Ολυμπιακός: Η φανέλα με το Νο1

Ολυμπιακός: Η φανέλα με το Νο1

Παραδοσιακά ο Ολυμπιακός φροντίζει να έχει κορυφαίους τερματοφύλακες όπου ο κάθε ένας ξεχωριστά έχει συνδυάσει την παρουσία του με σπουδαίες ερυθρόλευκες στιγμές. Τώρα πια μπήκαμε στην εποχή του Σα…

Μέχρι το 2023 λοιπόν. Άλλη μια πανηγυρική επιβεβαίωση για to10.gr που σας ενημέρωσε άμεσα και έγκυρα για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ζοσέ Σα. Από την πρώτη στιγμή ξέρατε πως στο «10» θα ενημερωθείτε πλήρως για την εξέλιξη (και) αυτής της υπόθεσης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά την πρώτη του σεζόν ως δανεικός ακολουθεί την διαδρομή που ακολούθησε ο Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας άλλωστε ήταν επιλογή του τότε προπονητή, Μίτσελ, ερχόμενος ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Σα ήταν επιλογή του Μαρτίνς και ήρθε ως δανεικός από την Πόρτο.

Και τότε με τον Ρομπέρτο και τώρα με τον Σα ο Ολυμπιακός έπραξε το αυτονόητο για τα δεδομένα του.

Πλήρωσε αδρά για να έχει τον καλύτερο κάτω από τα γκολπόστ του. Ξέρετε μήπως πολλές ελληνικές ομάδες να πληρώνουν κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ για τερματοφύλακα;

Η αλήθεια είναι πως σχεδόν καμία άλλη ελληνική ομάδα έως τώρα δεν δίνει τέτοια χρήματα για ένα ποδοσφαιριστή ανεξαρτήτου θέσης.

Ο Ολυμπιακός τα έδωσε στην Πόρτο για να κάνει δικό του μέχρι το 2023 τον Ζοσέ Σα και να έχει ήσυχο το κεφάλι του.

Η νέα χρονιά για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Από το Νο1 και την εγγύηση που μας απέδειξε ήδη πως αποτελεί ο 26χρονος τερματοφύλακας. Όλες οι μεγάλες ομάδες άλλωστε φροντίζουν να ξεκινούν από το Νο1 για την καλύτερη δυνατή στελέχωση τους.

Και ο Ολυμπιακός το έκανε, σε ένα καλοκαίρι που θα «χτυπήσει» στοχευμένα για να ισχυροποιήσει στον μέγιστο βαθμό το ρόστερ του και να επιστρέψει στην φυσική του θέση στο πρωτάθλημα.
Όλες οι μεγάλες ομάδες του Ολυμπιακού άλλωστε παραδοσιακά στηρίχθηκαν στην σιγουριά που τους προσέφερε ο τερματοφύλακας τους.

Και αν δεν χρειαστεί να πάμε πολύ πίσω, στις εποχές Θεοδωρίδη, Κελεσίδη, Σαργκάνη, η πρόσφατη ιστορία του Ολυμπιακού, τα τελευταία 23 χρόνια με τα 19 πρωταθλήματα δείχνουν την μεγάλη σημασία που έπαιξε ο άνθρωπος που κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των Πειραιωτών.

Η μικρή λεπτομέρεια πως το Νο1 πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν αντιστοιχεί απαραιτήτως σε τερματοφύλακα δεν μπορεί να μας χαλάσει την ιστορία. Το Νο1 άλλωστε στο ποδόσφαιρο παραπέμπει στον τερματοφύλακα, και ας φοράνε πλέον σχεδόν όλοι διαφορετικό αριθμό. Όπως ο Ζοσέ Σα.

Μια ιστορία λοιπόν που για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε βγαίνοντας από τα «πέτρινα χρόνια» εμπιστευόμενος από «καραμπόλα» το Νο1 στον πιτσιρικά τότε Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Ο «Ελέ» αγωνίστηκε για 8 χρόνια (ανήκε 11 χρόνια) στον Ολυμπιακό και ήταν μέλος της «χρυσής» ομάδας των 7 συνεχόμενων πρωταθλημάτων. Των πρώτων 7 συνεχόμενων στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν πολλοί τερματοφύλακες στον Ολυμπιακό με τον Ελευθερόπουλο όμως να σημαδεύει αυτή την εποχή με την παρουσία του.

Το τέλος της εποχής «Ελέ» στον Ολυμπιακό σήμανε την αρχή της εποχής του Αντώνη Νικοπολίδη. Ερχόμενος στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2004, λίγο πριν στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας ομάδα, ο Νικοπολίδης λογικά δεν φανταζόταν πως θα εξελιχθεί στον Πειραιά σε μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου.

Μετά από τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό ο Νικοπολίδης φορώντας τα ερυθρόλευκα αγωνίστηκε από το 2004 έως το 2011 κατακτώντας έξι πρωταθλήματα και τέσσερα νταμπλ!

Και αν στην μετά-Ελέ εποχή ο Ολυμπιακός βρήκε άμεσα τον «εκλεκτό» του στον Νικοπολίδη η αποχώρηση του τελευταίου έφερε προβλήματα για το Νο1 των Πειραιωτών.

Η τεράστια αποτυχία με τον Κοστάντσο και η περίοδος του Μέγερι (κυρίως) και του Κάρολ δεν έδωσαν αυτά που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός.

Έως ότου ο Μίτσελ το 2014 έφερε στην Ελλάδα τον Ρομπέρτο με γνωστή σε όλους την συνέχεια. Τον Ισπανό να «μαγεύει» για 3 χρόνια με τα ερυθρόλευκα και να μένει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους που έπαιξαν στην χώρα μας.

Όταν όμως το καλοκαίρι του 2016 ο Ρομπέρτο έφυγε ο Ολυμπιακός επένδυσε πάνω στον Στέφανο Καπίνο που φορούσε από την προηγούμενη χρονιά τα ερυθρόλευκα. Μια επένδυση όμως που δεν απέδωσε παρά την εμπιστοσύνη που δόθηκε στον Έλληνα πορτιέρο με τον Προτό την περσινή χρονιά να βγάζει εν τέλει την σεζόν.

Ο Ολυμπιακός θέλησε το καλοκαίρι να επενδύσει πάλι σε Έλληνα, αυτή την φορά τον Γιαννιώτη που ξεκίνησε βασικός αλλά τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ (κυρίως) και ΑΕΚ σε συνδυασμό με την πλήρη εμπιστοσύνη του Μαρτίνς στον Σα, άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός πορεύτηκε με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα που μετά τις επίσημες ανακοινώσεις ανήκει 100% στους ερυθρόλευκους.

Ο Μαρτίνς πλέον είδε την πρώτη «μεταγραφή» που είχε ζητήσει να γίνεται πράξη και την εποχή του Σα στον Ολυμπιακό να συνεχίζεται με την ελπίδα πως θα «σταθεί» δίπλα σε αυτές των Ελευθερόπουλου, Νικοπολίδη, Ρομπέρτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ