Σπείρα χτυπά επιλεκτικά ποδοσφαιριστές

Σπείρα χτυπά επιλεκτικά ποδοσφαιριστές

Απούσα η Αστυνομία στις συνεχόμενες διαρρήξεις σπιτιών ποδοσφαιριστών όπως οι Εμενίκε, Αραούχο, Καρσελά, Οτζίτζα αλλά και άλλων ανθρώπων του ποδοσφαίρου όπως ο Κάναντι και ο Ντέμης Νικολαΐδης. 

Ότι λόγια και να χρησιμοποιήσει κάποιος για να περιγράψει την κατάσταση με τις ληστείες στα σπίτια ποδοσφαιριστών, μάλλον αδυνατούν ν’ αποδώσουν την πραγματικότητα. Τα όσα έχουν συμβεί λοιπόν το τελευταίο διάστημα (με τελευταίο θύμα τον Μεχντί Καρσελά) προκαλούν πολλά ερωτηματικά, καθώς η ευρύτερη περιοχή της Βούλας θυμίζει ξέφραγο αμπέλι. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αλλά το χειρότερο όλων είναι η ασυδοσία που επικρατεί κι επιτρέπει στους διαρρήκτες να εισβάλλουν στα σπίτια ότι ώρα θέλουν.

Κι εδώ λοιπόν γεννάται το μεγάλο ερώτημα, που αφορά τις κινήσεις της αστυνομίας στην περιοχή της Βούλας (συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών Βάρης και Βουλιαγμένης) προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη παρανομία.

Οι ευθύνες της Αστυνομίας

Οι ποδοσφαιριστές που έπεσαν θύματα της συγκεκριμένης σπείρας, έχουν καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα Βούλας τα περιστατικά. Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για δράση σπείρας, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο τα σπίτια ποδοσφαιριστών, προπονητών αλλά και πρώην προέδρων όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης. Δεν χωρά αμφιβολία πως η συγκεκριμένη σπείρα εισβάλλει στα σπίτια ποδοσφαιριστών (κυρίως μεγάλων ομάδων) γνωρίζοντας πως οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν οικονομική άνεση. Το θέμα όμως είναι αν υπάρχει αστυνόμευση προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Η απάντηση είναι προφανής και είναι αρνητική.

Αν είχαν ληφθεί τα σωστά μέτρα το φαινόμενο δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις. Είναι ανησυχητικό και συνάμα εξοργιστικό το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει καμιά μέριμνα ώστε ν’ αλλάξει το κλίμα και όλοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν υπάρχει μια μεγαλύτερη κινητοποίηση από πλευράς των Αρχών. Ενδεχομένως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής να μην έχει το δυναμικό για να καλύψει τις ανάγκες. Με τη δημοσιότητα όμως που έχει δοθεί στο θέμα δεν θα έπρεπε να υπήρχε μια κίνηση από ανώτερα κλιμάκια ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα; Είναι επίσης ένα ερώτημα που μένει αναπάντητο.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως η συγκεκριμένη σπείρα που έχει ρημάξει τα σπίτια πολλών ξένων παικτών, συνεχίζει ανενόχλητη τη δράση της. Πολλοί παίκτες έχουν σκεφτεί την ανάθεση της ασφάλειας των σπιτιών τους σε εταιρίες security αλλά κι αυτό δεν είναι λύση. Η αστυνομία οφείλει να κινητοποιηθεί άμεσα, ενισχύοντας ίσως το αστυνομικό τμήμα της Βούλας, έτσι ώστε και οι αστυομικοί που εργάζονται εκεί, να μπορέσουν ν’ αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό και οι διαρρήκτες δεν σταματούν πουθενά.

Το ξέσπασμα του Εμενίκε

Όπως προαναφέραμε το τελευταίο θύμα διάρρηξης ήταν ο παίκτης του Ολυμπιακού, Μεχντί Καρσελά, στο σπίτι του οποίου εισέβαλαν άγνωστοι πριν από λίγες μέρες. Αυτό προκάλεσε το ξέσπασμα του Εμάνουελ Εμενίκε, ο οποίος ήταν και αυτός θύμα ληστείας πριν από λίγους μήνες, με τον Νιγηριανό επιθετικό των ερυθρόλευκων, να γράφει χαρακτηριστικά στο facebook. «Ξένοι παίκτες ληστεύονται σχεδόν καθημερινά στην Αθήνα και κανένας δε νοιάζεται. Από τότε που λήστεψαν εμένα, πέντε ξένοι παίκτες έχουν βιώσει κάτι τέτοιο και ουδείς θα ενδιαφερθεί μέχρι να σκοτωθεί κάποιος. Στο σπίτι μου δεν μπορώ να κοιμηθώ 100% τα βράδια, είναι ντροπή».

Ελαμπντελαουί και Οτζίτζα

Δύο ακόμα παίκτες του Ολυμπιακού έχουν πέσει θύματα διάρρηξης το τελευταίο διάστημα, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί και ο Οτζίτζα Οφόε. Αμφότεροι έλειπαν από τις οικίες τους όταν εισέβαλαν οι διαρρήκτες αλλά γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το σοκ είναι μεγάλο. Οι ληστές έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας από τους δύο παίκτες της ομάδας του λιμανιού. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πιθανότατα η ίδια σπείρα προσπάθησε να ληστέψει και το σπίτι του γκολκίπερ των πρωταθλητών Ελλάδος, Σίλβιο Προτό. Έγιναν όμως αντιληπτοί από γείτονες και τράπηκαν σε φυγή.

Λήστεψαν και τον Αραούχο

Λίγες μέρες πριν από τη ληστεία στο σπίτι του Εμενίκε, άγνωστοι είχαν εισβάλει στην οικία του επιθετικού της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής της Ένωσης ήταν στην Ξάνθη για τον αγώνα με την τοπική ομάδα και οι διαρρήκτες έκαναν άνω κάτω το σπίτι του λατινοαμερικάνου στράικερ.

Η ληστεία στο σπίτι του Ντέμη

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του Ντέμη Νικολαΐδη και της Δέσποινας Βανδή. Οι ληστές έκλεψαν κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ κι έφυγαν ανενόχλητοι χωρίς κανείς να πάρει είδηση τι είχε συμβεί.

Θύματα διάρρηξης Ιμπάρμπο και Εσιέν

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως θύματα ληστείας είχαν πέσει πέρυσι και δύο παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Μίκαελ Εσιέν απουσίαζε από το σπίτι του τη στιγμή που εισέβαλαν οι διαρρήκτες και ενημέρωσε για τη ληστεία με μήνυμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα είχε πει πως οι ληστές του έκλεψαν πανάκριβα ρολόγια που είχε στο σπίτι του.

Ο Γκανέζος έμενε στη Βάρη ενώ ο Ιμπάρμπο στη Βούλα.

Έκλεψαν και τον Κάναντι

Την πολύ δυσάρεστη εμπειρία έζησε και ο προπονητής του Ατρόμητου, Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος μένει στον Άλιμο. Άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του Αυστριακού τεχνικού στις αρχές Σεπτέμβρη, με τον Κάναντι να καταγγέλει στις Αρχές τη διάρρηξη.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα περιστατικά που προαναφέραμε είναι πολλά κι έχουν συμβεί τους τελευταίους τρεις μήνες. Απομένει να φανεί αν τελικά θα υπάρξει δραστηριοποίηση των αστυνομικών αρχών ή θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ