Ο Βέγγος… ποδοσφαιριστής και σκόρερ (vid)

Ο Βέγγος… ποδοσφαιριστής και σκόρερ (vid)

Τον Απρίλιο του 1981, το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας φιλοξένησε ένα φιλανθρωπικό παιχνίδι ανάμεσα σε ηθοποιούς και δημοσιογράφους με τους Βέγγο, Σωτήρης Μουστάκα και Χάρρυ Κλυνν να δίνουν ρεσιτάλ.

Ο Θανάσης Βέγγος έμεινε στη μνήμη μας ως ο άνθρωπος που δεν σταμάτησε να… τρέχει. Οπότε, δεν ήταν αφύσικο το γεγονός πως ο ίδιος μπορούσε να τα βγάλει πέρα φορώντας τα ποδοσφαιρικά του!

Τον Απρίλιο του 1981, το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας άνοιξε τις πύλες του για το φιλανθρωπικό παιχνίδι ανάμεσα σε ηθοποιούς και δημοσιογράφους.

Στη μικτή «αστέρων» συμμετείχαν και ορισμένοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μίμης Δομάζος , ο Κώστας Νεστορίδης και ο Μίμης Στεφανάκος, αλλά και -τότε- εν ενεργεία παίκτες όπως ο Μπάγεβιτς.

Στην ομάδα των ηθοποιών και μάλιστα ως φορ, αγωνίστηκε και ο Θανάσης Βέγγος. Ο ίδιος το πάλεψε αρκετά για να σκοράρει, χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Μάλιστα, σε μια εξ αυτών εμφανίζεται να σουτάρει με μια τεράστια μπάλα, προκαλώντας γέλιο στους θεατές.

Τελικά, όπως θα δείτε από το 5:08 του βίντεο που ανάρτησε η ιστοσελίδα ellinikoskinimatografos.gr, ο Θανάσης Βέγγος καταφέρνει να βάλει γκολ, παίρνοντας την ασίστ από τον Μίμη Δομάζο. Ο «καλός μας άνθρωπος» είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 4-4 και φυσικά στο γκολ του επικράτησε… χαμός από την εξέδρα που τον αποθέωνε διαρκώς.

Η ομάδα των ηθοποιών αποτελούταν από τους εξής: Θανάσης Βέγγος, Χάρρυ Κλυνν, Σωτήρης Μουστάκας, Αλμπέρτο Εσκενάζι,  Γιώργος Φούντας,  Γιώργος Κοτανίδης, Αντώνης Αντωνίου, Γιώργος Σίσκος, Νίκος Τσαχιρίδης,  Δημήτρης Αρώνης, Κώστας Καραγιώργης, Νίκος Δαφνήςκαι  Γιάννης Σαββαΐδης.

Οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι τελικά επικράτησαν με σκορ 7-5 είχαν στη σύνθεσή τους, τους εξής: Kατσαρός , Στανωτάς, Παπαδόπουλος, Χαλιβελάκης, Κιούσης, Τσώχος, Βουτσέλης, Λαγός, Σωτηρακόπουλος, Σιούμπουρας, Σεφτελής, Θωμόπουλος, Χαραλαμπίδης, Στανωτάς, Θεοφιλόπουλος, Καψής και Δημαράς.

Στα… ωραία της ημέρας ήταν και ο ενθουσιασμός του Γιώργου Βαρδινογιάννη για τον Χάρρυ Κλύνν.

Στο τέλος του αγώνα, ο τότε ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με το ταλέντο του Χάρρυ Κλυνν που του πρότεινε συμβόλαιο συνεργασίας με το τριφύλλι!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ