Μίλαν: Ένας «τρελός» θα τη σώσει

Μίλαν: Ένας «τρελός» θα τη σώσει

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι αυτός που καλείται να «βγάλει» το φίδι από την τρύπα στη Μίλαν. Ένας άνθρωπος ιδιόρρυθμος, περίεργος, με... τρέλα που αυτή τη στιγμή μοιάζει ο καταλληλότερος για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Η Μίλαν διανύει τα δικά της «πέτρινα» χρόνια εδώ και μια οκταετία περίπου και κυρίως από τη στιγμή που έφυγε η «χρυσή» γενιά των Μαλντίνι, Νέστα, Γκατούζο κλπ. Έκτοτε η ιταλική ομάδα βρίσκεται στην αφάνεια, χωρίς καν εκλάμψεις και κυρίως χωρίς τίτλους, γιατί καλώς ή κακώς η Μίλαν σημαίνει τίτλοι.

Οι ροσονέρι έκαναν πολλές προσπάθειες να σταθούν στα πόδια τους αγωνιστικά, με ακριβές μεταγραφές, προπονητές, αλλαγές στη διοίκηση, όμως όλα αποδείχτηκαν μέχρι σήμερα μάταια. Η Μίλαν βλέπει την πλάτη της Γιουβέντους, αλλά το χειρότερο είναι ότι βλέπει την πλάτη και πολλών ακόμα. Η φετινή σεζόν είναι ακόμα μια απόδειξη των παραπάνω με την ομάδα του Μιλάνου να παραπαίει. Μια ομάδα που δεν έχει καν ευρωπαϊκά ματς, αφού τιμωρήθηκε από την UEFA και που δεν έχει ούτε παίκτες ικανούς να φορέσουν τη φανέλα της.

Το ρίσκο με τον Μάρκο Τζαμπάολο στον πάγκο δεν έπιασε όπως απέτυχαν κι όλα τα προηγούμενα και πλέον η διοίκηση ετοιμάζεται για μια ακόμη αλλαγή σελίδας. Μια αλλαγή όμως που στα μάτια των περισσότερων μοιάζει ως η ιδανική και κυρίως ως η πλέον ενδεδειγμένη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Σπαλέτι και Μίλαν έχουν ήδη δώσει τα χέρια για να πορευθούν μαζί κι αυτό που απομένει για το οριστικό deal είναι να διευθετηθούν δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι η ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Μάρκο Τζαμπάολο, που ακόμα παραμένει προπονητής, ενώ το δεύτερο είναι να απεμπλακεί ο Λουτσιάνο Σπαλέτι από το συμβόλαιό του με την Ίντερ, που είναι ακόμα σε ισχύ, παρά το γεγονός ότι αποχώρησε το καλοκαίρι.

Ποιος είναι ο Σπαλέτι

Ο Ιταλός προπονητής είναι μια φυσιογνωμία αρεστή και πασίγνωστη στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Είναι 60 ετών έγινε γνωστός στη Ρόμα, ενώ μεταξύ άλλων έχει περάσει από Έμπολι, Ουντινέζε και Ίντερ στην Ιταλία, αλλά και Ζενίτ στη Ρωσία.

Το παλμαρέ του δεν είναι ιδιαίτερα γεμάτο, αφού μετράει 2 Κύπελλα Ιταλίας με τη Ρόμα, 2 πρωταθλήματα Ρωσίας και 1 Κύπελλο, όμως είναι αποδεδειγμένα ένα προπονητής που μπορεί να αναγεννήσει έναν σύλλογο. Το έκανε με τη Ρόμα δύο φορές (2005, 2016), αλλά και με την Ίντερ, την οποία έφερε από την αφάνεια και πάλι στις πρώτες θέσεις του ιταλικού πρωταθλήματος.

Έχει όλα τα φόντα για να πετύχει στη Μίλαν

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι μπορεί να μην είναι ένα τοπ όνομα για τον πάγκο των ροσονέρι, όπως ήταν στο παρελθόν ο Κάρλο Αντσελότι και ο Φάμπιο Καπέλο, όμως αντικειμενικά έχει όλα τα φόντα για να πετύχει. Είναι ένας τεχνικός που έχει την «τρέλα» για να τα καταφέρει και κυρίως έχει κάνει ανάλογες «δουλειές».

Η Ρόμα και η Ίντερ το επιβεβαιώνουν, ενώ ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του και η περιέργεια του μοιάζουν ικανά να «σώσουν» τη χρονιά και να επαναφέρουν σε βάθος χρόνου την ιταλική ομάδα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Σίγουρα η Μίλαν χρειάζεται μεταγραφές και πολλά ακόμα αλλά ο Σπαλέτι μπορεί να κάνει την αρχή και να βελτιώσει την εικόνα της και εν συνεχεία να κάνει τις κατάλληλες επιλογές για να φέρει στην… επιφάνεια τους ροσονέρι. Η «τρέλα», η ιταλική φινέτσα και ο περίεργος χαρακτήρας του κάνουν για Μίλαν. Το θέμα είναι θα τα καταφέρει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ