Η… αξέχαστη ανατροπή του αιώνα! (vid)

Η… αξέχαστη ανατροπή του αιώνα! (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σαν σήμερα πριν από ακριβώς 20 χρόνια πραγματοποίησε την κορυφαία ανατροπή όλων των εποχών, στις καθυστερήσεις του τελικού της Βαρκελώνης απέναντι στην Μπάγερν και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πέρασαν 20 χρόνια απ’ το ανεπανάληπτο come-back της Βαρκελώνης, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέτρεψε κάθε προσδοκία και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ επί της επιβλητικής τότε Μπάγερν Μονάχου!

Κάτι τέτοια παιχνίδια αποδεικνύουν γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Αναμετρήσεις σαν κι εκείνη πριν από 20 ακριβώς χρόνια αναδεικνύουν ήρωες, ενώ γιγαντώνουν τον μύθο συλλόγων.

Οι κόκκινοι διάβολοι μεγάλωσαν από εκείνο το ματς, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πέρασε στην ιστορία, ενώ όλοι οι παίκτες εκείνης της ομάδας έμειναν και θα μείνουν στο πάνθεον του κορυφαίου συλλόγου της Αγγλίας.

Το 1999 είναι χρονιά ορόσημο για τη Γιουνάιτεντ, καθώς κατάφερε να στερήσει από την κορυφαία ομάδα εκείνης της εποχής κάτι που μέχρι και το 91ο λεπτό του παιχνιδιού έμοιαζε αδύνατον. Η Μπάγερν είχε κυριαρχήσει εκείνη τη σεζόν, όπως κυριάρχησε και σε εκείνο το παιχνίδι. Το σκορ μέχρι και τη στιγμή που το ρολόι έδειξε 90′ ήταν πλασματικό με τους Βαυαρούς να χάνουν ανεπανάληπτες ευκαιρίες να τελειώσουν τον τελικό και να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Όλοι πίστευαν μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι δεν γίνεται να αλλάξει κάτι. Όλοι εκτός από τον Φέργκιουσον και τους παίκτες του. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάριο Μπάσλερ έκανε τον Πέτερ Σμάιχελ να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του από νωρίς, βάζοντας τους Βαυαρούς σε θέση απόλυτου οδηγού στον τελικό της Βαρκελώνης.

Ο Σερ Άλεξ στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα πέρασε στο ματς τον Σέριγχαμ αντί του Μπλόμκβιστ, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Τα δοκάρια του Γιάνκερ και του Σολ θα μπορούσαν να είχαν μοιράσει κλάματα στην αγγλική εξέδρα από πολύ νωρίς. Τελικά το 1-0 παρέμεινε έως το 91ο λεπτό. Τη στιγμή που όλοι οι φίλοι της Γιουνάιτεντ θα θυμούνται μια ζωή.

Τα 120 δευτερόλεπτα που γράφτηκε η ιστορία

Οι παίκτες των κόκκινων διαβόλων βγήκαν μπροστά στις καθυστερήσεις για το θαύμα και κατάφεραν στο 90 και λίγο να κερδίσουν κόρνερ. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Τέντι Σέριγχαμ τοποθετείται σωστά στην περιοχή, μάλλον κατά τύχη υποδέχεται το σουτ του Γκιγκς και βάζει το πόδι του στην πορεία της μπάλας. Μαζί βάζει και «φωτιά» στις εξέδρες. Οι Βαυαροί δεν το πιστεύουν, όμως το τι θα ακολουθήσει έμελλε να μείνει στην ιστορία.

Πριν καν περάσει λεπτό από την ισοφάριση η Γιουνάιτεντ κερδίζει κόρνερ και ο Μπέκαμ παίρνει και πάλι θέση στο σημαιάκι. O Σέριγχαμ πιάνει την κεφαλιά, ο Σόλσκιερ βρίσκει τη μπάλα με προβολή και την στέλνει να αναπαυτεί στην εστία του Όλιβερ Καν. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Και τι ιστορία;

Η κορυφαία ανατροπή όλων των εποχών μέχρι και σήμερα με τον εκστασιασμένο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να μην μπορεί να το πιστέψει και να λέει στις κάμερες: «Football, bloody hell…», με όλο τον κόσμο να γνωρίζει τη μετάφραση και τη Γιουνάιτεντ να καταφέρνει το ακατόρθωτο και να στέφεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αναλυτικά οι συνθέσεις:

Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Σμάιχελ, Νέβιλ, Γιόνσεν, Σταμ, Ίργουιν, Γκιγκς, Μπέκαμ, Μπατ, Μπλόμκβιστ (67′), Γιόρκ, Κόουλ (81′) – Σέριγχαμ (67′), Σόλσκιερ (81′)

Μπάγερν Μονάχου (Χίτσφελντ): Καν, Ματέους (80′), Μπάμπελ, Λίνκε, Κουφούρ, Τάρνατ, Έφενμπεργκ, Γέρεμις, Μπάσλερ (87′), Γιάνκερ, Τσίκλερ (71′) – Σολ (71′), Φινκ (80′), Σαλιχάμιζιτς (87′)

Δείτε την ανεπανάληπτη ανατροπή:

https://www.youtube.com/watch?v=TxDgwmtrB-I

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ