Ολυμπιακός, επτά μήνες μετά…

Ολυμπιακός, επτά μήνες μετά…

Στις 28 Φεβρουαρίου 2019 η Λαμία «σόκαρε» τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και 212 μέρες μετά οι ερυθρόλευκοι την βρίσκουν ξανά μπροστά τους αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός που από εκείνο το... απίστευτο βράδυ μετράει 16 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Πριν από επτά μήνες η Λαμία πέτυχε μια σπουδαία και ανέλπιστη νίκη – πρόκριση επί του Ολυμπιακού με 1-0 στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο Ελλάδας. Τότε η ομάδα της Φθιώτιδας έγραψε ιστορία, προκρίθηκε στους «4» της διοργάνωσης και υποχρέωσε τους ερυθρόλευκους σε έναν οδυνηρό αποκλεισμό, στερώντας τους έτσι και τον τελευταίο στόχο που είχαν θέσει, αυτόν της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Τις επόμενες μέρες του ματς στο Καραϊσκάκη υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια στο λιμάνι, ενώ τέθηκε και θέμα αποχώρησης του Πέδρο Μαρτίνς, χωρίς ωστόσο να παρθούν βιαστικές αποφάσεις. Η διοίκηση του Ολυμπιακού έμεινε πιστή στο πλάνο της συνέχισε με τον Πορτογάλο κι όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος έκανε την πιο σωστή επιλογή.

212 μέρες μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Κύπελλο οι δύο ομάδες κοντράρονται στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα σε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Από εκείνο το ματς τον περασμένο χειμώνα έχουν αλλάξει πολλά στο λιμάνι, με τους ερυθρόλευκους να… μαθαίνουν από τα λάθη τους, τον Μαρτίνς να περνάει 100% τη φιλοσοφία του και να έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα που απολαμβάνει να παρακολουθεί ο κόσμος.

Ολυμπιακός και Λαμία λοιπόν θα αγωνιστούν στο Καραϊσκάκη για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους γηπεδούχους να μετρούν την τελευταία τους ήττα σε όλες τις διοργανώσεις από την ομάδα της Φθιώτιδας. Το πάθημα έγινε μάθημα και ο Ολυμπιακός τους επόμενους επτά μήνες έχει ένα μοναδικό αήττητο σερί με 19 ματς, όπου έχει νικήσει στα 16 και έχει μόλις 3 ισοπαλίες. Παράλληλα, είχε δώσει σε αυτό το διάστημα και 8 φιλικά, όπου ούτε εκεί είχε γνωρίσει ήττα με 3 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός δίνει ένα σημαδιακό παιχνίδι με τη Λαμία με στόχο καταρχάς να διευρύνει το αήττητο του στα 20 σερί ματς και κυρίως να πάρει μια ρεβάνς για εκείνον τον αποκλεισμό που επί της ουσίας τον έθεσε εκτός στόχων. Οι ερυθρόλευκοι διανύουν μέχρι στιγμής μια φοβερή χρονιά, πέτυχαν τον πρώτο τους στόχο που ήταν η είσοδος στους ομίλους, ενώ μετράνε μερικά σπουδαία αποτελέσματα, δείγμα και της δουλειάς του Μαρτίνς μετά τον αποκλεισμό με τη Λαμία.

Οι νίκες επί των Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ, η ισοπαλία με την Τότεναμ και οι νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα δείχνουν πόσο καλό έκανε εκείνη η ήττα στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει και φαίνεται μέσα στο διάστημα αυτών των επτά μηνών που θα ξανααντιμετωπίσει τη Λαμία.

Το ρόστερ δεν είχε μεγάλες αλλαγές, ο κορμός έμεινε αναλλοίωτος, όμως οι ερυθρόλευκοι δούλεψαν σκληρά, ο Μαρτίνς προσέθεσε έμπειρους ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι (Βαλμπουενά, Σεμέδο) και πλέον η ομάδα μοιάζει να έχει όλα τα φόντα να κυριαρχήσει στο πρωτάθλημα, αλλά και να κοντράρει τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη (Τότεναμ). Κι όλα αυτά ξεκίνησαν από εκείνη την ήττα με τη Λαμία, την οποία υποδέχεται επτά μήνες μετά αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα…

Αναλυτικά το σερί 19 αήττητων αγώνων που μετράει ο Ολυμπιακός: 

28/2/2019 Ολυμπιακός – Λαμία 0-1
Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 0-2
Ολυμπιακός – Άρης 4-1
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-3 (α.α.)
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-5
Ολυμπιακός – Ξάνθη 4-0
Λαμία – Ολυμπιακός 1-3
Λάρισα – Ολυμπιακός 0-3
Πλζεν – Ολυμπιακός 1-1
Ολυμπιακός – Πλζεν 4-0
Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός – Μπασάκσεχιρ 2-0
Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0
Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2
Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός – Βόλος 5-0
Ολυμπιακός – Τότεναμ 2-2
22/9/2019 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ