Όταν ο Πέδρο πίστεψε τον Γιώργο

Όταν ο Πέδρο πίστεψε τον Γιώργο

Ο Μαρτίνς έδωσε τις ευκαιρίες στον Μασούρα και ο νεαρός εξτρέμ τον δικαίωσε. Πως ο 25χρονος άσος έπεισε τον Πορτογάλο και η εμπιστοσύνη που έδειξε ο κόουτς των ερυθρόλευκων. Μια ιστορία για το ταλέντο, την σκληρή δουλειά και την συνεργασία

Όταν το τμήμα σκάουτινγκ μιας ομάδας κάνει με σωστό τρόπο την δουλειά του, τότε θα γίνουν και οι σωστές εισηγήσεις για την υλοποίηση μεταγραφών που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός έχει πολλούς λόγους να υπερηφανεύεται για το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου και μια χαρακτηριστική περίπτωση της καλής δουλειάς των σκάουτερς της ομάδας του λιμανιού είναι ο Γιώργος Μασούρας.

Ο διεθνής εξτρέμ έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του στον Ολυμπιακό από τον περασμένο Γενάρη, όταν φόρεσε την φανέλα των ερυθρόλευκων και είναι σίγουρο πως ο 25χρονος άσος έχει εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα για τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός είχε διακρίνει από νωρίς το ταλέντο του πρώην άσου του Πανιωνίου. Και δεν είναι τυχαίο πως άνθρωποι της ομάδας του λιμανιού είχαν επισκεφτεί πολλές φορές τη Νέα Σμύρνη για να δουν από κοντά τον Μασούρα. Μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των ερυθρόλευκων, Φρανσουά Μοντέστο.

Κι όταν ενημερώθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς για την περίπτωση του παίκτη, ο Πορτογάλος τεχνικός είδε dvd με παιχνίδια του Πανιωνίου, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στον νεαρό άσο των «κυανέρυθρων».

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε αμέσως το «ναι» και οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν στην υλοποίηση της μεταγραφής.

Ο 49χρονος τεχνικός των πειραιωτών διέκρινε στον Μασούρα τα στοιχεία που θέλει από έναν ακραίο επιθετικό και το κυριότερο για τον Πορτογάλο ήταν πως ο διεθνής εξτρέμ έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Είναι ακραίος επιθετικός με καλή κίνηση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους.

Ο Μαρτίνς πίστεψε τον Μασούρα και του έδωσε αμέσως τις ευκαιρίες. Μίλησε μαζί του, εξήγησε στον νεαρό ακραίο επιθετικό πως περιμένει σκληρή δουλειά σε κάθε προπόνηση στο Ρέντη κι αυτό ακριβώς έκανε ο 25χρονος άσος του Ολυμπιακού.

Δούλεψε πολύ για να μην χάσει την ευκαιρία. Γνώριζε πολύ καλά ότι έχει απέναντι του έναν προπονητή που δεν θα τον αδικούσε κι αυτό ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση. Ήξερε ο Μασούρας πως αν ιδρώσει στις προπονήσεις θα πάρει τις ευκαιρίες κι έτσι έγινε.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως ο Μασούρας αγωνίζεται στην ομάδα που υποστηρίζει από μικρό παιδί. Ο ίδιος είχε άλλωστε τονίσει στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης του Ολυμπιακού, πως ένα όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Φόρεσε την ριγωτή ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο διεθνής άσος έδειξε από τα πρώτα του κιόλας παιχνίδια στον Ολυμπιακό ότι είναι σε θέση να βοηθήσει τους πειραιώτες και ο Μαρτίνς του έδειξε εμπιστοσύνη. Έριξε τον Μασούρα στα «βαθιά» και δεν χωρά αμφιβολία πως ο νεαρός άσος τον δικαίωσε με τις εμφανίσεις του.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως η νέα σεζόν ξεκίνησε με τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ο 25χρονος ακραίος επιθετικός είχε θέση βασικού και στα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων επιβραβεύει τον Έλληνα άσο και δείχνει ότι υπολογίζει πολύ στις δυνατότητες του Μασούρα και για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Μαρτίνς δεν κρύβει μάλιστα ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις τη νέα χρονιά από τον 25χρονο εξτρέμ και θέλει να δει τον παίκτη του να συνεχίσει την σκληρή δουλειά.

Ο Μασούρας πέτυχε στην Κωνσταντινούπολη ένα πολύ σημαντικό γκολ για τον Ολυμπιακό, με κίνηση στην «πλάτη» του αντίπαλου μπακ. Αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό στον τρόπο παιχνιδιού του διεθνούς άσου και είναι κάτι που θέλει ο Πορτογάλος προπονητής των ερυθρόλευκων.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να επισημανθεί πως υπάρχουν Έλληνες παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και ο Μασούρας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Για να πετύχει όμως το πρότζεκτ χρειάζεται σκληρή δουλειά από τον παίκτη. Είναι απαραίτητη η επιμονή και η καθημερινή προσπάθεια.

Χρειάζεται όμως κι ένας προπονητής που θα δώσει όραμα στον νεαρό παίκτη. Ένας προπονητής που θα δείξει εμπιστοσύνη και ο Μασούρας πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός που συνεργάζεται με τον Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ