Ολυμπιακός: Δίδυμο «μπετόν» υψηλών προδιαγραφών…

Ολυμπιακός: Δίδυμο «μπετόν» υψηλών προδιαγραφών…

Σεμέδο και Μεριά έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί και ήταν εντυπωσιακοί. Έχουν όλα τα φόντα να αποτελέσουν κορυφαίο αμυντικό δίδυμο για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός διέσυρε με τέσσερα γκολ τους Τσέχους, πήρε εμφατικά την πρόκριση για τον επόμενο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και έδειξε πανέτοιμος για την επόμενη πρόκληση που είναι η Μπασακσεχίρ.

Επιθετικά η ομάδα βρήκε λύσεις τόσο από τις στημένες φάσεις όσο και από τις ατομικές ενέργειες όπως το 2-0 του Γκερέρο, προσηλωμένη στο άψογο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός άλλωστε ήταν έτοιμος για να βγάλει τις επιθετικές του περγαμηνές και να βγάλει από την άκρη την Βικτόρια Πλζεν.

Ξέχωρα όμως από τα τέσσερα γκολ που πέτυχε και τις 24 τελικές που δημιούργησε ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην εστία για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Και είναι αλήθεια πως σε νοκ-άουτ αγώνες αυτό έχει να συμβεί από τα ματς με την Οσμάνλισπορ για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ την σεζόν 2016-17.

Στο ματς στο Καραισκάκη μάλιστα ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν απειλήθηκε καν από τους Τσέχους. Άπαντες ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις του αγώνα με τους ερυθρόλευκους να παίζουν με το τρίτο κατά σειρά κεντρικό αμυντικό δίδυμο στα μόλις δύο επίσημα ματς!

Ο Σεμέδο μετά το πρώτο 20λεπτό στην Τσεχία που έπαιξε με τον Αβραάμ, τον Μπα που τον αντικατέστησε, είχε χθες τον Μεριά στο πλευρό του.

Σε ένα δίδυμο που είναι αλήθεια πως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και το πρώτο του δείγμα απέναντι σε μια φύση επιθετική ομάδα, που «χάθηκε» στο «καμίνι» του Καραισκάκη, ήταν εντυπωσιακό.

Ο «ογκόλιθος» Σεμέδο «έδεσε» πολύ καλά με τον Τυνήσιο στόπερ με αποτέλεσμα να μην απειληθεί καθόλου η εστία του Σα που πέρασε ένα πολύ άνετο βράδυ.

Ο Σεμέδο από την μια δείχνει ξεκάθαρα πως έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει ο αμυντικός «βράχος» που έψαχνε χρόνια ο Ολυμπιακός. Θηρίο ήταν και χθες απέναντι στους Τσέχους. Και μπόρεσε και να βρει το γκολ που άλλωστε το έχει καθώς σε κάθε στημένη φάση αποτελεί κίνδυνο θάνατο με την επιβλητική του παρουσία για την αντίπαλη άμυνα.

Ο Γιασίν Μεριά είχε δείξει από την πρώτη του, περσινή χρονιά, στον Ολυμπιακό την αξία του. Και δίπλα στον Σεμέδο έδειξε πως αλληλοσυμπληρώνεται και πως κάλλιστα μπορούν μαζί να αποτελέσουν ένα δίδυμο «μπετόν» υψηλών προδιαγραφών.

Προφανώς και το δείγμα είναι μικρό. Η αξία και των δύο αμυντικών δεδομένη. Δύο αμυντικοί σύγχρονου ποδοσφαίρου, ξέρουν μπάλα, έχουν την ικανότητα να χειριστούν σωστά τις καταστάσεις με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια, είναι δυνατοί, γρήγοροι και ανίκητοι στην «αεροπορία».

Έχουν όλα τα φόντα να αποτελέσουν με επιτυχία το νέο αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού. Θα τους δούμε και στα επόμενα δύσκολα ματς, θα κριθούν στην πορεία στο χορτάρι.
Όμως τα πρώτα δείγματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ