Οι 5+1 κορυφαίες μεταγραφές της Πρέμιερ Λιγκ

Οι 5+1 κορυφαίες μεταγραφές της Πρέμιερ Λιγκ

Η περσινή ήταν αναμφίβολα η χρονιά του αγγλικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο ότι τέσσερις αγγλικές ομάδες βρέθηκαν στους δύο ευρωπαϊκούς τελικούς. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι αγγλικοί σύλλογοι κινούνται σε «χλιαρούς» ρυθμούς μέχρι στιγμής στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Απομένουν 14 μέρες ή αλλιώς 336 ώρες για το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου στην Αγγλία, αλλά τα μεγάλα «πορτοφόλια» της Πρέμιερ Λιγκ παραμένουν ακόμα γεμάτα. Το περσινό καλοκαίρι, οι 20 ομάδες της πρώτης κατηγορίας έσπασαν κάθε ρεκόρ στα χρονικά του διεθνούς ποδοσφαίρου, δαπανώντας 1,24 δισεκατομμύρια λίρες! Μόνο η Λίβερπουλ και η Τσέλσι ξόδεψαν μαζί 306 εκ. λίρες.

Τι έχουν κάνει οι αντίστοιχοι σύλλογοι στο φετινό μεταγραφικό παζάρι μέχρι στιγμής; Η Τσέλσι, στην οποία επιβλήθηκε «εμπάργκο» μεταγραφών, μονιμοποίησε τον δανεικό από την Ρεάλ Μαδρίτης, Ματέο Κόβασιτς, έναντι 45 εκ. ευρώ. Η Λίβερπουλ, από τη μεριά της, έχει ξοδέψει μόλις 1,5 εκ λίρες, για τον «αμούστακο», Βαν Ντερ Μπεργκ από την Τσβόλε. Όπως τόνισε και ο Γιούργκεν Κλοπ, το γεγονός ότι η ομάδα του έχει διαθέσιμο μπάτζετ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράζει συνέχεια παίκτες.

Ποια είναι η πρωταθλήτρια στις μεταγραφές μέχρι στιγμής; Η «νεοφώτιστη» Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες», οι οποίοι κέρδισαν την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ μέσω των play-off ανόδου, έχουν ήδη ξοδέψει 110 εκατομμύρια ευρώ. Όσο για τις άλλες παραδοσιακές δυνάμεις των τελευταίων χρόνων, έχουν κάνει κάποιες κινήσεις, αλλά αυτές είναι μετρημένες.

Η αλήθεια είναι ότι ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τότεναμ παρουσιάζουν ομοιογένεια και χρειάζονται λίγες μόνο «πινελιές» για να είναι πλήρεις. Επιπλέον, καθοδηγούνται από προπονητές που δουλεύουν αρκετό καιρό στις ομάδες τους, γνωρίζοντας αρκετά καλά το υλικό τους. Γι’ αυτό το λόγο προχώρησαν σε λίγες προσθήκες και ποιοτικές.

Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 9 Αυγούστου και οι λάτρεις του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης, περιμένουν να δουν άλλη μία ανταγωνιστική σεζόν.

Ακολουθούν οι 5+1 κορυφαίες μεταγραφές της θερινής περιόδου στην Αγγλία:

1.Ρόντρι (Μάντσεστερ Σίτι)

Αν μπορούσε κάποιος να πει ότι η περσινή «υπερηχητική», Μάντσεστερ Σίτι, είχε κάποιο κενό στο ρόστερ, αυτό θα εντοπιζόταν στη θέση «6». Τα πόδια του Φερναντίνιο, έχουν «βαρύνει», όντας πλέον 34 χρονών, ενώ ο Γκουντογκάν, είναι πιο πολύ κεντρικός μέσος παρά αμυντικός χαφ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα βρήκε τη λύση, φέρνοντας στο Μάντσεστερ, τον Ισπανό Ρόντρι, τον οποίο είχε στοχεύσει από πέρσι. Οι «πολίτες» πλήρωσαν στην Ατλέτικο τα 70 εκατ. της ρήτρας του 23χρονου και πραγματοποίησαν την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας τους. Ο υψηλόσωμος (1,91 μ.) Ισπανός, είναι γνωστός για το δυναμικό τρόπο παιχνιδιού του και είναι έτοιμος να προσδώσει «σκληράδα», σε μία κατά τα άλλα «δαντελένια» ομάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης, συνέχισε στη Βιγιαρεάλ, από την οποία τον απέκτησε το 2018, η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε.

2.Τανγκί Εντομπελέ (Τότεναμ)

Τελευταία φορά που η Τότεναμ έκανε μεταγραφή, ήταν στις 31 Ιανουαρίου του 2018. Ενάμισι χρόνο μετά, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, απέκτησε τον ταλαντούχο μέσο της Λυών, Τανγκί Εντομπελέ, δίνοντας στους Γάλλους 72 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία των «πετεινών», με την προηγούμενη να είναι εκείνη του Ντάβιντσον Σάντσες έναντι 42 εκατ. λιρών από τον Άγιαξ, το 2017. Τον Γάλλο διεκδίκησαν το καλοκαίρι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Γιουβέντους και πολλές ακόμα ομάδες, καθώς έκανε μία εκπληκτική σεζόν με τους «λιονέ» στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη Ligue 1, με 34 εμφανίσεις και 7 ασίστ. Ο Εντομπελέ είναι ένας σύγχρονος box-to-box μέσος, ο οποίος μαρκάρει, πρεσάρει και τρέχει ακατάπαυστα, ανεβάζοντας κατακόρυφα το επίπεδο της μεσαίας γραμμής των Λονδρέζων. Ο νεαρός Γάλλος, μαζί με τους Γουίνκς, Ντάιερ και Σισοκό, αναμένεται να τραβήξει το «κουπί» στις τέσσερις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει η ομάδα του, με στόχο μια πορεία αντάξια της περσινής.

3.Γουάν Μπισάκα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρότι οι περισσότεροι θα περίμεναν να στραφεί σε δυνατά ονόματα, φαίνεται να επιχειρεί αλλαγή πλεύσης. Το φετινό καλοκαίρι έχει αποφασίσει να επενδύσει σε νεαρούς Άγγλους ποδοσφαιριστές, ανανεώνοντας ακόμα περισσότερο την ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε 50 εκατομμύρια λίρες στην Κρίσταλ Πάλας για τον 21χρονο, Γουάν Μπισάκα. Ο νεαρός, θεωρείται ο καλύτερος Άγγλος στη θέση του δεξιού μπακ και έκανε μια «γεμάτη» χρονιά με την Πάλας, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Δεν είναι μόνο οι 35 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όσο το γεγονός ότι ξεχώρισε τόσο για τα αμυντικά του καθήκοντα, όσο και για τις επιθετικές του αρετές. Ο Μπισάκα έχει εξαιρετικά ανεβάσματα, «καταπίνει» ατελείωτα χιλιόμετρα και έρχεται στο Όλντ Τράφορντ, ως αντικαταστάτης του Αντόνιο Βαλένσια, ο οποίος αποχώρησε από το Μάντσεστερ ύστερα από 10 χρόνια.

4.Γιούρι Τίλεμανς (Λέστερ)

Άλλη μία ομάδα που έκανε ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία της, το φετινό καλοκαίρι, είναι η πρωταθλήτρια του 2016, Λέστερ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, απέκτησε από την Μονακό, τον Γιούρι Τίλεμανς, έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας στο «οπλοστάσιό» της, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του βελγικού ποδοσφαίρου. Ο 22χρονος εξτρέμ, είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο, ως δανεικός από τους «Μονεγάσκους», αλλά πρόλαβε μέσα σε 6 μήνες να κερδίσει την εμπιστοσύνη των «αλεπούδων», μετρώντας 13 εμφανίσεις, 3 γκολ και 5 ασίστ. Ο Βέλγος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο και το κοινό στο «King Power», περιμένει από τον 22χρονο να ξεδιπλώσει τις δημιουργικές του ικανότητες, συνθέτοντας με τους Γκρέι, Μάντισον και Αγιόθε Πέρεθ, μία «φονική» μεσοεπιθετική γραμμή.

5.Σεμπάστιαν Αλέ (Γουέστ Χαμ)

Η αποχώρηση των Αρναούτοβιτς, Λούκας Πέρεθ και Κάρολ, άφησε τον Τσιτσαρίτο Ερνάντες μόνο του, στη θέση του σέντερ φορ της Γουέστ Χαμ. Όχι όμως για πολύ. Τα «σφυριά», βρήκαν τον κατάλληλο αντικαταστάτη, στο πρόσωπο του επιθετικού της Άϊντραχτ

Φρανκφούρτης Σεμπάστιαν Αλέ. Ο Γάλλος πέτυχε 20 γκολ και 12 ασίστ σε 39 παιχνίδια, αποτελώντας την «αιχμή του δόρατος» στην επίθεση της γερμανικής ομάδας μαζί με τον Λούκα Γιόβιτς. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι και οι διοικούντες της ομάδας εύχονται να δικαιωθούν για την «επένδυση» των 40 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τον 25χρονο, την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας τους. Πρόκειται για έναν πολύ δυναμικό σέντερ φορ, με δημιουργικές ικανότητες που έχει την έφεση να κινείται και εκτός περιοχής. Ο 25χρονος απομένει να δείξει την ίδια έφεση στο σκοράρισμα και σε ένα ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα από το γερμανικό, δικαιολογώντας έτσι, το παρατσούκλι του «μπουλντόζα».

Bonus: Ντάνι Θεμπάγιος (Άρσεναλ)

Ο ακρογωνιαίος λίθος της «χρυσής» γενιάς των Ισπανών που κατέκτησαν το ευρωπαϊκό U-21 πριν από λίγες εβδομάδες… ακούει στο όνομα, Ντάνι Θεμπάγιος. Μπορεί στην περίπτωσή του να μην δαπανήθηκαν χρήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η μεταγραφή χάνει την λάμψη της. Η Άρσεναλ απέκτησε ως δανεικό (χωρίς οψιόν αγοράς) τον 22χρονο μέσο από την Ρεάλ Μαδρίτης, προσθέτοντας έναν «αρτίστα» στο δυναμικό της. Ο Σεβιγιάνος, ξεχώρισε πριν δύο χρόνια με την φανέλα της Ρεάλ Μπέτις, πείθοντας τον Φλορεντίνο Πέρεθ να τον φέρει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ο Θεμπάγιος είναι ένας σύγχρονος κεντρικός μέσος που μπορεί να αγωνιστεί και ως «δεκάρι», έχοντας τρομερή κάθετη πάσα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει το 23ο έτος της ηλικίας του, έχει ήδη πραγματοποιήσει 56 συμμετοχές στα δύο χρόνια που βρίσκεται στη Μαδρίτη. Ο συμπατριώτης του, Ουνάι Έμερι, θα του προσφέρει τη θέση βασικού που τόσο ψάχνει και ο νεαρός Ισπανός είναι έτοιμος να «μπει» στα παπούτσια του Μεσούτ Οζίλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ