Οι 10+1 μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού

Οι 10+1 μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού

Το φετινό ευρωπαϊκό μεταγραφικό «παζάρι» άφησε πολλές προσδοκίες για μία αξιόλογη αγωνιστική σεζόν, ανακατεύοντας την τράπουλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. To10.gr σας παρουσιάζει τις 10 +1 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού.

Το φετινό καλοκαίρι άφησε ιδιαίτερες συγκινήσεις στους φιλάθλους όλων των ομάδων. Η μεταγραφική περίοδος έληξε και to10.gr σας παρουσιάζει τα 10 πιο σημαντικά μεταγραφικά αποκτήματα του φετινού καλοκαιριού.

Τεράστια ονόματα έκαναν την επιλογή να φύγουν από συλλόγους που ήταν επί χρόνια ηγέτες, νέοι ποδοσφαιριστές εμφανίστηκαν στο προσκήνιο και υπόσχονται πολλά για τα επόμενα χρόνια.

Άλλοι έφυγαν κακήν κακώς, ενώ κάποιοι έχασαν την εμπιστοσύνη που είχαν από τις ομάδες τους και έφυγαν είτε δανεικοί είτε οριστικά . Η  Αγγλία φέτος δεν είχε κάτι το συγκλονιστικό εάν αναλογιστούμε πως η πρωταθλήτρια Σίτι (έκανε μία σημαντική μεταγραφή), η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ και η Τότεναμ κράτησαν τον ίδιο κορμό. Η Άρσεναλ επένδυσε στο μέλλον (Νικολάς Πεπέ), η Μάντσεστερ πήρε τον Μαγκουάιρ με ποσό ρεκόρ, ενώ η Τσέλσι έμεινε στα ίδια…

Από τα άλλα πέντε βασικά  ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όλες οι μεγάλες ομάδες έκαναν κάποια σπουδαία κίνηση. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ήταν έτοιμες να τινάξουν την μπάνγκα στον αέρα για τον Νεϊμάρ, την ώρα που οι «Μπλαουγκράνα» έντυσαν Καταλανούς τους Γκριεζμάν και Ντε Γιονγκ και οι «Μαδριλένοι» απέκτησαν τον Εντέν Αζάρ, αλλά και τον Σέρβο Λούκα Γιόβιτς.

Ο Σιμεόνε εμπιστεύτηκε το «next big thing» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου , Ζοάο Φέλιξ που αποτελεί την πιο ακριβή εφετινή μεταγραφή, ως αντικαταστάτη του «Γκρίζι». Η Γιουβέντους έφερε στην Ιταλία τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» Ματάις Ντε Λιχτ, ωστόσο η  Ίντερ απάντησε με διπλό «μπαμ» Λουκάκου – Σάντσες.

Στην Γερμανία  ο Κουτίνιο έγινε Βαυαρός έστω και με την μορφή δανεισμού, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν έκλεισε την τελευταία στιγμή τον Μάουρο Ικάρντι. Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον δικό μας Κώστα Μανωλά ο οποίος άφησε την «Αιώνια Πόλη» για να ταξιδέψει προς… νότο και να φορέσει την φανέλα της Νάπολι!

Ας δούμε λοιπόν τις 10+1 πιο ακριβές/αξιόλογες μεταγραφές:

1. Εντέν Αζάρ  #7 Ρεάλ Μαδρίτης

Αποτελεί την τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή της φετινής μεταγραφικής περιόδου, αφού η «Βασίλισσα» ξόδεψε 100.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια στην Τσέλσι έγινε ο ηγέτης της και αγαπήθηκε όσο λίγοι, με αμέτρητα γκολ, ασίστ και φυσικά αρκετούς τίτλους.

Άφησε λοιπόν του «Μπλε» με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατέκτησε το Europa League και πλέον θα εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο, σύμφωνα με λεγόμενά του, όντας ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης.

2. Αντουάν Γκριεζμάν #17 Μπαρτσελόνα

Κατάφερε να ντυθεί στα χρώματα των «Μπλαουγκράνα» μετά από μία περιπέτεια ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τελικά ο «Γκρίζι» ολοκλήρωσε την επιθυμία του και είναι σαφέστατα ένα  από τα «γαλλικά κλειδιά» στην αποθήκη του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η Μπαρτσελόνα ξόδεψε 120 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει από την Ατλέτικο , επενδύοντας πάνω του πολλά, αφού η περσινή σεζόν και η επιλογή του Ντεμπελέ δεν ήταν ικανοποιητικές. Σαφέστατα γνωρίζει το ισπανικό πρωτάθλημα και θα βοηθήσει με την ταχύτητα και την ποιότητά του.

3. Ζοάο Φέλιξ #7 Ατλέτικο Μαδρίτης

Με κάθε σεβασμό μπαίνει στην τρίτη θέση της λίστας αν και αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή του καλοκαιριού.Οι προαναφερόμενοι έχουν τις δύο πρώτες θέσεις λόγω της εμπειρίας και του ονόματος που έχουν φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια.Η Ατλέτικο εκταμίευσε 126.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Μπενφίκα  και είναι αναμφίβολα ο αντικαταστάτης του Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο Φέλιξ είναι το «next big thing» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, έχοντας περάσει από όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες και σημειώνοντας παρθενική εμφάνιση με τους Άντρες της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κατακτώντας μάλιστα το UEFA Nations League!

Με την Μπενφίκα κατέγραψε 43 εμφανίσεις με 20 γκολ και 11 ασίστ, ενώ έχει πετύχει ήδη ένα γκολ σε τρεις συμμετοχές με τους «ροχιμπλάνκος». Όλα αυτά λίγο πριν  κλείσει τα 20 χρόνια ζωής!

4. Χάρι Μαγκουάιρ #5 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο 26χρονος Άγγλος έγινε η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τα 87 εκατομμύρια που έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Λέστερ σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής στον χώρο της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων» και ο Μαγκουάιρ θα ηγείται αυτής.

Ο Σόλσκιερ  έδειξε επιμονή για την απόκτησή του και μένει να φανούν τα αποτελέσματα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μετακόμισε σε Χαλ, Γουίγκαν και το 2016 ήταν ένας εκ των πυλώνων στο «θαύμα» της Λέστερ, κατακτώντας την Πρέμιερ Λιγκ.

5. Ματάις Ντε Λιχτ  #4  Γιουβέντους 

Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του Άγιαξ άνοιξε τα φτερά του και «πέταξε» για την Serie A. Μόλις 20 ετών ηγήθηκε της τρομερής πορείας του «Αίαντα» προς τα ημιτελικά του περσινού Champions League και ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα πάρει σπουδαία μεταγραφή. Κόστισε 85,5 εκατομμύρια ευρώ στην Γιουβέντους.

Ακούστηκε για Μπαρτσελόνα (πακέτο με Ντε Γιονγκ) και για Γιουνάιτεντ, ωστόσο επέλεξε τους «μπιανκονέρι» σε ένα πρωτάθλημα που οι καλοί αμυντικοί αποτελούν σπουδαία παράδοση. Πλέον με την ατυχία του Τζιόρτζιο Κιελίνι θα πρέπει να δουλέψει ασταμάτητα για να αποδείξει την αξία του. Διεθνής με την Ολλανδία στο πλάι του πρωταθλητή Ευρώπης Βιρτζίλ Φαν Ντάικ.

6. Φράνκι Ντε Γιονγκ #21 Μπαρτσελόνα

Ο έτερος «Ιπτάμενος Ολλανδός» μεγαλωμένος στις ακαδημίες της Βίλεμ. Αποχωρίζεται για πρώτη φορά την Ολλανδία και τον παιδικό του φίλο Ντε Λιχτ, καθώς είναι κάτοικος Βαρκελώνης. Πολυθεσίτης, 6αρι, 8άρι, έως και κεντρικός αμυντικός, έκανε όλη την αθόρυβη δουλειά του «Αίαντα» στον δρόμο για το νταμπλ στην Ολλανδία και για τα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Μπαρτσελόνα τον ήθελε ως δίδυμο – βόμβα με τον πρώην συμπαίκτη του Ντε Λιχτ, όμως η μοίρα δεν τους έφερε ξανά μαζί. Η Μπαρτσελόνα έδωσε 75.000.000 ευρώ στον Άγιαξ με αμφότερο σκοπό το μέλλον αφού ο Ντε Γιονγκ είναι 22 ετών.

7. Ρομέλου Λουκάκου #9 Ίντερ

Μετά από δύο χρόνια ως το «βαρύ πυροβολικό» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του και έγινε «νερατζούρι». Με την φυγή του Μάουρο Ικάρντι δεδομένη ο θηριώδης Βέλγος φορ υπολογίζεται από την αρχή ως βασικός και μάλιστα πήρε τον αριθμό του πρώην «capitano» της Ίντερ.

Ο τελευταίος χρόνος ήταν απογοητευτικός στην Αγγλία και το κλίμα δεν τον σήκωνε, για αυτό και οι Ιταλοί ξόδεψαν 65.000.000 ευρώ προκειμένου να γίνει ο επόμενος «μπομπέρ» τους. Οι συστάσεις περιττές εάν αναλογιστεί κανείς πως έχει καταγράψει 336 αγώνες με 155 γκολ και 56 ασίστ. Με τα χρώματα της Ίντερ έχει 2 εμφανίσεις και 2 γκολ έως τώρα!

8. Φιλίπε Κουτίνιο #10 Μπάγερν Μονάχου

Έφυγε τον Γενάρη του 2018 από την Λίβερπουλ ως απωθημένο των Καταλανών. Ενάμιση χρόνο αργότερα δίνεται δανεικός στην Μπάγερν Μονάχου, καθώς δεν υπολογίζεται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Αποτελεί αναμφίβολα ένα «φονικό» δεκάρι στις τάξεις των Βαυαρών (θα αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό) και μπορεί να τους ανεβάσει επίπεδο.

Νταμπλ στην Ισπανία, πρωταθλητής Λατινικής Αμερικής με την Βραζιλία το 2019. Ο Φελίπε Κουτίνιο πήγε στους πρωταθλητές Γερμανίας ως δανεικός ( έναν χρόνο) για 8,5 εκατομμύρια, ενώ εφόσον οι Βαυαροί θελήσουν να αποκτήσουν τα δικαιώματά του, πρέπει να δώσουν ακόμα 90.000.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα.

9. Ρόντρι #16 Μάντσεστερ Σίτι

Μεταγραφή με την υπογραφή του Πεπ Γκουαρντιόλα. Έμεινε για ένα χρόνο στην Ατλέτικο Μαδρίτης και πλέον με τους πρωταθλητές «πολίτες» θα βρίσκεται κοντά στον δάσκαλο Πεπ. Αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου (6αρι-8αρι)  και έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του με πολύ θετικά δείγματα.

Η Σίτι δαπάνησε 70 εκατομμύρια ευρώ και έκανε μία ακόμα επένδυση στην ποιότητα και την ηλικία, αφού ο Ισπανός είναι 23 ετών, ενώ είναι και επτά φορές διεθνής με την Ισπανία.

10. Ικάρντι #18 ΠΣΖ

Η κλεψύδρα είχε σχεδόν αδειάσει για την περίοδο μεταγραφών και ο Μάουρο Ικάρντι έμοιαζε πως θα μείνει χωρίς σύλλογο αφού στην Ίντερ έχει χάσει κάθε αξιοπιστία. Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε την ανατροπή στην εκπνοή και απέκτησε τον 26χρονο Αργεντινό με την μορφή δανεισμού.

Ο Τόμας Τούχελ πρόσθεσε και τον Ικάρντι στην επίθεση – φωτιά της ΠΣΖ, μαζί με Ντι Μαρία, Καβάνι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Σαράμπια και Ντράξλερ. Στόχος του έμπειρου επιθετικού να επανέλθει στα στάνταρ του δίπλα στα μεγάλα ονόματα, χωρίς να τον απασχολούν άλλα θέματα…

Κόστισε 5.000.000 ευρώ, ενώ για να τον αγοράσει η Παρί, θα χρειαστεί να εκταμιεύσει 80 εκατομμύρια.

10+1 Κώστας Μανωλάς #44 Νάπολι

Ήταν επί πέντε χρόνια ο ηγέτης της Ρόμα, όμως είχε έρθει η στιγμή να ακολουθήσει με αξιώσεις τον δρόμο του πρωταθλητισμού και η Νάπολι του έδωσε αυτό το κίνητρο. Ο Κώστας Μανωλάς κάνει υπερήφανη όλη την Ελλάδα με τις εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια στη Serie A και στα ευρωπαϊκά γήπεδα και με αυτές πήρε το εισιτήριο για τον ιταλικό νότο.

Οι «παρτενοπέι» πιστεύουν σε αυτόν και ξόδεψαν 36.000.000 ευρώ για να δημιουργήσουν ένα απροσπέλαστο κεντρικό αμυντικό τείχος μαζί με τον θηριώδη Κουλιμπαλί.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ