Ολυμπιακός: Στην εποχή του Ζοσέ Σα…

Ολυμπιακός: Στην εποχή του Ζοσέ Σα…

Ζοσέ Σα όπως Ρομπέρτο Γκάγκο. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας «χτίζει» την δική του εποχή στον Ολυμπιακό αποτελώντας τον «φύλακα άγγελο» των ερυθρολεύκων. Οι ομοιότητες με τον Ισπανό και η «εκτόξευση» του.

Όταν στο Μιλάνο για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έκανε… αποκαλυπτήρια ο Ζοσέ Σα απέναντι στην Μίλαν αρκετοί άρχισαν να καταλαβαίνουν γιατί επέμεινε για την απόκτηση του ο Πέδρο Μαρτίνς. Τότε άλλωστε ο Ανδρέας Γιαννιώτης ήταν βασικός στον Ολυμπιακό.

Για τον Πορτογάλο τεχνικό όμως ήταν ξεκάθαρο πως η πίστη του στον Ζοσέ Σα που γνώριζε πολύ καλά από το πρωτάθλημα της πατρίδας του ήταν μεγάλη, με ότι αυτό συνεπαγόταν. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, τα πάντα είναι ξεκάθαρα για όλους, όχι μόνο για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ζοσέ Σα δημιουργεί την δική του «χρυσή» εποχή στον Ολυμπιακό. Σε μια θέση που στο παρελθόν κυριάρχησαν οι μορφές του Αντώνη Νικοπολίδη και του Ρομπέρτο Γκάγκο. Με τον Ισπανό τερματοφύλακα μάλιστα οι ομοιότητες είναι πολλές.

Ήρθαν και οι δύο ως δανεικοί στον Ολυμπιακό όμως «ανάγκασαν» τον σύλλογο να βγάλει από τα ταμεία ένα μεγάλο ποσό για να τους κάνει δικούς τους. Από την Ατλέτικο ο Ρομπέρτο, από την Πόρτο ο Σα.

Ήταν και οι δύο επιλογές που εμπιστεύονταν απόλυτα οι προπονητές, Μίτσελ τότε, Μαρτίνς τώρα. Έγιναν και οι δύο πολύ γρήγορα αγαπημένοι της εξέδρας καθώς η αξία τους «φώναζε».

Είναι και οι δύο εξαιρετικοί στις αποκρούσεις πέναλτι. Ο Ρομπέρτο ξεκίνησε το… σόου στο επικό 0-3 στις Βρυξέλλες επί της Άντερλεχτ, ο Σα έχει 2 στα 2, σε Σεβίλλη και Πόλη!

Ο Ρομπέρτο «έχτισε» την δική του εποχή στον Ολυμπιακό, έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους. Ο Ζοσέ Σα έχει πλέον «επιβάλλει» την δική του εποχή στον Ολυμπιακό και φροντίζει να αποδεικνύει τον λόγο που ο Πέδρο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται «τυφλά».

Στην Πόλη ο Πορτογάλος τερματοφύλακας πρόσθεσε άλλη μια απολαυστική εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα. Μετά το Πλζεν και κόντρα στην Μπασακσεχίρ ο Σα ήταν «φύλακας άγγελος» για τον Ολυμπιακό.

Ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός είναι στο μηδέν παθητικό μετά από τρία επίσημα ματς σε υψηλό μάλιστα επίπεδο. Ο Ζοσέ Σα συνεχίζει τις… υψηλές πτήσεις από την περσινή σεζόν που λίγο πριν τα μισά της πήρε την φανέλα του βασικού και δεν την ξανά άφησε.

Για αυτό και ο Ολυμπιακός φρόντισε να τον «δέσει» έως το 2023. Ήταν η Νο1 προτεραιότητα του Πέδρο Μαρτίνς στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ξεκινά από τον «άσο» και την σιγουριά στην πιο μοναχική θέση στο ποδόσφαιρο.

Ο 26χρονος τερματοφύλακας ξέρει πως μέσα από τον Ολυμπιακό μπορεί να κερδίσει πολλά στην καριέρα του. Αν μάλιστα όλα εξελιχθούν καλά και στην ρεβάνς με τους Τούρκους ο Ζοσέ Σα θα έχει την ευκαιρία, όπως όλα δείχνουν, να αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα.

Την Πόρτο που δεν τον εμπιστεύτηκε. Έχοντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τους κάνει να μετανιώσουν στο Οπόρτο. Αλλά μέχρι τότε έχει μια ακόμη δουλειά ο Σα και ο Ολυμπιακός.

Την ρεβάνς με την Μπασακσεχίρ στο Καραϊσκάκη με στόχο την… επανάληψη για τον Σα του αγώνα με την Βικτόρια Πλζεν. Να το δει δηλαδή και αυτό ως… θεατής με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ