Όταν η Ελλάδα «πάτησε» στην κορυφή της Ευρώπης (vid)

Όταν η Ελλάδα «πάτησε» στην κορυφή της Ευρώπης (vid)

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τον θρίαμβο της Εθνικής ομάδας στο Βελιγράδι, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του Eurobasket κόντρα στη Γερμανία.

Μία από τις σημαντικότερες μέρες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ είναι η σημερινή, αφού στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005 το εθνικό μας συγκρότημα προσέθεσε στη συλλογή του το δεύτερο ευρωπαϊκό του πρωτάθλημα.

Αυτό έπρεπε να γίνει κόντρα στην Γερμανία και τον τεράστιο Ντρικ Νοβίτσκι που είχε κάνει τα πάντα για να φτάσει μέχρι εκεί. Η δύσκολη δουλειά είχε γίνει ωστόσο μια μέρα πριν λόγω της σπουδαίας ανατροπής επί της Γαλλίας στον ημιτελικό και του μυθικού τριπόντου του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Στον τελικό η Ελλάδα απλοποίησε τα πράγματα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το παιχνίδι και με όπλο την άμυνα (μόλις 62 πόντοι παθητικό), έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση με 78-62.

Οι Γερμανοί του Νοβίτσκι που είχαν αποκλείσει στα ημιτελικά την Ισπανία δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό μας και οι περίπου 7000 Έλληνες στις κερκίδες έστησαν πάρτι. Ο Κακιούζης πυροβολούσε, ο Παπαλουκάς και ο Ντικούδης το ίδιο και το παιχνίδι πήρε τον δρόμο του όπως και το χρυσό μετάλλιο επίσης.

ΕΛΛΑΔΑ: Τσαρτσαρής 10, Χατζηβρέττας 8(2), Ζήσης 13, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 22(4τρ, 6ας), Ντικούδης 8, Κακιούζης 11(2), Μπουρούσης 4, Σπανούλης 2, Βασιλόπουλος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Βούχερερ 6, Πέσιτς 2, Νοβίτσκι 23(1), Σούλτσε 5(1), Ντεμιρέλ 3, Γκριν 2, Γκάρετ 2, Φέμερλινγκ 11, Ρόλερ 4, Μάρας 2, Νικαγκμπάτζε 2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ