Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς : Ο θείος Βάνιας της Τορίνο

Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς : Ο θείος Βάνιας της Τορίνο

Το άστρο του Βάνια Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς έλαμψε εκτυφλωτικά, κατά τον αποκλεισμό της Ρόμα από την «γκρανάτα»!

Κατέφθασε το καλοκαίρι στο Τορίνο με «συστατική επιστολή» πως είναι ο μικρότερος αδερφός του, «φτασμένου», μέσου της Λάτσιο, Σεργκέϊ Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, αλλά, προχθές, στον αγώνα Κυπέλλου με την Ρόμα, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ο Βάνια Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς απέδειξε πως είναι πολλά περισσότερα!

Όρθωσε το, έτσι κι αλλιώς πελώριο, ανάστημα του (σ. από τα 202 εκατοστά βλέπει τον κόσμο!) σταματώντας ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό κι επιτρέποντας στην «γκρανάτα» να πραγματοποιήσει το «κόλπο γκρόσο» αποκλείοντας τους «τζιαλόροσι»! Σε περίοπτη θέση στην ανθολογία των μεγάλων επεμβάσεων του 20χρονου διεθνούς (με τις «μικρές» Εθνικές) Σέρβου κίπερ εκείνη στο πέναλτι του Ντζέκο. Μόνο 5 λεπτά πριν το τέλος ο Σικ κατάφερε να τον νικήσει διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 που, ωστόσο, δεν έφτανε για να μετριάσει τους πανηγυρισμούς της ομάδας του Πιεμόντε, η οποία στην επόμενη (προημιτελική) φάση του Ιταλικού Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει την συμπολίτισσα Γιουβέντους. Επίτευγμα που, σε μεγάλο βαθμό, οφείλει στον νεαρό πορτιέρε. Ο οποίος, ακούγοντας τον αδερφό του, κατέληξε στο Τορίνο, υπό τις οδηγίες του, συμπατριώτη τους, Σίνισα Μιχάϊλοβιτς.

Ο «θείος Βάνιας» της «Τόρο» ήταν για δεύτερη φορά πρωταγωνιστής σε αγώνα Κυπέλλου. Είχε στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας όταν είχε δοκάρι, σε εκτέλεση φάουλ (θυμίζοντας…Τσιλαβέρτ και Ροζέριο Σένι), στο φινάλε του αγώνα, του προηγούμενου γύρου, κόντρα στην Κάρπι!

Ο γιος του Σέρβου, πρώην ποδοσφαιριστή, Νικόλα Μιλίνκοβιτς (έπαιξε, μεταξύ άλλων, σε Αλμερία, Γέϊδα και στις, Πορτογαλικές, Τσάβες – Αλβέρκα) και της, μπασκετμπολίστριας, Μιλάνα, δεν θα μπορούσε παρά ν’ ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Λόγω άδειας εργασίας δεν πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ!

Ξεκίνησε στην Βοϊβοντίνα και προ 3ετίας υπέγραψε στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, που τον άφησε ένα χρόνο, δανεικό, στην ομάδα του. Ωστόσο η προοπτική της Πρέμιερ Λιγκ έσβησε, την επόμενη χρονιά, αφού δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη άδεια εργασίας. Έτσι κατέληξε στην Πολωνία και την Λέγκια Γκντανσκ. Υπέγραψε 4ετες συμβόλαιο, αλλά κάθισε μόνο ένα χρόνο, ωσότου ενέδωσε στο «κόρτε» της Τορίνο, η οποία, αφού τον «σκάναρε» πολλάκις, δίνοντας περί τα 3 εκ. ευρώ νίκησε, στον «πλειστηριασμό», Άγιαξ και Μπενφίκα, τον περασμένο Γενάρη.

Άλλωστε, τα αγωνιστικά του διαπιστευτήρια τα είχε δώσει με την Εθνική Σερβίας U19 στο Εuro του 2014 (3η θέση οι «πλάβι»), ενώ κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο σε επίπεδο Νέων το 2015, στη Νέα Ζηλανδία. Πριν φορέσει τα γάντια της «γκρανάτα», εξάλλου, είχε υπερασπιστεί την εστία της Εθνικής Ελπίδων, στο Εuro της Πολωνίας.

Η Λέγκια, εν τω μεταξύ, αφού συμφώνησε με τους Ιταλούς, δεν τον ξαναχρησιμοποίησε κι εκείνος μετέβη στο Πιεμόντε προκειμένου να εγκλιματιστεί το γρηγορότερο δυνατό.
Μοντέρνος γκολκίπερ, θεωρείται από τους ειδικούς ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα, αφού πλην της ανάσχεσης μπορεί, χάρη στην εξωπραγματική του τεχνική, να βοηθά στο «χτίσιμο» επιθέσεων.

Το μυστικό ωστόσο, της ταχείας ανέλιξης του στην Τορίνο το αποκάλυψε ο ίδιος και δεν είναι άλλο από την συμβουλή του αδερφού του: «Για να γίνει παιχταράς, όπως εγώ, πρέπει να τρως περισσότερα φασόλια!» Περι ορέξεως…

Image result for VANJA MILINKOVIC SAVIC

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ