Ο Τίνο Σούσιτς και το «what if» μιας γεμάτης καριέρας

Ο Τίνο Σούσιτς και το «what if» μιας γεμάτης καριέρας

Η μαγική τετραετία στην Κροατία με την Χάιντουκ Σπλιτ, το ναυάγιο της μεταγραφής στην Ίντερ και το πείσμα του για διάκριση. Αυτός είναι ο Τίνο Σβεν Σούσιτς που βρίσκεται (σύμφωνα με τους Βόσνιους) μια ανάσα από την ΑΕΚ

«Ο Τίνο Σβεν έδινε πάντοτε το 100% του στο κλαμπ. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, αλλά αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασίας μας και να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο σύλλογο», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Φένλο ανακοινώνοντας τη λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον Τίνο Σβεν Σούσιτς. Ο 27χρονος Βόσνιος μέσος μετακόμισε στη Φένλο το 2018 και όταν έγινε γνωστό ότι κινείται ως ελεύθερος στην αγορά, άπαντες θεώτησαν ότι η επιστροφή του στην ομάδα που τον ανέδειξε είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε.

Ωστόσο τα δεδομένα φαίνεται πως άλλαξαν, με τους Βόσνιους να βάζουν γερά στο παιχνίδι την ΑΕΚ και να κάνουν λόγο για ειλλημένη υπόθεση. Στην Χάιντουκ Σπλιτ, από το 2012 ως το 2016, έζησε τα πιο παραγωγικά του χρόνια. Τότε που φορούσε τη φανέλα με το εθνόσημο εκπροσωπόντας τη χώρα του και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τότε που απασχολούσε τα μεταγραφικά πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων και όλοι έκαναν λόγο για ένα δημιουργικό μέσο, με φαντασία στο παιχνίδι και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Για το «μέλλον της Βοσνίας». Τότε που κρατούσε στα χέρια του το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης της σεζόν 2015-2016 στο κροατικό πρωτάθλημα.

«Δεν είναι εύκολο για έναν 23χρονο παίκτη όπως εγώ να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, αλλά τώρα δεν σκέφτομαι πλέον τη μεταγραφική περίοδο. Απογοητεύτικα πραγματικά το καλοκαίρι. Η ομάδα μου είπε ότι όλα είχαν πάρει το δρόμο τους για την μεταγραφή μου στην Ίντερ, αλλά οι Νερατζούρι άλλαξαν γνώμη. Η κατάσταση αυτή μου άφησε ένα σημάδι. Αλλά ξέρω πως ανήκει στο παρελθόν και πλέον είμαι συγκεντρωμένος στην Χάιντουκ και την Βοσνία», δήλωνε μεταξύ άλλων τέλη Αυγούστου του 2015.

Όταν, ενώ είχε φτάσει μια ανάσα μακριά από την μετακόμιση στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ίντερ του Μαντσίνι, τα πάντα ναυάγησαν. Έκτοτε ακολούθησε μια σειρά από επιλογές με στόχο το ιδανικότερο επαγγελματικά περιβάλλον. Εκ του αποτελέσματός όμως ουδέποτε έπαιξε στο επίπεδο εκείνης της τετραετίας στην Χάιντουκ (134  συμμετοχές, 27 γκολ, 23 ασίστ) .

Δοκίμασε το Βέλγιο και την Γκενκ (24 συμμετοχές, 1 γκολ). Ακολούθησε ένας βραχύβειος δανεισμός στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (9 συμμετοχές, 1 ασίστ), μετέπειτα φόρεσε τη φανέλα της Άντβερπ (μόλις 2 συμμετοχές) και τελευταίος του σταθμός υπήρξε η Φένλο (28 συμμετοχές, 5 γκολ, 3 ασίστ). Σε κάθε του ταξίδι τον ακολουθεί ένα what if. Αν ποτέ είχε ολοκληρωθεί εκείνη η μεταγραφή στους Νερατζούρι;

Ποτέ το «αν» δεν γράφει ιστορία όμως και ο Σούσιτς έχει να γράψει αρκετή ακόμα. Γεννημένος στο Σαράγεβο τον Φλεβάρη του 1992, ο αριστεροπόδαρος άσος που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στο Βέλγιο, πρόκειται για έναν κλασικό μέσο, που αγωνίζεται με ευχέρεια από τη θέση «8» ως και playmaker. Προτιμά να βρίσκεται κοντά στην αντίπαλη περιοχή, δεδομένου ότι η ταχύτητα δεν είναι ένα από τα «όπλα του». Οι φυσικές του δεξιότητες και το ύψος του (1,86), ήταν πάντοτε στοιχεία που αντιπροσώπευαν το παιχνίδι του. Έχει καλό μακρινό σουτ και ικανότητα να προστατεύει την μπάλα.

Τον Αύγουστο του 2010 κλήθηκε να εκπροσωπήσει την Κ18 του Βελγίου καταγράφοντας 3 συμμετοχές (1 γκολ). Αγωνίστηκε και με την κ19 των Κόκκινων Διαβόλων (6 συμμετοχές), ενώ είναι διεθνής με την Βοσνία Ερζεγοβίνη έχοντας 8 εμφανίσεις και εμπειρία από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.  Συμπερασματικά λοιπόν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που αναζητά η Ένωση. Έναν θηριώδη μέσο, με δυνατό αριστερό και μεγάλη εμπειρία που στα 27 του έχει χρόνο να βρεθεί σε top επίπεδο.

Δείτε το εν δράσει:

https://www.youtube.com/watch?v=d8sKNUmTBQI

https://www.youtube.com/watch?v=1tGb8SbvhXA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ