Τα «απόνερα» των ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ

Τα «απόνερα» των ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ

Οι 16 από τις 32 ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ «στραβοπάτησαν» στο αμέσως επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι 12 από αυτές, είχαν νικήσει την αγωνιστική που προηγήθηκε της πρεμιέρας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων, να έχουν αντίκτυπο στις επιδόσεις τους στα εθνικά πρωταθλήματα. Η προσαρμογή και η μετάβαση σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις μέσα σε τρεις ημέρες (και ουσιαστικά τρεις αγώνες σε οκτώ νύχτες) δεν είναι απλή υπόθεση. Λίγο το ροτέισον, λίγο η κούραση, λίγο η πνευματική διαύγεια, αλλά και ο ανταγωνισμός του πρωταθλήματος, έχουν ως αποτέλεσμα οι ομάδες να υποπίπτουν σε «γκέλες», αμέσως μετά από τις αναμετρήσεις τους στην Ευρώπη… Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σαββατοκύριακο μετά την πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, λοιπόν σημειώθηκε το εξής περιστατικό: Οι 16 από τις 32 ομάδες, δηλαδή ακριβώς οι μισές, «στραβοπάτησαν» στο αμέσως επόμενο παιχνίδι τους για το πρωτάθλημα της χώρας τους. Πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσοστό, το οποίο μεταφράζεται στο 50%. Ο συλλογισμός γίνεται ακόμα πιο πειστικός, από τη στιγμή που 12 από αυτές τις 16, είχαν νικήσει πριν το ευρωπαϊκό τους παιχνίδι, το οποίο ήταν ουσιαστικά το πρώτο της απαιτητικής αυτής εβδομάδας. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να λείπει από τα θύματα της λαίλαπας του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν ήταν ο μόνος…

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τη φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, Τότεναμ, καταφέρνοντας κάτι που λίγες ομάδες θα πετύχαιναν… να επιστρέψει από το 0-2 και να πάρει το βαθμό απέναντι στους «Spurs» (2-2). Η προσπάθεια αυτή ήταν αναμενόμενο σε συνδυασμό με την καταπόνηση των παικτών και το περιορισμένο ροτέισον, να δημιουργήσει πρόβλημα στους Πειραιώτες. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το ντέρμπι των «αιωνίων», απέναντι σε έναν πληγωμένο και διψασμένο για απαντήσεις Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους «πράσινους», πληρώνοντας εκτός άλλων, την έλλειψη φρεσκάδας. Τι έκαναν στο προηγούμενο παιχνίδι, πριν το μεσοβδόμαδο παιχνίδι με την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο; Νίκησαν 5-0 την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Βόλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» την πάτησαν με ένα ρόστερ το οποίο έχει αξία 80 εκατ. ευρώ. Τι να πει όμως και η ομάδα ενός άλλου ερυθρόλευκου, του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία διαθέτει ρόστερ αξίας      1, 18 δις εκατ. ευρώ. Η Μπαρτσελόνα πριν από το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ, είχε πραγματοποιήσει εκπληκτική εμφάνιση διαλύοντας με 5-2 την Βαλένθια στο «Καμπ Νου». Μετά την μάχη του «Βεστφάλεν» με την ομάδα του Λουσιάν Φαβρ, οι Καταλανοί πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση στην Ανδαλουσία και ηττήθηκαν 2-0 από τη νεοφώτιστη Γρανάδα. Μία ήττα που έφερε σύννεφα στην παρουσία του Βαλβέρδε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι βρίσκονται πλέον στην 8η θέση της La Liga.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, Τότεναμ, ήταν ένα ακόμη θύμα του βεβαρημένου προγράμματος, μιας και ηττήθηκε 2-1 από τη Λέστερ στο «King Power Stadium». Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε εναντίον των «αλεπούδων» δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο υψηλό τέμπο των γηπεδούχων, γνωρίζοντας την επώδυνη ήττα. Αντίθετα το προηγούμενο σαββατοκύριακο νίκησε 4-0 την Κρίσταλ Πάλας. Από κοντά και η έτερη ομάδα του Λονδίνου, η Τσέλσι. Το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ «σάρωσε» την προηγούμενη αγωνιστική με 5-2 την Γουλβς εκτός έδρας. Τρεις μέρες μετά το ματς με την Βαλένθια για το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Λίβερπουλ, χάνοντας σημαντικό έδαφος στη μάχη της τετράδας.

Ο πρωταθλητής Σερβίας, Ερυθρός Αστέρας και αντίπαλος του Ολυμπιακού στην επόμενη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ηττήθηκε στο δικό του ντέρμπι «αιωνίων» από την Παρτιζάν με σκορ 2-0. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς απέδειξε και εκείνη με τη σειρά της ότι δεν χωρούν «δύο καρπούζια σε μια μασχάλη», κάνοντας την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα. Την προηγούμενη αγωνιστική του σερβικού πρωταθλήματος, είχε νικήσει την Ίντιγια με 2-1, κάνοντας το 6/6.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ  μετά την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, έμεινε στο 2-2 με την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης εκτός έδρας, παρότι προηγήθηκε δύο φορές απέναντι στους «αετούς». Την αγωνιστική που προηγήθηκε δεν είχε πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν Λεβερκούζεν με το ευρύ 4-0.

Ο Άγιαξ την προηγούμενη αγωνιστική είχε κερδίσει εύκολα την Χέρενφεϊν με σκορ 4-1. Μετά την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, δεν κατάφερε να επιβληθεί της PSV Αϊντχόφεν στο ολλανδικό ντέρμπι, μένοντας στο 1-1. Ήταν η πρώτη απώλεια του «Αίαντα» στο πρωτάθλημα, έπειτα από την πρώτη αγωνιστική της Eredvisie.

Η αντίπαλος του Άγιαξ, Ολιμπίκ Λιλ, είχε νικήσει 2-1 την Ανζέρ, για την πέμπτη αγωνιστική της Ligue 1. Μετά το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «λιλουά» έχασαν βαθμούς από την Ρεν εκτός έδρας, καθώς αν και προηγήθηκαν, έμειναν στο ισόπαλο 1-1, στην έκτη στροφή του πρωταθλήματος.

Η Αταλάντα πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς αν και την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε με «διπλό» από την έδρα της Τζένοα (1-2), την επομένη του Τσάμπιονς Λιγκ, «γκέλαρε» εντός έδρας με αντίπαλο τη Φιορεντίνα (2-2). Μάλιστα έσωσε τελευταία στιγμή τον βαθμό, ισοφαρίζοντας με τον Καστάνιε στο 95ο λεπτό.

Στη Γαλατασαράι, την ευφορία από το πρώτο γκολ του Φαλκάο και τη νίκη επί της Κασίμπασα την προηγούμενη αγωνιστική, ακολούθησε η εκτός έδρας ισοπαλία με την Μαλιάτασπορ, πληρώνοντας και εκείνη το τίμημα του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και η ομάδα που έκανε τον μεγαλύτερο θόρυβο μεσοβδόμαδα. Η Ζάλτσμπουργκ του Χάλαντ και της εξάρας απέναντι στην Γκενκ, υπέστη την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, παίρνοντας μάλιστα τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στο 90′ με αντίπαλο την Λίντσερ. Την προηγούμενη εβδομάδα, αντιθέτως, δεν είχε κανένα πρόβλημα να «σαρώσει» με 7-2 την Χάρτμπεργκ.

Τελευταίο παράδειγμα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ομάδα που εντυπωσίασε τους πάντες, «διαλύοντας» την Αταλάντα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Κροάτες γνώρισαν την ήττα από την Βαραζντίν, ομάδα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Πριν τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, η ομάδα της πρωτεύουσας είχε νικήσει την Ίστρα με 1-0.

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ