Ματιέ Βαλμπουενά: Στον αστερισμό του παρελθόντος (vid)

Ματιέ Βαλμπουενά: Στον αστερισμό του παρελθόντος (vid)

Μια βραδιά με πολλές συγκυρίες είναι η αποψινή για τον Ματιέ Βαλμπουενά, καθώς συμπληρώνει 100 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την ίδια μέρα που έκανε το ντεμπούτο και κόντρα σε αγγλική ομάδα όπου σκόραρε το πρώτο του γκολ. Και τι γκολ...

Μια πολύ ιδιαίτερη μέρα είναι η σημερινή για τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος σταρ του Ολυμπιακού εφόσον πάρει φανέλα βασικού από τον Πέδρο Μαρτίνς για την αναμέτρηση με την Τότεναμ (19:55) στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων θα καταγράψει την 100η του συμμετοχή σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, σημειώνοντας ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός με το πλούσιο βιογραφικό και τη λαμπρή καριέρα θα αριθμήσει τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, κάτι που έχουν καταφέρει λίγοι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα μέρη μας. Ο Βαλμπουενά έχει 6 ευρωπαϊκές συμμετοχές με τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν, ενώ έχει αγωνιστεί άλλες 10 φορές με τη Φενέρμπαχτσε, 14 με τη Λυών και 11 με τη Ντιναμό Κιέβου.

Η συμβολική 18η Σεπτεμβρίου για τον Βαλμπουενά

Τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα τις έχει καταγράψει με τη Μαρσέιγ, όπου σημείωσε 58 και ουσιαστικά εκεί εκτόξευσε την αξία του. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί στην περίπτωση του Γάλλου ωστόσο είναι ότι την ίδια μέρα που θα μπει στο γήπεδο για την εμφάνιση νούμερο 100, είχε κάνει το ντεμπούτο του τη σεζόν 2007/08.

Συγκεκριμένα, στις 18/8/2007 ο Βαλμπουενά είχε αγωνιστεί στην αναμέτρηση της Μαρσέιγ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι Μασσαλοί τότε αντιμετώπισαν την Μπεσίκτας όπου επικράτησαν με 2-0 με τον νυν παίκτη του Ολυμπιακού να περνάει ως αλλαγή και να αγωνίζεται για δύο λεπτά.

Το αγγλικό «deja vu»

Μπορεί λοιπόν το επίσημο ντεμπούτο του Βαλμπουενά να ήταν κόντρα στους Τούρκους έστω και για λίγο, όμως αντικειμενικά το πραγματικό ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έγινε δυο βδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα στις 3/10/2007. Ο Γάλλος πήρε φανέλα βασικού στο Άνφιλντ στο ματς της 2ης αγωνιστικής κόντρα στη Λίβερπουλ και πέτυχε κάτι μοναδικό. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης του παιχνιδιού και τελικά αυτός που το έκρινε με μια ασύλληπτη γκολάρα στο δεξί παραθυράκι.

Οι συγκυρίες λοιπόν τα έφεραν έτσι και ο Βαλμπουενά απόψε το βράδυ συμπληρώνει 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές κόντρα στην Τότεναμ, 12 χρόνια ακριβώς από το ντεμπούτο του και 98 ματς από το πρώτο του γκολ. Τι κοινό έχει το πρώτο του γκολ; Ότι κι απόψε ο Βαλμπουενά θα βρει απέναντι του αγγλική ομάδα, όπως το 2007 τη Λίβερπουλ. Τότε που έκανε το Άνφιλντ να… σωπάσει.

Δείτε την γκολάρα που είχε πετύχει ο Βαλμπουενά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ