Premier League: Μια 11άδα γεμάτη… απογοήτευση

Premier League: Μια 11άδα γεμάτη… απογοήτευση

Για κάθε ποδοσφαιριστή που «βγάζει μάτια» στο ξεκίνημα της Premier League, υπάρχει και ο αντίστοιχος που δεν δικαιώνει τις προσδοκίες. To10.gr σας παρουσιάζει την 11άδα των... μεγαλύτερων απογοητεύσεων των 8 πρώτων αγωνιστικών στην Αγγλία.

Η Premier League έχει ανοίξει και πάλι τις πύλες της προς το φιλοθεάμον κοινό και υπόσχεται για μια ακόμη χρονιά εκπλήξεις, συγκινήσεις, ανατροπές και πάνω απ΄όλα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Πλούσια ταλέντα και καταξιωμένοι παίκτες πήραν το προηγούμενο καλοκαίρι μεταγραφή σε συλλόγους του νησιού, προκειμένου να καταφέρουν να αποδείξουν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Παρόλα αυτά, τη φετινή σεζόν ορισμένοι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου δεν έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την απόδοσή τους στο αναμενόμενο επίπεδο. Με βάση αυτό, to10.gr δημιούργησε την πιο… απογοητευτική ενδεκάδα (σε διάταξη 3-5-2) της φετινής Premier League, με τις Έβερτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχουν την τιμητική τους.

Τερματοφύλακας: Ούγκο Γιορίς

Ο Γάλλος δεν έχει καταφέρει να κάνει φέτος τη διαφορά για την Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» δεν έχουν κάνει καλό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, έχουν δεχθεί πολλές «σφαλιάρες» και γενικότερα το κλίμα δεν φαίνεται πως δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.

Καταλυτικός παράγοντας, μάλιστα, στην κάκιστα αποτελέσματα αποτελεί και ο Γιορίς, ο οποίος σίγουρα έχει τη δική του ευθύνη για τα… δεινά που βιώνει το σύνολο του Μαουρίσιο Ποκετίνο.

Χαρακτηριστικό είναι το παιχνίδι κόντρα στη Μπάγερν, όπου ο 32χρονος αναγκάστηκε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του συνολικά 7 φορές, ενώ κόντρα στη Μπράιτον υπέπεσε σε γκάφα ολκής, η οποία οδήγησε στο γκολ των «γλάρων», αλλά και στον άσχημο τραυματισμό του ίδιου.

Κεντρικός αμυντικός: Μάικλ Κιν

Μπορεί ο νεαρός αμυντικός να κέρδισε επάξια τη θέση του στις επιλογές της Εθνικής Αγγλίας, όμως έκτοτε τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε.

Όσο περνάει ο καιρός, ο στόπερ της Έβερτον αποδεικνύει πως δεν βρίσκεται και στο καλύτερο φεγγάρι του, έχοντας υποπέσει σε λάθη που δεν αρμόζουν σε αμυντικό τέτοιου επιπέδου. Τα «ζαχαρωτά» συνεχίζουν να προβληματίζουν στο δικό τους 1/3. με τον Κιν να αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους που έχει δημιουργήσει αυτή την αστάθεια στα μετόπισθεν.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλει να διατηρήσει τη θέση του στο βασικά πλάνα τόσο του Μάρκο Σίλβα όσο και του Γκάρεθ Σάουθγκειτ, τότε θα πρέπει να βρει άμεσα τη χαμένη του φόρμα.

Κεντρικός αμυντικός: Χάρι Μαγκουάιρ

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα. Το προηγούμενο καλοκαίρι, οι «κόκκινοι διάβολοι» εκταμίευσαν το ποσό των 87 εκατομμυρίων προκειμένου να φέρουν τον Άγγλο διεθνή στο «Όλντ Τράφορντ», με την ελπίδα πως θα αποτελέσει τον πυλώνα στην αμυντική της γραμμή.

Παρόλα αυτά, η αστάθεια και η έλλειψη συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια των αγώνων έχουν κοστίσει πολλάκις στο σύλλογο, ο οποίος αδυνατεί να… σηκώσει κεφάλι.

Ο ίδιος μπορεί να έχει υποστηρίξει πως η αποτίμηση της μεταγραφής του θα πρέπει να γίνει ύστερα από μια πενταετία (ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος αξιολόγησης), όμως οι περισσότεροι φίλαθλοι της Γιουνάιτεντ περιμένουν πιο άμεσα δείγματα γραφής από τον πρώην στόπερ της Λέστερ.

Κεντρικός αμυντικός: Κερτ Ζούμα

Το μεταγραφικό εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Τσέλσι από την FIFA έχει δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας που είχαν καταλήξει να φεύγουν… μόνιμα δανεικοί, να παραμείνουν στο Λονδίνο και να αποδείξουν πως αξίζουν να αγωνίζονται με τη μπλε φανέλα.

Πολλοί από αυτούς, όπως ο Μέισον Μάουντ και ο Άμπραχαμ έχουν αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, όμως αυτό δεν συμβαίνει με όλους. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο κεντρικός αμυντικός του συλλόγου, Κερτ Ζούμα, αρνείται πεισματικά να αδράξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται μπροστά του και προδίδει συνεχώς την εμπιστοσύνη που του τρέφει ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Αν εξακολουθήσει, μάλιστα, να εμφανίζεται τόσο ασταθής στην απόδοσή του, τότε είναι πολύ πιθανόν να χάσει οριστικά τη θέση του στο βασικό σχήμα.

Μέσος: Γκίλφι Σίγκουρντσον

Πέρα από το θέμα στα μετόπισθεν, η Έβερτον αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα και στο αντίπαλο 1/3. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έχουν βρει δίχτυα μόλις πέντε φορές τη φετινή σεζόν και σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν ιδιαίτερα απειλητική.

Φυσικά, ρόλο σε αυτό έχει παίξει και η αποκαρδιωτική εικόνα του Σίγκουρτσον στο χώρο του άξονα, ο οποίος δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό, καλό του εαυτό.

Αντίθετα, ο Ισλανδός αδυνατεί να βρει τρόπους να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του, ενώ και ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να παραβιάσει την αντίπαλη εστία έπειτα από οκτώ αγώνες πρωταθλήματος.

Μέσος: Τζέσι Λίνγκαρντ

Εκτός φόρμας και… Εθνικής ομάδας, ο Τζέσι Λίνγκαρντ έχει δεχθεί διαδοχικά πυρά από τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πραγματικά όχι άδικα.

Ο 26χρονος είναι σκιά του εαυτού του, έχει να βρει δίχτυα από τον… Δεκέμβριο του 2018 και αποτελεί ίσως τον πιο ακίνδυνο παίκτη επιθετικά των «κόκκινων διάβολων».

Αναπόφευκτα, η κριτική είναι σκληρή για τον ίδιο, ο οποίος θα πρέπει να ανακτήσει άμεσα τη φόρμα του, αν θέλει ακόμα και να παραμείνει στην ομάδα.

Επιθετικός μέσος: Μιγκέλ Αλμιρόν

«Ο Αλμιρόν έχει περισσότερες… βουτιές απ΄ότι γκολ τη φετινή περίοδο» είπε χαρακτηριστικά ο Κρις Σούτον σε τηλεοπτική εκπομπή και περιέγραψε επακριβώς (αν και κάπως σκληρά) την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το όνομα του επιθετικού από την Παραγουάη.

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Νιουκάστλ δεν έχει καταφέρει να συνεισφέρει στον βαθμό που θα έπρεπε τη φετινή περίοδο, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για μια μεταγραφική αποτυχία.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο 25χρονος έχει αποτύχει να παραβιάσει την αντίπαλη εστία σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος, παρά το γεγονός πως έχει επιχειρήσει σουτ συνολικά 30 φορές.

Δεξί εξτρέμ: Νικολά Πεπέ

Το προηγούμενο καλοκαίρι, η Άρσεναλ εκταμίευσε το ποσό των 80 εκατομμυρίων λιρών για να αποκτήσει τον Ιβοριανό από τη Λιλ, σε μια κίνηση που συγκλόνισε και εντυπωσίασε άπαντες στην Αγγλία.

Οι εμφανίσεις του Πεπέ στη Γαλλία είχαν κάνει το όνομά του ιδιαίτερα ελκυστικό για τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, με τους «Κανονιέρηδες», όμως, να είναι τελικά εκείνοι που κατάφεραν να αποσπάσουν τη υπογραφή του.

Παρόλα αυτά, το ξεκίνημα για τον 24χρονο δεν είναι το καλύτερο δυνατό, με τον ίδιο να δείχνει πως αντιμετωπίζει δυσκολίες κατά την προσαρμογή του στην Αγγλία.

Με μόλις ένα γκολ στο ενεργητικό και εμφανίσεις που δεν πείθουν, ο Πεπέ έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει προκειμένου να αποδείξει τον λόγο που η Άρσεναλ… ξηλώθηκε για να τον φέρει στο Λονδίνο.

Αριστερό εξτρέμ: Ισμαΐλα Σαρ

Ακόμη ένα ρεκόρ μεταγραφής, με τη Γουότφορντ να προσφέρει το καλοκαίρι το ποσό των 30 εκατομμυρίων λιρών στην Ρενς προκειμένου να τον κάνει δικό της.

Η συμβολή, όμως, του ταχύτατου Σενεγαλέζου έχει περιοριστεί μόλις σε 3 συμμετοχές στην Premier League και σαν αποτέλεσμα δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα για τη νέα του ομάδα.

Σαν να μην έφτανα όλα αυτά, ο Σαρ θα πρέπει να αποδείξει την αξία του στον νέο προπονητή της ομάδας, Σάντσες Φλόρες, ο οποίος διαδέχθηκ πρόσφατα τον Τζάβι Γκαρσία στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Επιθετικός: Μόιζε Κεν

Την προηγούμενη περίοδο, ο Μόιζε Κεν κατάφερε να στρέψει τα μαγνητίσει τα βλέμματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα του Γιουβέντους να είναι εντυπωσιακές.

Ο ίδιος, όμως, δεν θέλησε να παραμείνει στη «Γηραιά Κυρία» λόγω του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής και το καλοκαίρι αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα για την Αγγλία και συγκεκριμένα την Εβερτον.

Παρόλα αυτά, τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί κατ΄ευχήν για τον 19χρονο επιθετικό, ο οποίος μετράει μόλις δυο συμμετοχές με τα «ζαχαρωτά». Μέχρι στιγμής, η παρουσία του στο Λίβερπουλ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και οι ήδη οι πρώτες φωνές που κατακρίνουν τη μεταγραφή έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Επιθετικός: Μάρκους Ράσφορντ

Φέτος όλα συνηγορούσαν πως θα είναι η χρονιά του. Ο Ρομέλου Λουκάκου αποχώρησε το προηγούμενο καλοκαίρι για… άλλες πολιτείες και αυτομάτως ο Άγγλος έγινε ο εκλεκτός για να επωμιστεί το βαρύ φορτίο της επιθετικής γραμμής.

Άπαντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήλπιζαν πως ο 21χρονος θα αποδείξει τον λόγο που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη, όμως η επίδρασή του στο παιχνίδι της ομάδας παραμένει μηδαμινή.

Όπως και στην περίπτωση του Μαγκουάιρ, το… όνομα και οι προσδοκίες δεν συνάδουν με την πραγματικότητα, με τον Ράσφορντ να αδυνατεί να ξεχωρίσει και να κάνει τη διαφορά για τους «κόκκινους διαβόλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ