Ματιέ Βαλμπουενά: Ένας βιρτουόζος στο λιμάνι (vids)

Ματιέ Βαλμπουενά: Ένας βιρτουόζος στο λιμάνι (vids)

Ο Ολυμπιακός πυροδοτεί την πρώτη «βόμβα» ενόψει καλοκαιριού, με έναν σταρ μεγάλου βεληνεκούς και μια προσωπικότητα, που θα ηγηθεί προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή. To10.gr θυμίζει τη σπουδαία καριέρα του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, με σκοπό η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη ενόψει των προκριματικών του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι κυνηγούν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα κάνουν τη διαφορά και θα προσθέσουν ποιότητα αλλά και παραστάσεις και εμπειρία προκειμένου ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στην κορυφή.

Μία από αυτές φυσικά είναι και του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει και το πρώτο «μπαμ» από τα πολλά που θα ακολουθήσουν στο λιμάνι. Ο Γάλλος σταρ έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα από χθες το βράδυ και σήμερα θα ολοκληρώσει και τυπικά τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες.

Ο 34χρονος εξτρέμ είναι ένας παίκτης που θα προσδώσει ποιότητα, προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα, ενώ μαζί με τον Ποντένσε και τον Φορτούνη θα δημιουργήσουν μια τριάδα που θα κάνει χαρούμενο τον οποιοδήποτε επιθετικό.

Άλλωστε μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με πλούσιο βιογραφικό και σπουδαία καριέρα σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βαλμπουενά έχει 518 επίσημες συμμετοχές σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν αγωνίστηκε, ενώ μετράει και 68 γκολ. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως στην καριέρα του μετράει το αδιανόητο των 114 ασίστ, δείγμα του πόσο σπουδαίος δημιουργός και… συμπαίκτης είναι ο Γάλλος.

Η… πορεία του Βαλμπουενά

Ο Βαλμπουενά γιγάντωσε το όνομα του στη Μαρσέιγ, όπου αγωνίστηκε σε 330 παιχνίδια σε μια οκταετία (2006-2013) σκοράροντας 38 τέρματα και μοιράζοντας συνολικά 59 τελικές πάσες. Ο διεθνής Γάλλος όμως ξεκίνησε από την άσημη Λίμπουρν όπου είχε μόλις μία συμμετοχή, προτού μεταγραφεί στη Μασσαλία. Στη συνέχεια πήγε στη μεγάλη αντίπαλο Λιόν όπου και έμεινε τρία χρόνια και έπαιξε σε 76 ματς, σημειώνοντας 12 γκολ και δίνοντας 14 ασίστ.

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του τον βρήκε εκτός Γαλλίας και πιο συγκεκριμένα στην Ντιναμό Κιέβου όπου σε δύο χρόνια έπαιξε σε 40 παιχνίδια έχοντας απολογισμό 6 τέρματα και 17 ασίστ. Τελευταίος σταθμός πριν την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ήταν η Φενέρ για τον Γάλλο σταρ όπου σε δύο χρόνια έπαιξε 71 ματς και είχε 14 γκολ και 24 ασίστ.

Ο Βαλμπουενά σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν αγωνίστηκε αγαπήθηκε όσο λίγοι, η προσφορά του ήταν τεράστια, ενώ αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους πιο θεαματικούς ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών στην Ευρώπη.

Το παλμαρέ και η εθνική Γαλλίας

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βαλμπουενά έχει πλούσιο παλμαρέ από την παρουσία του στη Μαρσέιγ, όπου την οδήγησε σε ένα πρωτάθλημα τη σεζόν 2009-10, ενώ κατέκτησε μεταξύ άλλων και τρία Λιγκ Καπ Γαλλίας (2009-10. 2010-11, 2011-12), αλλά και δύο Κύπελλα (2010-11, 2011-12) στα πιο πετυχημένα χρόνια των Μασσαλών την τελευταία 20ετία.

Φυσικά ο 34χρονος εξτρέμ αποτελούσε την τελευταία δεκαετία βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, καθώς μέτρησε από το 2009 που έκανε το ντεμπούτο του συνολικά 52 συμμετοχές με τη φανέλα με το εθνόσημο. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού σκόραρε και 8 φορές με τους τρικολόρ, ενώ έχει μοιράσει και 19 ασίστ, ενώ μεταξύ άλλων έχει συμμετοχές σε Euro αλλά και Μουντιάλ.

Δείτε βίντεο από τον Γάλλο σταρ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ