ΑΕΚ: Φάκελος «εξτρέμ»

ΑΕΚ: Φάκελος «εξτρέμ»

Η… προϊστορία της Ένωσης στις μεταγραφές ακραίων και τα δεδομένα για τη φετινή σεζόν με τις επιλογές του Καρντόσο.

Μία από τις θέσεις που η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση είναι εκείνη του εξτρέμ. Η Ένωση θα προχωρήσει σε τουλάχιστον μία προσθήκη για τις πτέρυγες, με το όνομα του Φάμπιο Μαρτίνς της Μπράγκα να είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του 26χρονου ακραίου της Μπράγκα και προσπαθούν να τη φέρουν στα μέτρα τους. Ο Μαρτίνς είναι ένας παίκτης που αρέσει πολύ στον Μιγκέλ Καρντόσο, καθώς έχει την ικανότητα να «πατάει» περιοχή και να «βλέπει» τέρμα. Χαρακτηριστικό που ζητά ο Πορτογάλος προπονητής από τα εξτρέμ του και θέλει να βρει και στην ΑΕΚ.

Η Ένωση θέλει μέσα στα επόμενα 24ωρα να βάλει την υπόθεση Μαρτίνς στην τελική ευθεία. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν ανοικτή γραμμή με την Μπράγκα και θέλουν να έρθουν σε μια συμφωνία με τους Πορτογάλους, για τον δανεισμό του παίκτη. Να συνάψουν δηλαδή μια συμφωνία αντίστοιχη με εκείνη για τον Άλεφ, πέρυσι.

Στην ΑΕΚ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το θέμα Μαρτίνς, που μέχρι τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να έρθει για τα καλά στην πρώτη γραμμή. Μιας και στόχος της Ένωσης είναι να υπάρξει διπλό μεταγραφικό «χτύπημα» από τη αγορά της Πορτογαλίας, με τους Μαρτίνς και Ζεράλδες να παίρνουν… μαζί το αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα.

Η ΑΕΚ «καίγεται» για την απόκτηση ενός ποιοτικού ακραίου που θα έρθει για να πάρει φανέλα βασικού. Καθώς με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή η ομάδα ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Κίελτσε, με τους Χρήστο Αλμπάνη (17 ματς, 1 γκολ) και Μίλος Ντέλετιτς ως μοναδικούς κλασικούς ακραίους. Δύο παίκτες που θα είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν, ο προπονητής έχει θετική εικόνα για τις ικανότητές τους, όμως δεν λογίζονται ως βασικές μονάδες. Τουλάχιστον θεωρητικά.

Η ΑΕΚ έχει ψαχτεί με πολλές λύσεις για τις θέσεις των εξτρέμ σε αυτή τη νέα εποχή της, κάνοντας πετυχημένες, αλλά και αποτυχημένες κινήσεις. Συνολικά οι Κιτρινόμαυροι έχουν αποκτήσει 7+1 παίκτες για τις πτέρυγες από τη στιγμή της επιστροφής της ομάδας εκεί που ανήκει και μετά, ενώ φέτος θα υπάρξει και… συνέχεια.

Βαγγέλης Πλατέλλας

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας ήρθε στην ΑΕΚ το 2013 και έμεινε μέχρι και το 2016, όντας μέλος της ομάδας που έζησε τη χρονιά της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία. Ο Έλληνας ακραίος φόρεσε τα κιτρινόμαυρα σε 77 παιχνίδια και σκόραρε 28 γκολ, προσφέροντας σημαντικά στην Ένωση, για τα δεδομένα που είχε να αντιμετωπίσει ο σύλλογος εκείνη την περίοδο.

Έλντερ Μπαρμπόσα

Πριν καλά-καλά η ΑΕΚ γυρίσει στη Σούπερ Λιγκ, προχώρησε σε μια μεταγραφή που έκανε αίσθηση. Η Ένωση έκανε δικό της τον Έλντερ Μπαρμπόσα, έναν παίκτη με σπουδαίες παραστάσεις και μια «γεμάτη» καριέρα, που φρόντισε να διατηρήσει τον… μύθο του, με τα όσα πέτυχε στη χώρα μας. Στα δύο χρόνια που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα ο Μπαρμπόσα προσέφερε 15 γκολ και αρκετές στιγμές… μαγείας στον κόσμο, αποχωρώντας ως «φίλος» το 2016 για την Ακίσασπορ.

Ρόναλντ Βάργκας

Ο διεθνής Βενεζουελάνος απασχόλησε την ΑΕΚ για δύο διαδοχικές μεταγραφικές περιόδους, με την Ένωση να τον κάνει τελικά δικό της το 2015. Ο Βάργκας έμεινε στην ομάδα μέχρι το 2017, μένοντας στο μυαλό του κόσμου της ΑΕΚ για τα γκολ του στα μεγάλα παιχνίδια. Με πιο χαρακτηριστικό εκείνο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν και έσπασε το αήττητο σερί που «έτρεχε» η ομάδα του Πειραιά, στην πορεία προς τον τίτλο που τελικώς κατέκτησε.

Πατίτο Ροντρίγκες

Η περίπτωση του Πατίτο Ροντρίγκες είναι από εκείνες που δεν «βγήκαν» στην ΑΕΚ, όσον αφορά στις προσθήκες που έκανε μέσα σε αυτά τα χρόνια για την ενίσχυση της θέσης του εξτρέμ. Ο Αργεντινός ακραίος δεν κατάφερε να έχει μια σταθερή απόδοση, με αποτέλεσμα να μην είναι μόνιμο στέλεχος της ενδεκάδας. Πρόλαβε και αγωνίστηκε σε 36 ματς, έχοντας 4 γκολ και 6 ασίστ. Βεβαίως, ο «κιτρινόμαυρος» λαός θα τον θυμάται για το εκτός έδρας γκολ με τον ΟΣΦΠ για το Κύπελλο της σεζόν 2016-2017.

Άρνορ Τρίστασον

Ο Ισλανδός εξτρέμ ήρθε στην ΑΕΚ που έχτιζε ο Μανόλο Χιμένεθ τη σεζόν του τίτλου, όμως δεν ήταν επιλογή του Ισπανού τεχνικού. Ο Τρίστασον δεν μπόρεσε να… στεριώσει στην Ένωση και αποχώρησε… αθόρυβα έχοντας καταγράψει μόλις 5 συμμετοχές με τα κιτρινόμαυρα. Κάτι που τον καθιστά την πλέον αποτυχημένη προσθήκη της ΑΕΚ στις πτέρυγες, τα τελευταία χρόνια.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Ο διενθής εξτρέμ ήρθε από τη Βερόνα στην ΑΕΚ με στόχο να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. Ο Χριστοδουλόπουλος μπορεί να μην ήταν σταθερός στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, όμως από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι και εκείνο του 2018, ήταν το σημείο αναφοράς της Ένωσης. Με πολλά και… μεγάλα γκολ, σε αυτή τη διετία του στην ομάδα, που έκλεισε με περίεργο τρόπο, λόγω της απόφασής του να μετακομίσει στον Ολυμπιακό.

Γιάννης Γιαννιώτας

Ο Γιαννιώτας ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι στην ΑΕΚ ως επιλογή του Νίκου Λυμπερόπουλου. Η Ένωση ήθελε να βρει στο πρόσωπο του Έλληνα εξτρέμ μια νέα περίπτωση… Λάζαρου, όμως αυτό δεν συνέβη επουδενί. Ο Γιαννιώτας αποχωρεί από την ΑΕΚ ένα χρόνο μετά, καταγράφοντας 13 συμμετοχές, όμως όλες σε ματς χαμηλού ενδιαφέροντος. Χωρίς, πάντως, να δείξει κάτι το ουσιαστικό, σε αυτά τα 421 αγωνιστικά λεπτά.

Βίκτωρας Κλωναρίδης

Ο «Κλώνα» δεν είναι καθαρός εξτρέμ. Όπως δεν είναι και κλασικός επιθετικός. Το που θα τον… κατατάξει φέτος ο Μιγκέλ Καρντόσο, θα κρίνει εν πολλοίς και το αν η ΑΕΚ θα κάνει και δεύτερη μεταγραφή για τις πτέρυγες, πέρα από εκείνη που δεδομένα θα υπάρξει. Αν δηλαδή ο Κλωναρίδης πείσει τον Πορτογάλο τεχνικό πως μπορεί να δώσει λύσεις στα πλάγια, ίσως οι θέσεις των εξτρέμ για τη νέα σεζόν, κλείσουν με τη δική του παρουσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ