Παναθηναϊκός- Μπεσίκτας: 20 χρόνια μετά (pic)

Παναθηναϊκός- Μπεσίκτας: 20 χρόνια μετά (pic)

Παναθηναϊκός και Μπεσίκτας θα αναμετρηθούν ξανά σήμερα, έπειτα από το προ 20ετίας μεταξύ τους φιλικό στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί απόψε με την Μπεσίκτας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης, σε ένα δυνατό τεστ πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις των δύο ομάδων. Πρόκειται για το δεύτερο φιλικό των «πρασίνων» στην γείτονα χώρα, μετά από εκείνο απέναντι στην Γαλατασαράι.

Η Μπεσίκτας ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο τουρκικό πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι «πράσινοι» αντίστοιχα σε 14 μέρες. Οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντίπαλοι σε επίσημο παιχνίδι, αλλά το μεταξύ τους φιλικό στις 12 Οκτωβρίου του 1999…έμεινε στην ιστορία.

Οι δύο ομάδες διοργάνωσαν φιλικό παιχνίδι, το οποίο πραγματοποιήθηκε ένα μήνα μετά τον σεισμό με επίκεντρο την Πάρνηθα που κόστισε τη ζωή σε 143 ανθρώπους. Δύο μήνες πριν, όμως, βίωσε και η Τουρκία ένα εφιαλτικό σεισμό.

Στις 17 Αυγούστου του 1999, ένας σεισμός 7,6 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή Ιζμίτ του Μαρμαρά, σε κοντινή απόσταση στην Κωνσταντινούπολη. Οι συνέπειες του «εγκέλαδου» ήταν τρομακτικές στη γείτονα χώρα, αφού τα θύματα άγγιξαν τις 17.000, ενώ οι άστεγοι ξεπέρασαν τους 50.000. Αρκετές χώρες έστειλαν συνεργεία για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Οι διοικούντες του Παναθηναϊκού και της Μπεσίκτας αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα φιλικό παιχνίδι στην Αθήνα και να διαθέσουν τα έσοδα στους σεισμοπαθείς. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ στις 12 Οκτωβρίου του 1999 και περισσότεροι από 10.000 θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες, φωνάζοντας συνθήματα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι παίκτες της Μπεσίκτας, μάλιστα, βγήκαν από τη φυσούνα κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Συμμεριζόμαστε και εμείς τον πόνο του ελληνικού λαού». Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με τον Λυμπερόπουλο να βάζει μπροστά το «τριφύλλι» στο 73′ και τον Νιχάτ να ισοφαρίζει ένα λεπτό αργότερα για τους Τούρκους.

Οι ενδεκάδες του ιστορικού αγώνα:

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης (46′ Χαλκιάς), Φύσσας, Βόκολος (46′ Μιλόγεβιτς), Γκούμας, Καραγκούνης, Ολιβάρες (80′ Σίμος), Μπασινάς (46′ Λυμπερόπουλος), Φλίπσεν (46′ Βαζέχα), Κόλα (80′ Ηπειρώτης), Σίγκουρτσον (46′ Σιπνιέφσκι), Νασιόπουλος (46′ Κιάσος)

Μπεσίκτας: Σορομού (41′ Σερτάς), Σελαμί, Ραχίμ, Εμρέ (80′ Ερέν), Σάεφερ (82′ Βαρ), Γιασίν, Μεχμέτ, Ταϊφούρ, Μαντς (82′ Χάπι), Αχμέτ (46′ Ερσέν), Νιχάτ (82′ Ατίλα)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ