Σαν σήμερα: Το «μυθικό» Αγγλία – Ελλάδα που έμεινε στην ιστορία (pic & vids)

Σαν σήμερα: Το «μυθικό» Αγγλία – Ελλάδα που έμεινε στην ιστορία (pic & vids)

Ήταν 6 Οκτωβρίου του 2001 όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ισοφάριζε σε 2-2 την Εθνική μας ομάδα στις καθυστερήσεις και έστελνε την Αγγλία στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας και της Κορέας. Ήταν όμως και το πρώτο θετικό δείγμα του Ότο Ρεχάγκελ στον ελληνικό πάγκο.

Ένα από τα πιο αλησμόνητα, για το αγγλικό ποδόσφαιρο, παιχνίδια πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα πριν από 18 ολόκληρα χρόνια στο «Old Trafford». Η Αγγλία υποδέχτηκε την Ελλάδα στο «Θέατρο των Ονείρων» και ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στην αδιάφορη και… ανυπόληπτη τότε Εθνική μας ομάδα ώστε να προκριθεί απευθείας στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας και της Κορέας.

Μόνο έτσι δεν ήταν όμως. Η Ελλάδα, στο δεύτερο επίσημο ματς με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της, μετά τη βαριά ήττα με 5-1 από την Φινλανδία, παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική και έβαλε κάτι παραπάνω από δύσκολα στην ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον. Το τελικό 2-2 που διαμορφώθηκε με το «μυθικό» φάουλ του Μπέκαμ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έστειλε τελικά τους Άγγλους στην τελική φάση του Μουντιάλ απευθείας, στην ισοβαθμία με την Γερμανία, σε ένα ματς που ακόμη μνημονεύουν.

Η Ελλάδα πατούσε εξαιρετικά στο χορτάρι και άνοιξε το σκορ στο 36′ όταν ο Άγγελος Χαριστέας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 68′ ο Σέρινχαμ έφερε το ματς στα ίσια αλλά η χαρά του δεν κράτησε πολύ καθώς στο επόμενο λεπτό ο Ντέμης Νικολαΐδης μέσα από την περιοχή με σουτ έκανε το 1-2 και έστειλε τους Άγγλους στην κόλαση. Τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με μια απίθανη εκτέλεση φάουλ, σήμα κατατεθέν του αγγλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γενικότερα, έκανε το 2-2 στέλνοντας την χώρα του στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Ο Μπέκαμ πανηγύρισε έξαλλα, στο γήπεδο επικράτησε πανικός και εν τέλει, λίγοι πιθανώς να στάθηκαν στην εμφάνιση της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ. Μια εμφάνιση προπομπός όμως για τα όσα θα ακολουθούσαν στα επόμενα προκριματικά, εκείνα για το Euro της Πορτογαλίας όπου η Εθνική προκρίθηκε ως πρώτη σε όμιλο με Ισπανία και Ουκρανία και μετέπειτα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αγγλία (Έρικσον): Μάρτιν, Γκάρι Νέβιλ, Φέρντιναντ, Κίον, Άσλεϊ Κόουλ (78′ ΜακΜάναμαν), Μπέκαμ, Τζέραρντ, Σκόουλς, Μπάρμπι (46′ Άντι Κόουλ), Φάουλερ (68′ Σέρινχαμ), Χέσκεϊ

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Βόκολος, Νταμπίζας, Φύσσας, Καραγκούνης, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης (55′ Μπασινάς), Κασάπης, Χαριστέας (73′ Λάκης), Νικολαΐδης (85′ Μάχλας)

https://www.youtube.com/watch?v=vbCB2eovaVk

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ