Όταν ο Ολυμπιακός σταμάτησε στα… 10 (vid)

Όταν ο Ολυμπιακός σταμάτησε στα… 10 (vid)

Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια ο Ολυμπιακός πετύχαινε την ευρύτερη νίκη του στην Ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδος φορτώνοντας με 10 γκολ την άτυχη Καλαμάτα.

Ήταν 5 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχονταν την Καλαμάτα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης των Ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός τότε ήταν στα καλύτερά του έχοντας στο ρόστερ του παίκτες όπως οι Καρεμπέ, Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ, Καστίγιο και Ζιοβάνι.

Την εποχή αυτή οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και χάρισαν αρκετές θεαματικές βραδιές στους τυχερούς που παρακολουθούσαν τους αγώνες τους από κοντά.

Τη συγκεκριμένη μέρα μάλιστα στο ΟΑΚΑ, έμελλε να γραφτεί μια από τις «χρυσές» σελίδες όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδος. Αυτό γιατί οι Πειραιώτες… σκόρπισαν την Καλαμάτα με 10-0, νίκη που αποτελεί και την ευρύτερη για τον εν λόγω θεσμό.

Τα φλας τράβηξε πάνω του ο Ζιοβάνι πετυχαίνοντας χατ τρικ (6’, 16’, 44’) και ο Πατσατζόγλου που πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο πέτυχε άλλα δύο γκολ (58’, 75’). Το όνομά τους στη λίστα των σκόρερ έβαλαν και οι Ζέτερμπεργκ (28’), Αλεξανδρής (30’), Μπερμούδες (54’), Καρεμπέ (55’), ενώ το κερασάκι στην τούρτα του 10-0 έβαλε ο Άλβες με γκολ στο 90’.

Ολυμπιακός: Γεωργίου, Πουρσανίδης, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Κωστούλας, Κόντης, Καστίγιο (46’ Πατσατζόγλου), Ζε Ελίας (54’ Νινιάδης), Μπερμούδες, Αλεξανδρής, Τζιοβάνι (60’ Αλβες)

Καλαμάτα: Σταματόπουλος, Σεντεμέντες (30’ Κουτίβας), Αργάνης Ν., Γαλανόπουλος, Καπετανόπουλος (63’ Τσουκάλης), Παπαγιαννάκης, Ψυχογιόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Γουνδουλάκης (56’ Καλαντζής), Ανδρεάδης, Χίλτον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ