ στο 19’. Το τρίτο γκολ για τον ΠΑΟΚ πέτυχε στο 82ο λεπτό ο Άκπομ, ενώ το γκολ της τιμής πέτυχε στο 87′ ο Ποντένσε. Στην Τούμπα άρχισαν να σκέφτονται πως ο φετινός τίτλος θα ανηφορίσει στην Τούμπα.

7) Η οβίδα του Βιερίνια

Ο ΠΑΟΚ που πέρασε και από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 και μάλιστα μετά από μια τρομερή ανατροπή, μέσα σε τρία λεπτά, η οποία είχε τη σφραγίδα του αρχηγού της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος στο 64′ πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ με το οποίο ισοφάρισε. Ο Βιεϊρίνια από σαράντα μέτρα είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του και επιχείρησε ένα σουτ με το δεξί το οποίο πήρε απίστευτα φάλτσα και κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Γιαννακόπουλου που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μάλιστα πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που σημείωσε μπροστά από τον πάγκο της ομάδας του.

Γκολ: 54′ Μπαίροβιτς/64′ Βιεϊρίνια, 67′ Μάτος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάρκος Πάουλο, Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69′ Λουσέρο), Μπάιροβιτς, Μαρινάκης, Μανά, Ντίας (74′ Τσοκάνης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια, Ολιβέιρα (77′ Μίσιτς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (87′ Ενρίκε), Λημνιός (60′ Σβιντέρφσκι), Άκπομ.

8) Η ανατροπή του αιώνα

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στα ημιτελικά του Κυπέλλου στη Νέα Σμύρνη με 2-1 και ήθελε τη νίκη στην Τούμπα για να πάει στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το ματς ήταν δύσκολο με τους Θεσσαλονικείς να πηγαίνουν το ματς στην παράταση στα τελευταία λεπτά της κανονική διάρκεια του αγώνα με το γκολ του Σφιντέρσκι στο 82ο λεπτό. Στο 94′ ο ΠΑΟΚ φλέρταρε με τον αποκλεισμό καθώς ο Καμαρά ισοφάρισε σε 2-2. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Πανιώνιος θα πάει στον ημιτελικό του Κυπέλλου ο Τσούμπα Άκπομ έκανε το 3-2 στο 114′, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 117′ κι ο Βιεϊρίνια στο 119′ έδωσε τη νίκη (4-2) στον Δικέφαλο και την πρόκριση.

Γκολ: 32′ Μπίσεσβαρ, 82′ Σβιντέρσκι, 114′ Άκπομ, 119′ πεν. Βιεϊρίνια / 33′ Ντουρμισάι, 94′ Καμαρά

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον, Σάχοβ (74′ Μάτος), Ολιβέιρα, Λημνιός (56′ Άκπομ), Πέλκας (14′ λ.τρ Μπίσεσβαρ), Πέντρο Ενρίκε (97′ Μίσιτς), Σβιντέρσκι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (78′ Άρσε), Κότσιτς, Κόρμπος, Μανιάτης, Μανθάτης, Μπουμάλ (61′ Μπανάνα), Τσιλούλης, Ντουρμισάι

9) Η φιέστα του Πρωταθλήματος

Ένα ατελείωτο πάρτι στήθηκε στην Τούμπα, με τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, τη διοίκηση και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα που στήθηκε στο κέντρο του γηπέδου, οι άνθρωποι της ομάδας έγιναν «ένα», με τον κόσμο που είχε κατακλύσει κάθε γωνιά της Τούμπας να τους αποθεώνει.

Τα ονόματα όλων των ποδοσφαιριστών, αλλά και του Ραζβάν Λουτσέσκου έγιναν σύνθημα, ενώ απίστευτη αποθέωση γνώρισε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος επέστρεψε στην Τούμπα ως πρωταθλητής. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το pyroshow των οπαδών, αλλά και τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που έσκαγαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Το πάρτι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί στον Λευκό Πύργο.

10) Η τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης είδε φέτος την ομάδα να κατακτά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να μην μπορεί να παρακολουθήσει ούτε ένα παιχνίδι της ομάδας του. Το πως άντεχε όλο αυτό το διάστημα μόνο αυτός το ξέρει. Ο ομογενής επιχειρηματίας όποτε έπαιζε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, συνόδευε την αποστολή μέχρι Τούμπα, αγκάλιασε και φιλούσε όλα τα μέλη της αποστολής και στη συνέχεια έφευγε για το γραφείο του για να δει το παιχνίδι μαζί με φίλους. Το ίδιο έκανε και στον τελικό με την ΑΕΚ. Το Κύπελλο το έπιασε στα χέρια του όταν η αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεν το αποχωρίστηκε μέχρι να πάει η ομάδα στον Λευκό Πύργο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ