Αντουάν Γκριεζμάν: Ένας έκπτωτος πρίγκιπας (vids)

Αντουάν Γκριεζμάν: Ένας έκπτωτος πρίγκιπας (vids)

Ο Αντουάν Γκριεζμάν αποχωρεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από μια πενταετία, έχοντας αγαπηθεί όσο ελάχιστοι, έχοντας προσφέρει ότι δεν κατάφεραν άλλοι σε δεκαετίες, αλλά και με ένα απωθημένο. Τους τίτλους...

Πέντε χρόνια. Τόσα χρειάστηκαν για να πάρει θέση στο «πάνθεον» της Ατλέτικο Μαδρίτης ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος αποτελεί και θα αποτελεί τη σύγχρονη ιστορία των ροχιμπλάνκος και έναν από τους ανθρώπους που «γιγάντωσαν» τον σύλλογο.

Όπως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν όμως, έτσι και η καριέρα του Γάλλου σούπερ σταρ ολοκληρώνεται με την Ατλέτικο, αφού πριν από μερικές ώρες ανακοίνωσε πως θα φύγει στο τέλος της σεζόν από το Wanda Metropolitano. «Πέρασα πέντε εκπληκτικά χρόνια, σας ευχαριστώ πολύ για όλα, θα σας έχω στη καρδιά μου» ανέφερε ο Γάλλος στο μήνυμα του. Και πράγματι πέρασε υπέροχα χρόνια που έλειπε μόνο ένα πράγμα. Οι τίτλοι.

Το ματς της Ατλέτικο με τη Λεβάντε το Σάββατο (18/5, 14:00) στη Βαλένθια για την τελευταία (38η) αγωνιστική της ισπανικής Liga θα είναι και το τελευταίο του Γκριεζμάν με τη φανέλα των κολτσονέρος. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τους τρικολόρ ψάχνει μια νέα πρόκληση και έναν νέο προορισμό στην πιο παραγωγική του ηλικία, με σκοπό να κατακτήσει την Ευρώπη.

Έμεινε αλλά… απέτυχε

Την τελευταία πενταετία κατάφερε τα πάντα με τους ροχιμπλάνκος, ηγήθηκε μιας μοναδικής προσπάθειας και ενός εξαιρετικού ρόστερ, με έναν σπουδαίο προπονητή, που κακά τα ψέματα είχε ταβάνι. Ο Γκριεζμάν θα μπορούσε να φύγει από την περασμένη σεζόν για ένα καλύτερο συμβόλαιο και έναν μεγαλύτερο σύλλογο, όμως αποφάσισε να στηρίξει τον σύλλογο, με στόχο τον τελικό του Champions League που διεξαγόταν στην έδρα της Ατλέτικο.

Τον Μάιο του 2018 ο Γκριεζμάν επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2023, αλλά η Γιουβέντους του Ρονάλντο και η Μπαρτσελόνα του Μέσι του έσβησαν τα όνειρα και η υπομονή του στους Μαδριλένους τελείωσε. Η σεζόν δεν κύλησε όπως θα περίμενε και από πολύ νωρίς γνώριζε ότι θα έμενε με άδεια χέρια.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που φεύγει, αφού θέλει να καταφέρει ότι και με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Να κατακτήσει τον κόσμο. Πιθανότεροι προορισμοί για τον Γάλλο είναι ή η Βαρκελώνη ή το Παρίσι, αφού Μπαρτσελόνα και Παρί θα σφαχτούν για την υπογραφή του. Ο ίδιος στο μυαλό του έχει την Μπάρτσα και την ασφάλεια του Μέσι και όπου και να πάει στόχος θα είναι οι τίτλοι.

Φεύγει… για να πετύχει

Όταν ο 28χρονος επιθετικός, πήγε στην Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2014 προερχόμενος από την Ρεάλ Σοσιεδάδ, είχε τον ίδιο στόχο με τώρα. Να γίνει ο κορυφαίος και να γιγαντώσει τον «μύθο» της Ατλέτικο. Τα κατάφερε και τα δύο, με τους φίλους των κολτσονέρος να τον έχουν για πάντα στην καρδιά τους ότι και να συμβεί. Τα 30 εκατ ευρώ που έδωσε με το έτσι θέλω ο Σιμεόνε στη Σοσιεδάδ άξιζαν και ο «μικρός πρίγκιπας» μεγαλούργησε με την ερυθρόλευκη.

Αγωνίστηκε σε 256 παιχνίδια πετυχαίνοντας 133 τέρματα και μοιράζοντας 50 ασίστ. Μερικά τέρματα ήταν αξέχαστα, ενώ επανέφερε την Ατλέτικο στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου. Πανηγύρισε την κατάκτηση του Europa League (2018), του ισπανικού Σούπερκαπ (2014) αλλά και του ευρωπαϊκού Σούπερκαπ (2018).

Έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League, όμως η συμπολίτισσα και μεγάλη Ρεάλ πανηγύρισε την κούπα. Τα επιτεύγματα του αλησμόνητα, όμως δεν κατάφερε να είναι νικητής με τους ροχιμπλάνκος. Συνήθως έφευγε με σκυμμένο κεφάλι όπως στον τελικό του 2017 και η αλήθεια είναι πως για την κλάση του η συγκομιδή τίτλων στους κολτσονέρος είναι μηδαμινή.

Μιλάμε για έναν παίκτη που συγκαταλέγεται στους πέντε κορυφαίους του κόσμου, αλλά σε συλλογικό επίπεδο υστερεί από τους άλλους σε κούπες. Αυτό ψάχνει να βρει πλέον για να μείνει στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ένας… έκπτωτος πρίγκιπας που ψάχνει μια θέση δίπλα στους καλύτερους του αθλήματος. Ο κύκλος του στην Ατλέτικο ολοκληρώθηκε άκρως επιτυχημένα, όμως ανοίγει  ένας νέος κύκλος στην καριέρα του για την κορυφή.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ztLUZFw8pjI

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ