Σαν σήμερα ο «Κολοσσός» έστελνε την Ελλάδα στον τελικό του Euro (vid & pics)

Σαν σήμερα ο «Κολοσσός» έστελνε την Ελλάδα στον τελικό του Euro (vid & pics)

«Γκολ και φύγαμε για τελικό» με τον Τραϊανό Δέλλα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ με κεφαλιά από το κόρνερ του Τσιάρτα και την Εθνική ομάδα στον τελικό του Euro της Πορτογαλίας.

Πρώτη Ιουλίου και ακόμη μία επέτειος από το αξέχαστο Euro 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας όπου η Εθνική μας ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ήταν μία Ιουλίου του 2004 όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε στο «Ντραγκάο» την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, την Τσεχία του Πετρ Τσεχ, του Πάβελ Νέντβεντ, του Μίλαν Μπάρος, του Τόμας Ροζίτσκι και των πολλών ακόμη από εκείνη την σπουδαία φουρνιά που διέθεταν τότε οι αντίπαλοί μας.

Τα 90 λεπτά ολοκληρώθηκαν με το αποτέλεσμα στο 0-0 αλλά την Τσεχία να σφυροκοπά κατά διαστήματα την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη χωρίς όμως να μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην παράταση όλα άλλαξαν. Η ελληνική ομάδα μπήκε ανέλπιστα καλά και ήταν σαφώς πιο απειλητική μέχρι την τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης. Κόρνερ για την Εθνική στο 105′, εκτέλεση από τον Τσιάρτα και ο Δέλλας με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι κάνει το 1-0 και στέλνει το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ στον τελικό όπου ήδη περίμενε η Πορτογαλία.

Οι κερκίδες που βρίσκονταν οι Ελληνες οπαδοί στο γήπεδο, πήραν φωτιά, στην Ελλάδα όλοι στους δρόμους, το θαύμα απείχε πλέον ένα ματς. Η Ελλάδα ήταν στον τελικό!

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας, Καραγκούνης, Μπασινάς (72′), Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Βρύζας (91′), Χαριστέας / Γιαννακόπουλος (72′), Τσιάρτας (91′)
Τσεχία (Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόφσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροζίτσκι, Νέντβεντ (40′), Μπάρος, Ουιφαλούζι / Σμίτσερ (40′)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ