Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μ’ αρέσει να κοιτάω ψηλά…

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μ’ αρέσει να κοιτάω ψηλά…

Ο Αντετοκούνμπο τα σάρωσε όλα μέσα στο 2019, αλλά έχει... εκκρεμότητες που θέλει να κλείσει. Και στο ΝΒΑ και στην Εθνική Ελλάδος.

Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο νέος «Βασιλιάς» του παγκοσμίου μπάσκετ. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του σπορ στην κορυφαία, πιο εμπορική, πιο παγκοσμιοποιημένη έκφανσή του. Ο νέος mega star του ΝΒΑ. Ο παίκτης που στα 24 του χρόνια, άρχισε να χτίζει τον μύθο του. Αρχισε να κυριαρχεί. Να εξελίσσεται σε μια ασταμάτητη μπασκετική μηχανή. Αλλά και στο απόλυτο αθλητικό brand του πλανήτη. Ενα τέρας της φύσης, με ένα πλατύ, λαμπερά και διόλου προσποιητό χαμόγελο, που κατακτά τη μία κορυφή μετά την άλλη, με άλματα. Ο πιο γνωστός Ελληνας στην ιστορία των σπορ. Ο μοναδικός τέτοιου μεγέθους και δημοφιλίας που έβγαλε ποτέ αυτή η μικρή κουκίδα της υδρογείου.

Ο Αντετοκούνμπο εξελίσσεται σε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, που δεν δείχνει καμία διάθεση να χαμηλώσει την έντασή του. Και φέτος επιβεβαιώνει ότι δεν είναι το ταβάνι του, αλλά μόνο η αρχή. Η αρχή για το πάνθεον. Για τη συντροφιά των κορυφαίων ολων των εποχών. Τι έχει καταφέρει μέσα στο 2019 ο Γιάννης; Τα εξής… λίγα:

1) Οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στο καλύτερο ρεκόερ του ΝΒΑ (60-22) και στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας.

2) Αναδείχθηκε MVP της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ. Ο 3ος νεότερος των τελευταίων 40 χρόνων και μόλις ο 4ος μη Αμερικανός μετά τους Χακίμ Ολάζουον, Στιβ Νας (2), Ντιρκ Νοβίτσκι.

3) Πριν από λίγες ημέρες βγήκε στην αγορά το νέο παπούτσι του από τη Nike. Ο Γιάννης έγινε ο πρώτος μπασκετμπολίστας που γεννήθηκε στην Ευρώπη και διαθέτει ένα παπούτσι με την υπογραφή του! Και το «Freak 1» υπάρχει βεβαιότητα θα είναι ένα από τα best sellers της χρονιάς.

4) Ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ (συνολικά) από την Ενωση Παικτών (NBPA) του πρωταθλήματος. Μια διάκριση με ιδιαίτερη αξία, καθώς προέρχεται από τις ψήφους των συναθλητών και αντιπάλών του.

5) Βραβεύτηκε ως ο «Αθλητής της Χρονιάς» στις ΗΠΑ και καλύτερος ΝΒΑερ στα βραβεία του ESPN! Για το πρώτο βραβείο υπερκέρασε τους Μούκι Μπετς (Μπόστον Ρεντ, μπέιζμπολ), Μπρουκς Κέπκα (γκολφ), Πάτρικ Μαχόμς (Κάνσας Σίτι Τσιφς, NFL). Ενώ Για το βραβείο του καλύτερους ΝΒΑερ, κέρδισε στη σχετική ψηφοφορία τους Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς – πλέον Νετς), Πολ Τζορτζ (Θάντερ – πλέον Κλίπερς) και Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς).

6) Μετά την 26η θέση στο Top 100 των αθλητών για το 2019, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατακτά ακόμα μία θέση σε λίστα του Forbes. Αυτή τη φορά, ο φετινός MVP κατατάσσεται 75ος στη λίστα των celebrities με τα περισσότερα έσοδα για το 2019. Τα 43,2 εκατ. δολάρια που πήρε από Μπακς και χορηγικές συμφωνίες, του εξασφάλισαν μία θέση στην ιδιαίτερη αυτή λίστα, όντας μάλιστα ο τρίτος νεότερος αυτής (πίσω μόνο από τον 20χρονο τραγουδιστή Σον Μέντες και την 21χρονου celebrity Κάιλι Τζένερ, αδερφή της Κιμ Καρντάσιαν).

Πλέον, οι επόμενοι στόχοι είναι δύο και ξεκάθαροι:

1) Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ. Για την ακρίβεια, στόχος είναι να γίνει η αρχή. Διότι εάν πάρει το πρώτο και γίνει η αρχή, η χειμαρρώδης παρουσία του Γιάννη μπορεί να παρασύρει πολλά ακόμη στο διάβα της. Είπαμε, άλλωστε, ότι ο Αντετοκούνμπο είναι μόλις 24 ετών. Και έχει τουλάχιστον 12-13 χρόνια μπροστά του για να πετύχει αυτά που έχει αποφασίσει ότι θέλει να κάνει. Και έχει αποδείξει πως ό,τι βάζει στόχο, το πετυχαίνει.

2) Κι αν ο τίτλος στο ΝΒΑ είναι ένας πιο μακροπρόθεσμος στόχος, το μετάλλιο στο ερχόμενο Μουντομπάσκετ, είναι αυτό που πραγματικά ονειρεύεται ο Γιάννης. Ο «Greek Freak» δεν έθεσε ποτέ θέμα εάν θα δώσει το παρών στη μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου μπάσκετ. Θα είναι στην Κίνα με τη γαλανόλευκη και θα ηγηθεί της προσπάθειας για επιστροφή του ελληνικού μπάσκετ στην ελίτ και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Διότι ο ίδιος πιστεύει ότι «κάτι χρωστάει» στην Εθνική ομάδα και τους συμπαίκτες του. Και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους. Από χαρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ