ΠΑΟΚ: Τα βήματα που έγιναν μετά το νταμπλ

ΠΑΟΚ: Τα βήματα που έγιναν μετά το νταμπλ

Σαράντα μέρες μετά το νταμπλ του ΠΑΟΚ to10.gr καταγράφει τις κινήσεις που έχουν ακολουθήσει. Οι αποχωρήσεις, οι πωλήσεις, η παραμονή Βαρέλα και η μοναδική μεταγραφή.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ και τα όσα έγιναν σε αεροδρόμια (Ελ. Βενιζέλος και Μακεδονία), αλλά και στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι κάτι που δύσκολα βγαίνει από το μυαλό των ΠΑΟΚτσήδων. Μια ατέλειωτη γιορτή που είχε κρατήσει μέχρι το πρωί με φωνές και τραγούδια. Στις 13 Μάϊου, τα πάντα σταμάτησαν καθώς ξεκίνησε ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας με απώτερο σκοπό να είναι καθ’ όλα έτοιμη τον Αύγουστο όταν και θα δώσει τα κρίσιμα παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό γύρο, αλλά και τα play off του Champions League.

Στο Δικέφαλο είχαν ανοίξει από πολύ νωρίς τα χαρτιά τους για το τί θέλουν να κάνουν. Με το πρώτο κεφάλαιο που ασχολήθηκαν στην Τούμπα ήταν αυτό του Φερνάντο Βαρέλα. Το συμβόλαιο με τον δυναμικό αμυντικό έφτανε προς την ολοκλήρωση του με τον ΠΑΟΚ να είχε «φάει» πόρτα στην πρόταση ανανέωσης. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός, ήταν με το ένα πόδι εκτός Τούμπας, μάλιστα αρκετοί συμπαίκτες του στα social media του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας του. Όμως ο Βαρέλα δεν τα υπολόγισε σωστά.

Οι προτάσεις που περίμενε δεν ήρθαν ποτέ. Η οικογένεια του ψήφιζε Ελλάδα. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας με τον ΠΑΟΚ και μέσω του Αντελίνο Βιεϊρίνια που για καλή του τύχη ήταν κατάλληλη στιγμή στην Τούμπα κλείστηκε ένα ραντεβού με την οικογένεια Σαββίδη. Ο Φερνάντο Βαρέλα στα τέλη Μάϊου υπέγραψε στον ΠΑΟΚ τριετές κλειστό συμβόλαιο και απολαβές που θα φτάνουν στο 1,1 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση της είδησης σκόρπισε χαρά στους ΠΑΟΚτσήδες, αλλά πολύ περισσότερο στον Ράζβαν Λουτσέσκου που θα είχε και τη νέα χρονιά το «καλύτερο αμυντικό δίδυμο».

Ο Δικέφαλος με τους Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, αλλά και με την προσθήκη ενός ακόμη αμυντικού (εδώ ακούγονται πολλά, από την παραμονή του Χατζηισαία και την προώθηση κάποιου από την Κ20 μέχρι και την απόκτηση ενός αμυντικού), η αμυντική γραμμή έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο.

Ξεκαθάρισμα στον άσο

Στη Μικράς Ασίας έψαχναν τον τρόπο να «ξεφορτωθούν» τον Ροντρίγκο Ρέι. Το κατάφεραν χωρίς ιδιαίτερα να κουραστούν. Στα γραφεία της ΠΑΕ ήρθε η πρόταση της Πατσούκα για δανεισμό με τους Ασπρόμαυρους να «κάθονται» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συμφωνούν στο δανεισμό του Αργεντινού για ένα χρόνο. Σε περίπτωση που ο Ρέι αφήσει καλές εντυπώσεις τότε η Πατσούκα θα μπορεί το ερχόμενο καλοκαίρι να τον αποκτήσει καθώς μπήκε οψιον αγοράς στο συμβόλαιο του. Αυτός που θα αντικαταστήσει τον Αργεντινό τερματοφύλακα, όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Με τον Σέρβο υπάρχει συμφωνία εδώ και μήνες και η οποία θα ενεργοποιηθεί στις 1η Ιουλίου. Επίσης στην Τούμπα θα επιστρέψει μετά από απόφαση του τεχνικού τιμ, ο Νίκος Μελίσσας από την Λαμία.

Ανακοίνωσε Ροντρίγκο Σοάρες

Κι ενώ όλοι περιμέναμε την απόκτηση κάποιου χαφ ή εξτρέμ, έγινε η έκπληξη. Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον ερχομό του Ροντρίγκο Άλβες Σοάρες. Ο Βραζιλιάνος δεξιός φουλ μπακ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Θεσσαλονικείς προερχόμενος από το πορτογαλικό πρωτάθλημα και την Άβες. Αυτή η μεταγραφή ξάφνιασε ευχάριστα τον κόσμο του ΠΑΟΚ γιατί «εκλάπη» ο παίκτης μέσα από τα χέρια της ΑΕΚ και φυσικά η ομάδα μια δυναμική στην δεξιά πλευρά, όπου μαζί με τον Λέο Μάτος θα συνθέσουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έτοιμος εξάλλου για τον ΠΑΟΚ είναι και ο μέσος, Ισμαέλ Σίλβα με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σύντομα.

Νέο συμβόλαιο σε Λάμπρου

Ο Λάζαρος Λάμπρου, μετά το αγροτικό που έκανε στην Φορτούνα Σιτάρντ, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και με νέο συμβόλαιο. Ο νεαρός πλάγιος επιθετικός υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2023 και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει το Δικέφαλο. Μ’ αυτό τον τρόπο αποκαταστάθηκε μια αδικία που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι με την παραμονή του Αμρ Ουάρντα στην Τούμπα και τον δανεισμό του Λάμπρου στην Ολλανδική ομάδα. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, υπολογίζει στην ποιότητα και το ταλέντο που έχει ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής και αναμένεται να είναι πρωταγωνιστής τη νέα χρονιά.

Τέλος εποχής για Σάκχοφ και Κάνιας

Μετά από τρία χρόνια παραμονής στην Τούμπα όπου γεύτηκαν τη χαρά της κατάκτησης τριών κυπέλλων και ενός πρωταθλήματος, οι Εβγέν Σάκχοφ και Χοσέ Κάνιας αποχωρούν από την Τούμπα. Ο Ουκρανός μέσος αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έλεγε πως θέλει να αναζητήσει την τύχη του σε άλλες πολιτείες. Ο ΠΑΟΚ έκανε μια προσπάθεια, αλλά αυτή έπεσε στο κενό. Για τον Ισπανό ήταν λίγο περίπλοκα. Αν στην Τούμπα δεν έβρισκαν κάτι καλό τότε να ξαναβλέπανε την προοπτική μιας συνεργασίας. Όμως ο Κάνιας που ντύθηκε πρόσφατα γαμπρός προτίμησε τον Ερυθρό Αστέρα και την Σερβία.

Πωλήσεις με Κουλούρη και Ελ Καντουρί

Ευθύμης Κουλούρης και Ομάρ Ελ Καντουρί, ετοιμάζονται να ντυθούν στα χρώματα της Τουλούζ και της Σταντάρ Λιέγης αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ έχει αποδεχθεί τις προτάσεις των δύο ομάδων και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «πέσουν» και οι υπογραφές με τον Δικέφαλο να εισπράττει περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ από τον Έλληνα διεθνή επιθετικό και ένα εκατομμύριο από τον Μαροκινό επιτελικό μέσο. Αν θα ακολουθήσουν κι άλλες πωλήσεις θα φανεί τις επόμενες ημέρες εφόσον υπάρξουν συμφέρουσες οικονομικές προτάσεις.

Δανεικοί και μεταγραφές

Ο ΠΑΟΚ είναι ίσως από τις λίγες ομάδες που έχει στο δυναμικό πολλούς ποδοσφαιριστές. Το τεχνικό τιμ σε συνεργασία με τον αθλητικό διευθυντή Μάριο Μπράνκο αποφάσισαν να κάνουν ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα. Όσον αφορά της ενδυνάμωση της ομάδας με νέους παίκτες στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η απόκτηση ενός χαφ και ενός εξτρέμ. Να θυμίσουμε πως η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ξεκινάει το διήμερο 25-26 του μηνός με τις γνωστές ιατρικές εξετάσεις και κάποιες προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετάβαση στην Ολλανδία για την πραγματοποίηση του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ