Σούπερ Λιγκ: Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα;

Σούπερ Λιγκ: Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα;

Σέντρα το Σάββατο στην Σούπερ Λιγκ με ξεκάθαρα φαβορί και ανατροπές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα δεδομένα για τον τίτλο οι book.

Η αλήθεια είναι πως δεν μας έλειψε ιδιαίτερα η μπάλα. Όχι γιατί το επίπεδο της Σούπερ Λιγκ είναι έτσι και αλλιώς χαμηλό, αλλά γιατί το καλοκαίρι ήταν «γεμάτο» από αγώνες των ελληνικών ομάδων στα προκριματικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Και μέσω αυτών των αγώνων μπήκαμε σε κλίμα για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ατρόμητο και Άρη. Οι πρώτες εντυπώσεις και για τις πέντε παραπάνω ομάδες έχουν διαμορφωθεί.

Με τον Ολυμπιακό να κλέβει την παράσταση με διαφορά από τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες.

Ένας Ολυμπιακός που εντυπωσιάζει έως τώρα, πηγαίνει «τρένο» στην Ευρώπη και «βουρ» για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά και το εντυπωσιακό 4-0 επί της Κράσνονταρ.

Θα πείτε, και θα έχετε δίκιο, πως άλλο η Ευρώπη και άλλο το πρωτάθλημα. Άλλες άλλωστε συνθήκες επικρατούν στην… ταλαιπωρημένη Σούπερ Λιγκ. Στην εποχή της «εξυγίανσης». Όλα αυτά προσμετρώνται όταν βγαίνουν οι αποδόσεις, για να μπαίνουμε και στο κλίμα του θέματος που θα αναλύσουμε.

Όταν οι book καλούνται να αποφασίσουν για τα φαβορί, για την διαφορά που θα έχουν, για το πώς βλέπουν να πηγαίνει το πράγμα γενικότερα. Δεν βλέπουν μόνο το ρόστερ, τον προπονητή, την έως τώρα πορεία, βλέπουν και πιο «μέσα». Όλα μετράνε, μιλάμε άλλωστε για χρήματα, για ποντάρισμα. Δεν είναι παίξε-γέλασε.

Πέρσι τέτοια εποχή για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ που δεν είχε πάρει πρωτάθλημα από το 1985, ο ΠΑΟΚ που είχε δύο πρωταθλήματα στην 90χρονη ιστορία του, προσφερόταν από όλους τους book όχι απλά ως φαβορί αλλά ως ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ!

Το γιατί συνέβη αυτό νομίζω ότι το καταλάβαμε-τε στην πορεία της περσινής σεζόν όπου μάλιστα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να το πάρει και αήττητος με τον δεύτερο Ολυμπιακό να κάνει εντυπωσιακή συγκομιδή που στα χρονικά της Σούπερ Λιγκ έδινε πάντα πρωτάθλημα. Αλλά ξαναλέω οι book τα προσμετράνε όλα.

Και πριν ξεκινήσουν τα καλοκαιρινά ματς ο ΠΑΟΚ παρουσιαζόταν ξανά ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που ξεκινά πια σε λίγες ώρες. Με διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό, όχι τεράστια αλλά καλή διαφορά.

Λίγες ώρες πριν την σέντρα και αφού πλέον έχουμε και μια καλή εικόνα από τα ευρωπαϊκά ματς οι book δεν μπορούν να μας «απαντήσουν» ξεκάθαρα για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Το μόνο που μας «λένε» είναι πως θα το πάρει ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ.

Γιατί η επανάληψη; Γιατί από εταιρεία σε εταιρεία παρουσιάζονται διαφορές στον πρώτο. Στην Stoiximan ο ΠΑΟΚ προσφέρεται με 2.10, ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 2.20. Στην Bet365 o Ολυμπιακός προσφέρεται με απόδοση 2, ο ΠΑΟΚ με 2.10. Στην bwin ο ΠΑΟΚ με απόδοση 2, ο Ολυμπιακός με 2.05. Στην Interwetten αλλάζει η σειρά ξανά με 1.95 τον Ολυμπιακό και 2.05 τον ΠΑΟΚ.

Τέσσερις εταιρείες στοιχημάτων ενδεικτικά λοιπόν που μας «λένε» λίγο πριν την σέντρα πως φέτος θα έχουμε ντέρμπι. Πέρσι τέτοια εποχή είχαν… δώσει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ.
Τα πρώτα ματς βεβαίως θα φέρουν και αλλαγές, πιθανότατα, είτε βάσει αποτελεσμάτων (κυρίως) είτε βάσει εικόνας της ομάδας. Με την διαφορά πως φέτος έχουμε και πλέι οφ για το πρωτάθλημα, άρα θα είναι πάντα πιο προσεκτικοί στις αλλαγές αν και εφόσον και όταν υπάρχουν.

Όσο για το τι συμβαίνει μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό; Η ΑΕΚ παρουσιάζεται σε όλες τις εταιρείες ως η 3η δύναμη. Μακριά από τους δύο πρώτους, μακριά και από τους υπόλοιπους. Σε απόδοση από 10,25 έως 15 βρίσκουμε την ΑΕΚ, ενώ για την 4η θέση υπάρχει «μάχη» Παναθηναϊκού και Άρη με τους κίτρινους να βρίσκονται πιο πάνω από το «τριφύλλι» με αποδόσεις βεβαίως ιδιαίτερα υψηλές όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ