Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Υπόκλιση της Ευρώπης για τον αρτίστα του ΠΑΟΚ

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Υπόκλιση της Ευρώπης για τον αρτίστα του ΠΑΟΚ

Από την ποδοσφαιρική του γενέτειρα την Ολλανδία μέχρι και την χώρα που θα ήθελε να παίξει μπάλα την Ισπανία, ασχολούνται με τα κατορθώματα του αρτίστα Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα».

«Κάθε πέρσι και καλύτερα» λέει ο θυμόσοφος λαός, όμως για την περίπτωση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ φαίνεται πως δεν ισχύει. Ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερος και δεν θα ήταν άδικο να πούμε πως φέτος προαλείφεται ως ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστή που ήρθε το 2016 από την Καϊσέρισπορ δεν ένιωσε να περνάει καλά στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Τούμπα. Αντιμετώπισε έντονη κριτική πότε για τα κιλά του πότε για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, ενώ βρέθηκε από την πρώτη κιόλας χρονιά του στο Δικέφαλο στη λίστα των «φευγάτων». Ο ίδιος το πάλεψε πολύ, κυρίως μέσα του και κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο αλλά και να γίνει ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές της ΠΑΟΚτσήδικης κερκίδας.

Ο αρτίστας Μπίσεσβαρ ήταν από τους κορυφαίους το βράδυ της Τρίτης στο γήπεδο που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, αλλά που ποτέ δεν φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Αγιαξ. Ο Ντιέγκο που ένιωθε οικία πέτυχε δύο γκολ απέναντι στον Αίαντα γράφοντας ιστορία. Έγινε ο πρώτος παίκτης του Δικεφάλου που πετυχαίνει δυο γκολ σε αγώνα του Champions League. Αν μάλιστα ο Άγγλος ρέφερι έδινε το χέρι στην τελευταία φάση του αγώνα και εκτελούσε το φάουλ ο 31χρονος ποδοσφαιριστής δεν αποκλείεται να είχαμε άλλες καταστάσεις πιο ευχάριστες. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά και της Φέγενορντ για γιόρταζαν για την τεράστια επιτυχία του Δικεφάλου, αλλά και του Μπίσεσβαρ.

Μετά το παιχνίδι στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη υποκλίνεται στο ταλέντο του. Στη χώρα της τουλίπας υπήρξαν σχόλια που ανέφεραν ακόμη και για κλήση του στην εθνική Ολλανδίας, με αφορμή την ηγετική του παρουσία στην έδρα του Αγιαξ, που έφερε τον ΠΑΟΚ μία ανάσα από την πρόκριση. Στην Ισπανία, μια χώρα που θα ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, έγραψε η Marca «Στο χείλος της ευρωπαϊκής καταστροφής ο Αγιαξ λόγω… Μπίσεσβαρ». Η γνωστή ισπανική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της εκθείασε τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ τονίζοντας ότι ένας Ολλανδός παίκτης, πρώην «παιδί» του Αγιαξ (πέντε χρόνια ήταν στις ακαδημίες του) κόντεψε να αποκλείσει την ομάδα που πέρυσι έκλεψε την παράσταση στο Champions League.

Ο κόσμος του Δικεφάλου αναγνωρίζει ότι έδωσε τα πάντα στο Άμστερνταμ, μέσω ψηφοφορίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στα social media της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τον ανέδειξε με 1.100 ψήφους MVP
της αναμέτρησης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον εξαιρετικό, επίσης, Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Ο «Ντιέγκο των φτωχών» θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα πράγματα αν αγωνιζόταν στον άξονα σε σχηματισμό 4-2-3-1. Όμως ακόμα και στο απαιτητικό 4-4-2 που θέλει πολλά πνευμόνια αυτός ήταν εκεί τρέχοντας ασταμάτητα αλλάζοντας διαρκώς θέσεις στο παιχνίδι. Μάλιστα έφτασε κάποια στιγμή να παίζει ως μπακ παίρνοντας την μπάλα πίσω από την σέντρα και με ένα σπρίντ, που δεν είναι και το καλύτερο στοιχείο του, έφτασε μέχρι τα αντίπαλα καρέ Ο Μπίσεσβαρ που δεν αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα νιώθει όμορφα στην Τούμπα. Γουστάρει τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι χαίρεται όταν παίζει με την ασπρόμαυρη φανέλα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ