Τα πέντε ρεκόρ που μπορεί να «σπάσει» φέτος ο Μέσι

Τα πέντε ρεκόρ που μπορεί να «σπάσει» φέτος ο Μέσι

Η σεζόν αρχίζει σήμερα για τον Λιονέλ Μέσι, κόντρα στην Ντόρτμουντ, και αναμένεται να είναι ακόμη μία χρονιά γεμάτη ρεκόρ για τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα.

Άργησε σχεδόν έναν μήνα αλλά σήμερα (17/9) ο Λιονέλ Μέσι θα πατήσει ξανά χορτάρι (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) για την πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα στο Champions League κόντρα στην Ντόρτμουντ. Έχοντας κλείσει πλέον τα 32 του βλέπει την κλεψύδρα όλο και περισσότερο να αδειάζει αλλά δεν χρειάζεται να του κάνουμε από τώρα τον… (ποδοσφαιρικό) επικήδειο.

Έχει ακόμη μπροστά του χρόνια για να προσφέρει στιγμές μαγείας, να κατακτήσει τρόπαια, να σπάσει ρεκόρ, να κατακτήσει κορυφές. « Ό,τι κάνει, αγγίζει το απίθανο» είχε πει για εκείνον ο Λουίς Ενρίκε αλλά για την ακρίβεια, για τον Μέσι όλα είναι πιθανά.

Μιλάμε εξάλλου για τον άνθρωπο των 671 γκολ καριέρας, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, της La Liga και των πολλών άλλων, αμέτρητων επιτευγμάτων. Επιτεύγματα που φέτος είναι δυνατόν να εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο, με μια απλά καλή, για τα δεδομένα του Αργεντινού, χρονιά. Πάμε να δούμε ποια είναι τα πέντε σπουδαία ρεκόρ που μπορεί να καταρρίψει φέτος…

– Πρώτος παίκτης που θα σκοράρει 50+ γκολ σε επτά σεζόν

Έξι φορές στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει πετύχει 50 και παραπάνω γκολ σε μία σεζόν με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Πέρσι ήταν η τελευταία φορά που τα ξεπέρασε φτάνοντας τα 51 (36 στο πρωτάθλημα, 12 στο CL και 3 στο Κύπελλο) και αυτή την σεζόν θα έχει την ευκαιρία αν ξεπεράσει και πάλι τα 50 να γίνει ο πρώτος στην ιστορία που θα έχει καταφέρει να το κάνει για επτά φορές.

Μπορεί φυσικά για παίκτες τέτοιου επιπέδου, όπως είναι και ο Ρονάλντο, τέτοια νούμερα να φαντάζουν… ρουτίνα και αυτονόητα όμως πρόκειται για απίθανα στατιστικά που μέχρι πριν λίγα χρόνια φαίνονταν αδιανόητα. Την προηγούμενη σεζόν για παράδειγμα, τα 51 γκολ ο Μέσι τα πέτυχε σε 50 συμμετοχές, που σημαίνει ότι σε κάθε ματς σκόραρε κι από μία φορά.

– Πρώτος που θα φτάσει τα 10 χατ – τρικ στο Champions League

Σε αυτή την κατηγορία η «μάχη» αναμένεται μεγάλη αφού Μέσι και Ρονάλντο βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας με 8 έκαστος. Ποιος θα καταφέρει να φτάσει πρώτος τα 10; Γιατί είναι θέμα χρόνου να το πετύχουν και οι δύο και μάλιστα ακόμη και την φετινή χρονιά. Εξάλλου ο Μέσι, πέρσι μόνο πέτυχε τρία χατ-τρικ στη διοργάνωση κι έφτασε τον μεγάλο του αντίπαλο που σημείωσε μόνο ένα.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τους δύο κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του Champions League με τον Πορτογάλο να έχει 126 γκολ και τον Αργεντινό (περσινός πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 12) να ακολουθεί με 112.

– Πρώτος σε χατ – τρικ στην La Liga

Είναι ίσως το ρεκόρ που θα πετύχει πιο εύκολα από κάθε άλλο. Κι αυτό γιατί πλέον παίζει μόνος του. Ο Ρονάλντο με 34 είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα χατ – τρικ ever στο πρωτάθλημα αλλά εδώ κι ένα χρόνο έχει φύγει για την Γιουβέντους.

Ο Μέσι ακολουθεί με 33 και μοιάζει θέμα χρόνου να πετύχει δύο φορές από τρία γκολ σε κάποιο ματς και να τον ξεπεράσει. Μπορεί και να το είχε καταφέρει ήδη αν δεν είχε χάσει τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές λόγω τραυματισμού. Όταν θα το καταφέρει πάντως, θα γίνει παράλληλα και ο πρώτος σε χατ – τρικ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

– Να ξεπεράσει τον Γκιγκς στους τίτλους με μία μόνο ομάδα

Ακόμη ένα ρεκόρ που μοιάζει λογικό βάσει δυναμικής και της Μπαρτσελόνα να καταρρίψει φέτος ο Μέσι, είναι αυτό του θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιν Γκιγκς ο οποίος έχει κατακτήσει ούτε λίγο ούτε πολύ 36 τίτλους με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων».

Ο αρχηγός της Μπάρτσα έπεται με 34 και φέτος έχει να διεκδικήσει τέσσερα τρόπαια (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League και το περσινό Σούπερ Καπ) άρα μοιάζει πολύ πιθανό ακόμη και να τον προσπεράσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι 34 κούπες με την Μπάρστα αφορούν σε 10 Πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 4 Champions League, 7 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Κι είναι ακόμη 32…

– Να ξεπεράσει τον Τέλμο Θάρα με το έβδομο Pichichi

Τα 36 γκολ που πέτυχε στην La Liga την προηγούμενη σεζόν, του έδωσαν το Pichichi (βραβείου πρώτου σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα) για έκτη φορά στην καριέρα του, όσες το έχει κατακτήσει και ο θρυλικός άσος της Μπιλμπάο, Τέλμο Θάρα.

Ο τραυματισμός του τον έχει αφήσει λίγο πίσω στην φετινή κούρσα για τον πρώτο σκόρερ αλλά όταν μιλάμε για τον Μέσι, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αν μάλιστα το καταφέρει θα ισοφαρίσει και το ρεκόρ του Γκερτ Μίλερ ο οποίος έχει αναδειχθεί επτά φορές πρώτος σκόρερ στην Bundesliga με τη φανέλα της Μπάγερν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ