Όταν η Ελλάδα ξεκίνησε από το Ντραγκάο το έπος της Πορτογαλίας (vid)

Όταν η Ελλάδα ξεκίνησε από το Ντραγκάο το έπος της Πορτογαλίας (vid)

Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια η Εθνική έκανε πρεμιέρα στο Euro της Πορτογαλίας, επικρατώντας της οικοδέσποινας με 2-1, στον δρόμο για το τρόπαιο., την πιο μεγάλη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού.

Ήταν 12 Ιουνίου 2004, όταν η Εθνική ξεκινούσε το ταξίδι της στα πορτογαλικά γήπεδα για το Euro και τρέλανε για πρώτη φορά όλη την Ευρώπη, νικώντας τους διοργανωτές με 2-1.

Η Ελλάδα ήταν πετυχημένη μόνο και μόνο από την παρουσία της στο Euro, εξάλλου ήταν η δεύτερη παρουσία της σε τελική φάση μετά το Μουντιάλ του 1994.

Ωστόσο οι Έλληνες ποδοσφαιριστές μπήκαν πανέτοιμοι σε έναν αγώνα που όλοι περίμεναν να δουν τη «γαλανόλευκη» να υποτάσσεται στην γηπεδούχο Πορτογαλία και τελικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποιούσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε πρεμιέρα.

Αργότερα βέβαια κατάφερε να πετύχει την κορυφαία έκπληξη στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, κατακτώντας το Euro του 2004, ξεκινώντας από τη διοργανώτρια και τη συνάντησε και στον τελικό. Όμως η πρεμιέρα ήταν ονειρική.

Η Ελλάδα προηγήθηκε στο 7′ με το σουτ του Καραγκούνη, ενώ στο 51′ ο Μπασινάς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα ο Σεϊταρίδης από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην Εθνική.

Το μόνο που κατάφεραν οι Πορτογάλοι ήταν να μειώσουν με τον Ρονάλντο στις καθυστερήσεις και η Ελλάδα κατάφερε να γράψει ιστορία παίρνοντας την πρώτη της νίκη σε τελική φάση.

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Πάουλο Φερέιρα, Αντράντε, Κόουτο, Ρουί Ζορζ, Μανίς, Κοστίνια (66’ Νούνο Γκόμεζ), Φίγκο, Ρουί Κόστα (46’ Ντέκο), Σιμάο (46’ Κριστιάνο Ρονάλντο), Παουλέτα.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας, Καραγκούνης (46’ Κατσουράνης), Ζαγοράκης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος (68’ Νικολαΐδης), Χαριστέας (74’ Λάκης), Βρύζας.

https://www.youtube.com/watch?v=E7QewM4s8ow

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ