Νίκος Γκάλης: Όταν ο «Θεός» σταμάτησε άδοξα το μπάσκετ (vid)

Νίκος Γκάλης: Όταν ο «Θεός» σταμάτησε άδοξα το μπάσκετ (vid)

Σαν σήμερα (18/10) το 1994 μπήκαν ουσιαστικά οι τίτλοι τέλους στη μεγάλη καριέρα του Νίκου Γκάλη.

Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια, ο τεράστιος Νίκος Γκάλης πήρε μια… πικρή για το μπασκετικό κοινό απόφαση. Να βάλει δηλαδή τέλος στην καριέρα του.

Ο Γκάλης, ο κορυφαίος όλων, αυτός που έφερε το μπάσκετ στη χώρα μας για τα καλά, στις 18 Οκτωβρίου 1994 αποφάσισε πως θα «κρεμάσει» τα μπασκετικά του παπούτσια.

Δεύτερη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός τέθηκε αντιμέτωπος με τους Αμπελόκηπους στο κλειστό του Μετς. Ο τότε κόουτς των «πρασίνων», Κώστας Πολίτης δεν ξεκίνησε τον Γκάλη στην αρχική πεντάδα, αλλά ούτε τον χρησιμοποίησε σε ολόκληρο το ημίχρονο!

Οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν αλλοιωθεί από την αρχή της σεζόν 1994-95, μετά από μια ανέλπιστη ήττα από το Περιστέρι. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Πολίτης είχε πει χαρακτηριστικά στον Γκάλη: «Δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι πρόβλημα για την ομάδα και πρέπει φύγεις;» Το ζήτημα μάλιστα, έφτασε μέχρι τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Παύλο Γιαννακόπουλο. Εκείνος επιλήφθηκε της κατάστασης και ο Πολίτης ζήτησε συγγνώμη από τον Γκάλη. Έτσι, θεωρήθηκε πως το θέμα αυτό θεωρείτο λήξαν.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν όπως φαίνονταν. Ήρθε λοιπόν, το συμβάν της μη χρησιμοποίησης του Γκάλη στο ημίχρονο με τους Αμπελόκηπους να «ξεχειλίσει το ποτήρι». Ο Γκάλης έφυγε από το παρκέ απογοητευμένος και συνάμα εκνευρισμένος. Εν βρασμώ ψυχής ή όχι, το αποτέλεσμα είναι πως ο μυθικός Έλληνας παίκτης είχε πάρει την απόφασή του να σταματήσει την μπασκετική του καριέρα. Και δεν την πήρε ποτέ πίσω… Μάζεψε τα πράγματά του πολύ γρήγορα και αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη, ενώ ένα μήνα μετά ο Παναθηναϊκός διέκοψε το συμβόλαιό του.

Κάπως έτσι μια καριέρα γεμάτη τίτλους, διακρίσεις και αναρίθμητα ρεκόρ έφτασε στο τέλος της. Άδοξα και όχι όπως έπρεπε… Ο Νίκος Γκάλης είχε πει μια φράση αναφορικά με το τέλος του από τα γήπεδα: «θα εγκαταλείψω όταν πάψουν να με υπολογίζουν». Το είπε και το έκανε…

Δείτε το βίντεο με τους τελευταίους πόντους που πέτυχε:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ