Έρλινγκ Μπράουτ Χάλαντ: Ένας 19χρονος killer που έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει (vids)

Έρλινγκ Μπράουτ Χάλαντ: Ένας 19χρονος killer που έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει (vids)

Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάλαντ συστήθηκε στο Champions League με σούπερ χατ-τρικ, έσπασε κάμποσα σπουδαία ρεκόρ και η Σάλτσμπουργκ φαίνεται να έχει χτυπήσει «φλέβα» χρυσού με τον 19χρονο wonderkid.

Η πρεμιέρα των ομίλων του Champions League δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι αφού τα 21 γκολ σε 8 αναμετρήσεις είναι μια «φτωχή» συγκομιδή. Ωστόσο η πρώτη βραδιά της νέας σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έμελλε να μείνει στην ιστορία για ένα 19χρονο παιδί από τη Νορβηγία.

Η Σάλτσμπουργκ διέλυσε με 6-2 την Γκενκ στη δική της πρεμιέρα στη διοργάνωση και το νέο παιδί – θαύμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει ονοματεπώνυμο. Ερλινγκ Μπράουτ Χάλαντ είναι το πλήρες όνομα του και όσα έκανε ο απίθανος 19χρονος επιθετικός θα μείνουν στην ιστορία.

Ο Χάλαντ συστήθηκε στο Champions League με ένα σούπερ χατ-τρικ, έγινε ο πρώτος με ντεμπούτο στη διοργάνωση και τρία γκολ σε ένα ημίχρονο και «έστρωσε» το 6-2 της αυστριακής ομάδας επί της Γκενκ. Ο γιος του πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι Αλφ-Ινγκ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της χθεσινής βραδιάς και αντικειμενικά ο άνθρωπος που αναζητείται περισσότερο στο google.

https://www.youtube.com/watch?v=K-iTStrBP3g

Ο Χάλαντ μέχρι χθες ήταν ένας άγνωστος φορ στο αυστριακό πρωτάθλημα που όμως είχε πετύχει 14 γκολ σε 8 μόλις αναμετρήσεις. Η Σάλτσμπουργκ γνώριζε ότι πρόκειται για ένα ακατέργαστο διαμάντι και για αυτό τον κοστολογούσε περίπου στα 30 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά μέχρι χθες. Πλέον η χρηματιστηριακή του αξία πιθανόν να εκτοξευτεί, ειδικά αν κάνει ακόμα 1-2 καλές εμφανίσεις στο κορυφαίο επίπεδο.

Η αυστριακή ομάδα έχει χτυπήσει «φλέβα» χρυσού και το γνωρίζει περίτρανα, αφού δεν έχει βάλει ούτε ρήτρα στο συμβόλαιο του, ενώ λέγεται ότι ήδη ετοιμάζει την αναπροσαρμογή του με αυξημένες αποδοχές.

Ο Σόλσκιερ, η Μόλντε και ο… Ρούνεϊ

Ο Χάλαντ είναι γεννημένος στις 21 Ιουλίου του 2000 στο Λιντς, όμως κατάγεται από τη Νορβηγία. Έχει ύψος 1.94 και αγωνίζεται ως σέντερ φορ, ενώ από πολύ μικρή ηλικία η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα ήταν σπάνια.

Είναι αριστεροπόδαρος, εξαιρετικός «κεφαλοσφαιριστής» και τα πρώτα ποδοσφαιρικά του τα έκανε στη Νορβηγία και την Μπρίνε. Αγωνίζεται από τις μικρές ηλικίες στην εθνική ομάδα με πολλά γκολ, αφού σε όλες έχει 46 συμμετοχές και 30 τέρματα. Παράλληλα μετράει ήδη και 2 συμμετοχές στην Ανδρών. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί για τον Χάλαντ και την εθνική Νορβηγίας δεν είναι άλλο από τα 9 τέρματα που πέτυχε κόντρα στην Ονδούρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20.

https://www.youtube.com/watch?v=RPnP4K2wMbs

Η κίνηση που άλλαξε ουσιαστικά προς το καλύτερο το μέλλον του ήταν η μεταγραφή στη Μόλντε την 1η Φλεβάρη του 2017. Βρέθηκε σε ομάδα που πρωταγωνιστούσε και υπό τις οδηγίες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ βελτιώθηκε σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού του. Η πρώτη επαφή του, η τεχνική του και οι κινήσεις στον χώρο ήταν μερικά από τα επιτεύγματα του Σόλσκιερ και ο Χάλαντ κατάφερε πριν φύγει για τη Σάλτσμπουργκ να σκοράρει 20 φορές σε 50 παιχνίδια.

Στη Σάλτσμπουργκ ο νεαρός επιθετικός πήγε τον περασμένο Γενάρη, έναντι 5 εκατ. ευρώ περίπου κι έκτοτε άρχισε να εκτοξεύεται. Στο πρώτο εξάμηνο προσαρμογής έπαιξε σε 10 ματς και είχε 5 γκολ, όμως στον αυστριακό σύλλογο ήξεραν με τι έχουν να κάνουν. Το καλοκαίρι δούλεψε για να πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του και άπαντες εντέλει δικαιώθηκαν. Με πρώτο τον ίδιο. Μέχρι στιγμής στη νέα σεζόν κάνει κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό, αφού σε όλες τις διοργανώσεις (μαζί και το Champions League) έχει σκοράρει 17 τέρματα σε 9 ματς, ενώ μετράει και 5 ασίστ.

Ο τύπος με την περίεργη κορμοστασιά έχει καταφέρει να σκοράρει (κρατηθείτε) ένα γκολ κάθε 42 λεπτά ξεπερνώντας παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην ηλικία του. Μάλιστα με το χθεσινό χατ-τρικ επί της Γκενκ έγραψε ιστορία. Από το 2004 και τον Γουέιν Ρούνεϊ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Φενερμπαχτσέ, άλλος teenager δεν είχε βάλει τρία γκολ στο ντεμπούτο του στον θεσμό.

Ο νεαρός Νορβηγός φορ που έγινε ο πρώτος με ντεμπούτο και τρία γκολ σε ημίχρονο γράφει ιστορία και όλο το μέλλον του ανήκει. Από το αξέχαστο βράδυ επί των Βέλγων ήδη οι ατζέντηδες του έχουν πάρει φωτιά, αφού όλοι ρωτάνε για το «πολυβόλο» της Σάλτσμπουργκ.

Η σύνδεση του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η συνεργασία του με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν είναι η μοναδική του σχέση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το παιδί – θαύμα του νορβηγικού ποδοσφαίρου συνδέθηκε χθες και με τον Γουέιν Ρούνεϊ, τον οποίο ξεπέρασε, ενώ πλέον στην επιφάνεια μαζί με το όνομα του ήρθε ακόμα ένα κοινό σημείο με τους κόκκινους διαβόλους.

Ο πατέρας του είναι ο Αλφ Ινγκ Χάλαντ,όπως προαναφέραμε ο οποίος ξεκίνησε από την Νότιγχαμ Φόρεστ το 1993, πέρασε μετά μία τριετία στην Λιντς, ενώ το 2000 πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι. Εκεί είναι που συνδέεται και πάλι ο μικρός, καθώς σε έναν αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σίτι, ο πατέρας του δέχτηκε ένα μυθικό και εγκληματικό μαρκάρισμα από τον Ρόι Κιν που τον ανάγκασε να «κόψει» το ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ