Γουέιντ Μπόλντγουιν: Ένα… στοίχημα που πρέπει να βγει

Γουέιντ Μπόλντγουιν: Ένα… στοίχημα που πρέπει να βγει

Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί προσωπική επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ και καλείται από νωρίς να αποδείξει πράγματα στην πρώτη του σεζόν μακριά από τις ΗΠΑ.

Συχνό ερώτημα των φίλων του Ολυμπιακού: «Θα μπορέσει ο Μπόλντγουιν να είναι ο κινητήριος μοχλός της επίθεσης στην πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα;». Σίγουρα δεν είναι εύκολο να το απαντήσουμε Αύγουστο μήνα.

Το ζητούμενο είναι να δούμε ως πιο ψυχρά γίνεται την περίπτωση του 23χρονου Αμερικανού, ο οποίος θα αναλάβει τις αρμοδιότητες του Γκος, ενώ παράλληλα θα κληθεί να συνεργαστεί με τον θρύλο της Ευρωλίγκας, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και το δίδυμο Πάντερ-Πολ, που συχνά θα τους δούμε δίπλα του στο «2». Ποιος είναι ο Μπόλντγουιν; Σίγουρα κάτι διαφορετικό από τον προκάτοχό του, ο οποίος είχε και μία σεζόν στην Ευρώπη όντας μέλος της Παρτιζάν.

ΠΡΩΤΑ Η ΑΜΥΝΑ, ΕΦΕΣΗ ΣΤΟ ΝΤΡΑΪΒ

Τα scouting report της Αμερικής δύσκολα κάνουν λάθος για παιδιά που τοποθετούνται στα draft και μετά από καιρό, παίρνουν το βάπτισμα πυρός στο ΝΒΑ. Τι τονίζουν άπαντες για τον παίκτη του Ολυμπιακού; Το τεράστιο άνοιγμα χεριών για το ύψος του (6’10’’ wingspan), αμυντικές ικανότητες, καλό στατικό τρίποντο, ιδανικός στο να διασπά την αντίπαλη άμυνα με ντράιβ, και ας μην είναι αποτελεσματική η ντρίπλα. Το σημαντικότερο όλων; Θράσος και μπασκετική τρέλα!

Ένα αναγκαίο συστατικό λοιπόν που δεν το παρουσίασε την χρονιά που πέρασε από το Γκος. Το είδαμε αργότερα από τον Ουέμπερ, όμως ουδέποτε ο νυν γκαρντ των Τζαζ, έδειξε πως έχει τα στοιχεία αυτά που χρειάζεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από την άλλη, μιλάμε για την ρούκι του σεζόν στην Ευρωλίγκα και βάσει των πεπραγμένων του στο παρκέ, σίγουρα η σεζόν 2018-19 έκλεισε με θετικό πρόσημο για τον Γκος.

Αρκεί αυτό το… πρόσημο από τον Μπόλντγουιν όμως; Σίγουρα όχι, γιατί η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από μία κακή σεζόν και οι απαιτήσεις προς το πρόσωπό του, δυστυχώς για τον ίδιο, είναι ακόμα υψηλότερες.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ

Την σεζόν που πέρασε, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε την μπάλα στον Γκος, αποτραβώντας με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του από τον Βασίλη Σπανούλη. Λάθος δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Οι Ερυθρόλευκοι οφείλουν να μάθουν σιγά σιγά να ζουν και χωρίς το ιερό τοτέμ τους, καθώς κανείς δεν μπορεί να νικήσει τον χρόνο. Αν και στην περίπτωση του Σπανούλη, ποτέ δεν ξέρεις. Πάμε όμως στο θέμα μας.

Τα κατάφερε ο Γκος; Η αλήθεια είναι πως όχι. Δύσκολο για ένα παλικάρι σε αυτήν την ηλικία να ηγηθεί μίας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός. Βαριά η φανέλα, πολλές οι απαιτήσεις. Γιατί να το καταφέρει λοιπόν αυτό ο Μπόλντγουιν; Επειδή το θέλει ο ίδιος…

Και μας το έκανε γνωστό με τον ερχομό του για πρώτη φορά στην χώρα μας. Ο 23χρονος γκαρντ λοιπόν υποστήριξε: «Μπορώ να φέρω αθλητικότητα στην ομάδα, να είμαι ο πλέι μέικερ της ομάδας και να είμαι ο ηγέτης της». Ατάκες από ένα παλικάρι που για πρώτη φορά περνάει την άλλη άκρη του Ατλαντικού για λογαριασμό ενός από των πιο ιστορικών ομάδων της Ευρωλίγκας.

ΤΟ «ΠΡΕΠΕΙ» ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΡΥΝΕΙ

Δεν γίνεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι δεδομένο πως το βάρος στις πλάτες του θα είναι τεράστιο σε ένα top σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός.

Ο Μπλατ θα του δώσει αρμοδιότητες με το… καλημέρα και θα τον ρίξει στα βαθιά. Στο χέρι του είναι να ανταπεξέλθει και να είναι ο παίκτης που περιμένει. Καλύτερος γνώστης των δυνατοτήτων του από αυτόν που τον επέλεξε δεν υπάρχει, η Ευρωλίγκα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ΝΒΑ και ειδικά ο ρόλος του στους Ερυθρόλευκους. Από το… garbage time των Μπλέιζερς, στα 20 λεπτά στην Ευρώπη, είναι κάτι που οφείλει να τον αγχώνει μεν αλλά να του δίνει και το κίνητρο για να πετύχει. Τα υπόλοιπα; Στο παρκέ με την φανέλα του Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ