Το ματς που γύρισε τον διακόπτη για την Γιουνάιτεντ ήταν ένα χρέος από τα παλιά

Το ματς που γύρισε τον διακόπτη για την Γιουνάιτεντ ήταν ένα χρέος από τα παλιά

Στις 10 Μαρτίου 2019 η Άρσεναλ βάζει φρένο στο τρένο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ επικρατώντας με 2-0 κι έκτοτε η Γιουνάιτεντ δεν ξανασήκωσε κεφάλι. Κατάρα για το σπάσιμο του μυθικού αήττητου των «κανονιέρηδων» ή μια απλή σύμπτωση η μετέπειτα κατάρρευση των «κόκκινων διαβόλων»;

Όταν τρεις μέρες μετά την ήττα από την Λίβερπουλ στο «Anfield» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωνε, στις 19 Δεκεμβρίου του 2018, την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την εκπληκτική πορεία που θα πραγματοποιούσε η ομάδα τους επόμενους μήνες.

Η απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο; Η έλευση του Σόλσκιερ; Ποιος ξέρει… Η Γιουνάιτεντ με τον Νορβηγό στον πάγκο της παρουσιάζεται μεταμορφωμένη από το πρώτο της κιόλας ματς (5-1 μέσα στην έδρα της Κάρντιφ) και καταγράφει ένα εκπληκτικό σερί 8 νικών σε ισάριθμα παιχνίδια, ακολουθεί μια ισοπαλία 2-2, από 0-2, με την Μπέρλνι στο «Old Trafford» και δύο ακόμη νίκες μέχρι την ήττα με 0-2 από την Παρί για το Champions League.

Μέχρι τις 6 Μαρτίου και τη ρεβάνς με τους Γάλλους όπου η Γιουνάιτεντ πετυχαίνει απίθανη ανατροπή με νίκη 3-1 μέσα στο Παρίσι, ο Σόλσκιερ μετράει συνολικά σε 17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις 14 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, που δεν κόστισε κιόλας. Μέσα σε αυτά τα αποτελέσματα, κάποια προκαλούν εντύπωση. Όπως η πρόκριση σε νοκ-άουτ εκτός έδρας για το Κύπελλο, τόσο επί της Άρσεναλ (3-1) όσο και επί της Τσέλσι (2-0), η νίκη πάλι εκτός έδρας, επί της μετέπειτα φιναλίστ του Champions League, Τότεναμ με 1-0 για το πρωτάθλημα και φυσικά η σπουδαία πρόκριση επί της Παρί στην Γαλλία για το Champions League. Όλα αυτά μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Εκεί η Γιουνάιτεντ πρέπει να επισκεφθεί ξανά το «Emirates», αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα και η Άρσεναλ δεν αποδεικνύεται τόσο φιλόξενη όσο στο ματς του Κυπέλλου 1,5 μήνα πριν. H ομάδα του Ουνάι Έμερι επικρατεί με 2-0 χάρη στα γκολ των Τζάκα και Ομπαμεγιάνγκ και αυτό ήταν. Η Γιουνάιτεντ στα επόμενα 15 επίσημα ματς που ακολουθούν (11 πέρσι και 4 φέτος) δεν θα ξανασηκώσει κεφάλι, με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις και θα μετρήσει 9 ήττες (μαζί με αυτή από την Άρσεναλ), 4 ισοπαλίες και μόλις 3 νίκες. Θα αποκλειστεί από την Γουλβς για το Κύπελλο, από την Μπαρτσελόνα στο Champions League και στο πρωτάθλημα θα μείνει εκτός τετράδας. Κι όλα αυτά από την ήττα στο «Emirates». Τυχαίο;

Στις 24 Οκτωβρίου 2004 η αήττητη πρωταθλήτρια Άρσεναλ (σ.σ το σερί είχε φτάσει πλέον στα 49 ματς) πηγαίνει στο «Old Trafford» και η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικρατεί με 2-0 χάρη στα γκολ των Φαν Νίστελ Ρόι και Ρούνεϊ βάζοντας τέλος στο αήττητο των «κανονιέρηδων». Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί λοιπόν ότι κάτι χρώσταγε έκτοτε η Άρσεναλ στη Γιουνάιτεντ και της το ξεπληρώνει τώρα. Έστω βέβαια κι αν δεν φανταζόταν τι θα σήμαινε εκείνη η νίκη της τον περασμένο Μάρτιο.

Όσον αφορά στο μέλλον τώρα, με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων από τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, ακολουθεί ένα βατό πρόγραμμα για την ομάδα του Σόλσκιερ, που της δίνει την ευκαιρία να μπει σε τροχιά νικών και να αφήσει μια και καλή πίσω της αυτό το τραγικό σερί. Αρχικά υποδέχεται την Λέστερ για την Premier League, έπειτα την Αστάνα για το Europa League, ταξιδεύει στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Γούεστ Χαμ την έκτη αγωνιστική και ακολουθούν ακόμη δύο εντός έδρας ματς με Ροτσντέιλ και Άρσεναλ για Κύπελλο και πρωτάθλημα αντίστοιχα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ