Γκιγιέρμε, ο βιονικός…

Γκιγιέρμε, ο βιονικός…

Ο Βραζιλιάνος άσος αποτελεί την «κολώνα» του φετινού Ολυμπιακού. Βασικός και αναντικατάστατος στον άξονα με τον Μαρτίνς να στηρίζει το… μισό παιχνίδι της ομάδας πάνω του.

Τα παλιά τα χρόνια υπήρχε ο Ιεροκλής Στολτίδης στον Ολυμπιακό που δεν έβγαινε από την ενδεκάδα με τίποτα. Στον άξονα ήταν ο «σκύλος» του Ολυμπιακού, έπαιζε ασταμάτητα και αποτελούσε μια από τις φυσιογνωμίες της ομάδας. Ήταν από τα κεντρικά χαφ που είχαν και το γκολ.

Το στυλ του «Ιέρο» δεν μοιάζει με αυτό του Γκιγιέρμε. Από άλλο «καλούπι» έχουν βγει. Πιο ντελικάτος ο Βραζιλιάνος, πιο μπαλαδόρος.

Και ο Γκιγιέρμε όμως, ειδικά στον φετινό Ολυμπιακό, δεν βγαίνει! Και έχει και το γκολ για τα καλά, «μπουκάροντας» στις άμυνες στα «στημένα» όπως έκανε με την Βικτόρια Πλζέν και τον Βόλο.

Ο Γκιγιέρμε που έχει παίξει σε όλα τα ματς του Ολυμπιακού από το Πλζεν μέχρι το ΟΑΚΑ βασικός και το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει να παίζει καθώς φαίνεται πως είναι στα πλάνα του Μαρτίνς και για το ματς με την Λαμία. Σε Βελιγράδι και Βικελίδης ούτε λόγος βεβαίως για το αν θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Ο 28χρονος άσος στη δεύτερη χρονιά του στο μεγάλο λιμάνι έχει καταφέρει να είναι στους 3-4 ποδοσφαιριστές που όχι απλά έχουν πάρει την φανέλα του βασικού στο σπίτι τους αλλά που δεν έχουν… δικαίωμα στην ξεκούραση.

Είναι ξεκάθαρο βεβαίως πως για να παίζει ασταμάτητα ο Γκιγιέρμε σημαίνει πως έχει και την απαιτούμενη φυσική κατάσταση και τις αντοχές για να το κάνει χωρίς προβλήματα.

Σε μια θέση που ο Μαρτίνς αποφάσισε να επενδύσει σε 3+1 παίκτες, τον Γκιγιέρμε, τον Μπουχαλάκη, τον Καμαρά και τον Μπενζιά που υπό προυποθέσεις θα τον βλέπουμε και στον άξονα.

Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει φτάσει τους 44 αγώνες με την ερυθρόλευκη φανέλα και με την… φόρα που έχει πάρει είναι δεδομένο πως θα τους εκατοστήσει γρήγορα, αν αναλογιστούμε άλλωστε πως έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο στον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στηρίζει πολλά πάνω στον Βραζιλιάνο που συνδυάζει την δύναμη και τα στοιχεία του αμυντικού χαφ με την δημιουργία, την σίγουρη πάσα, το γρήγορο μυαλό αλλά και την εκτέλεση του σύγχρονου 8αριου.

Είναι απολύτως λογικό ο Ολυμπιακός να περιμένει πολλά από τον Γκιγιέρμε που έχοντας πλέον προσαρμοστεί απόλυτα στην ομάδα, είναι σίγουρο πως θα μας απασχολεί ευχάριστα συχνά-πυκνά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ