Ο Ολυμπιακός στην Γερμανία: Μία νίκη αλλά τι νίκη!

Ο Ολυμπιακός στην Γερμανία: Μία νίκη αλλά τι νίκη!

Για 8η φορά ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί σε ευρωπαικό ματς σε Γερμανικό γήπεδο μετρώντας έως τώρα έξι ήττες αλλά και το μεγάλο πρώτο διπλό στο Τσάμπιονς Λιγκ στη Βρέμη – Τρίτη φορά στο Μόναχο με την Μπάγερν, μόνο στη Βρέμη έχει σκοράρει!

Στο «Αλιάνζ Αρένα» απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου δοκιμάζεται το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός καταγράφοντας την 8η παρουσία του σε γερμανικό γήπεδο στην ιστορία στα πλαίσια ευρωπαικών αναμετρήσεων.

Για τρίτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Μόναχο με την πανίσχυρη Μπάγερν με τις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις να συνοδεύονται από βαριές ήττες. Συνολικά οι επιδόσεις του Ολυμπιακού επί γερμανικού εδάφους δεν είναι καλές.

Στην Γερμανία όμως ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία καθώς στη Βρέμη πέτυχε το πρώτο διπλό στο Τσάμπιονς Λιγκ «σπάζοντας την κατάρα» και αλλάζοντας συνολικά την ευρωπαϊκή του μοίρα μια και από τότε ήρθαν πολλά διπλά και διακρίσεις στην Ευρώπη.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως όλες οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με γερμανικές ομάδες έχουν γίνει στα πλαίσια του Τσάμπιονς Λιγκ ή παλιότερα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Και παράλληλα ενδεικτικό της δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στο γερμανικό έδαφος είναι πως σε όλα τα ματς έχει δεχθεί γκολ ενώ εκτός από το ματς με την Βέρντερ Βρέμης, δεν έχει σκοράρει σε κανένα από τα υπόλοιπα έξι όπου ηττήθηκε.

Αδύνατο να την κοντράρει

Η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός στα πλαίσια ευρωπαικού αγώνα ταξίδεψε στη Γερμανία ήταν την σεζόν 1980-81 στα πλαίσια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν. Στο πρώτο ματς στο Καραισκάκη γνώρισε την ήττα με 4-2 με την ρεβάνς να είναι διαδικαστική και τους Γερμανούς να επικρατούν με 3-0 την 1η Οκτωβρίου 1980.

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0
1.10.1980, “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ”, ΜΟΝΑΧΟ
Μπάγερν: Βάινερ, Χόρσμαν, Νιντερμάγιερ, Αουγκεντάλερ, Κράους, Ντιρμπέργκερ (46′ Γιάνσεν), Μπράιτνερ, Χένες, Ντρέμλερ, Ρουμενίγκε (77΄Ντελ Χάγιε)
Προπονητής: Παλ Τσερνάι
Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Κυράστας, Κουσουλάκης, Παπαδόπουλος, Νοβοσέλατς, Ξανθόπουλος, Νικολούδης, Περσίας, Γαλάκος, Ορφανός (79′ Λεμονής), Αλστρομ (71′ Καλτσάς)
Προπονητής: Κάζιμιρ Γκόρσκι
Σκόρερ: 2′ Χένες, 7′ Ρουμενίγκε, 67′ Γιάνσεν

Άντεξε στο Αμβούργο αλλά…

Στις 20 Οκτωβρίου 1982 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ο Ολυμπιακός έφευγε από το Αμβούργο με ήττα 1-0 και την ελπίδα πως μπορεί στο Καραισκάκη να παλέψει απέναντι στους πανίσχυρους Γερμανούς. Η ήττα με 4-0 και στο Καραισκάκη απέδειξε πως η γερμανική ομάδα δεν παιζόταν.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
20.10.1982, “ΦΟΛΠΑΡΚΣ ΣΤΑΝΤΙΟΝ”, ΑΜΒΟΥΡΓΟ
Αμβούργο: Στάιν, Κάλτζ,Βερμέγιερ, Γιάκομπς, Ιερόνιμους (50′ Φον Χέεσεν), Χάρτβιγκ, Μιλέφσκι, Γκροχ, Μάγκατ, Χρούμπερς, Μπάστρουπ
Προπονητής: Ερνστ Χάπελ
Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Γούναρης, Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Μίχος, Κουσουλάκης (37΄Ξανθόπουλος), Κοκολάκης, Εσταβίγιο, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Λεμονής (73΄Ορφανός)
Προπονητής: Αλκέτας Παναγούλιας
Σκόρερ: 58΄Φον Χέεσεν

«Παράδοση» στο Λεβερκούζεν

Πέρασαν χρόνια μέχρι να βρει μπροστά του γερμανική ομάδα ο Ολυμπιακός με την Λεβερκούζεν, φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς, να έρχεται στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ που συμμετείχαν οι «ερυθρόλευκοι». Το απίστευτο 6-2 της πρεμιέρας στη Ριζούπολη δεν είχε συνέχεια για τον Ολυμπιακό που «κατέρρευσε» στον όμιλο τερματίζοντας τελευταίος. Για την 5η αγωνιστική του ομίλου βρέθηκε στο Λεβερκούζεν όπου έχασε «σβηστά» με 2-0 από τους Γερμανούς.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0
29.10.2002, “ΜΠΑΙ ΑΡΕΝΑ”, ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Λεβερκούζεν: Μπουτ, Λούσιο, Ζουάν (45+2΄Ογίκβε), Ζίβκοβιτς, Μπαστούρκ, Μπερμπάτοφ (90΄Μπρντάριτς), Μπάλιτς, Μπάμπιτς, Σνάιντερ, Νόιβιλ (62΄Σίμακ), Πλασέντε
Προπονητής: Κλάους Τοπμέλερ
Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Χούτος (24΄Ζιοβάνι), Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Ντρασένα, Άντζας (63΄Οφορίκουε), Ανατολάκης (46΄Ζέτερμπεργκ)
Προπονητής: Γιάννης Κόλλιας

Το βράδυ που άλλαξε η ευρωπαική του μοίρα…

Στη Βρέμη στις 3 Οκτωβρίου 2007 ο Ολυμπιακός κατάφερε μετά από πολλές απόπειρες να ξορκίσει την «κατάρα» των εκτός έδρας αγώνων. Μετά από ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο έχανε με 1-0 ο Ολυμπιακός μπόρεσε να κάνει την ολική επαναφορά στην επανάληψη και να θριαμβεύσει με 1-3 πετυχαίνοντας το πρώτο διπλό στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ και αλλάζοντας από τότε την ευρωπαική του μοίρα. Το βράδυ εκείνο ήταν η αρχή για την «ερυθρόλευκη» ευρωπαική άνοδο…

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3
3.10.2007, “ΒΕΖΕΡΣΤΑΝΤΙΟΝ”, ΒΡΕΜΗ
Βέρντερ: Βαντερ, Πάσανεν, Νάλντο, Φριτζ (63΄Μπορόφσκι), Ρόζενμπεργκ (76΄Σανογκό), Ντιέγκο, Τόσιτς, Γένσεν, Φριγκς, Ούγκο Αλμέιδα, Μερτεζάκερ
Προπονητής: Τόμας Σάαφ
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί (19΄Ζούλιο Σέζαρ), Στολτίδης, Γκαλέτι (72΄Κοβάσεβιτς), Τζόρτζεβιτς, Ραούλ Μπράβο, Άντζας, Λεντέσμα, Λουα Λούα, Τοροσίδης (86΄Πάντος)
Προπονητής: Τάκης Λεμονής
Σκόρερ: 32΄Ούγκο Αλμέιδα/73΄Στολτίδης, 82΄ Πατσατζόγλου, 87΄Κοβάσεβιτς

Ανάγκασε την Ντόρτμουντ να «μεταλλαχτεί»

Την 1η Νοεμβρίου 2011 ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε αντιμετώπιζε την Ντόρτμουντ που λίγες μέρες νωρίτερα είχε κερδίσει στο Καραισκάκη με 3-1, ψάχνοντας βαθμό ή βαθμούς που θα τον έβαζαν γερά στο κόλπο της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα γρήγορο γκολ των Γερμανών έβαλε σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό που πίεσε, πάλεψε για την ισοφάριση αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Κλοπ μιλώντας στη συνέχεια τόνισε πως χρειάστηκε να αλλάξει όλη την ποδοσφαιρική φιλοσοφία της ομάδας του για να πάρει το αποτέλεσμα αναγνωρίζοντας πως αν δεν το έκανε θα είχε πρόβλημα η ομάδα του.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
1.11.2011, “BVB ΣΤΑΝΤΙΟΝ”, ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Ντόρτμουντ: Βάιντενφέλερ, Σούμποτιτς, Κελ, Λέιντνερ (86΄Σαντάνα), Λεβαντόφσκι, Γκέτσε (66΄Καγκαβα), Χούμελς, Γκρόσροιτς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Πέρισιτς (75΄ Μπλατσικόφσκι)
Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ
Ολυμπιακός: Μέγερι, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (79΄ Πάντελιτς), Φέισα (59΄Μακούν), Τζιμπούρ, Μιραλάς, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (67΄Αμπντούν), Ορμπάιθ
Προπονητής: Ερνέστο Βαλβέρδε
Σκόρερ: 7΄ Γκρόσροιτς

«Λύγισε» στο «Βέλτινς Αρένα»

Έχοντας εξασφαλίσει την Τρίτη θέση του ομίλου ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ πήγε στο Γκελζενκίρχεν για να παίξει για την νίκη που θα τον έβαζε σε τροχιά πρόκρισης στους «16». Όσο και αν οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν αρχικά στην πίεση και ήταν μέσα στο ματς σχεδόν μέχρι το φινάλε, ένα γκολ στο 77΄του Φουχς, έκρινε το ματς υπέρ των Γερμανών.

ΣΑΛΚΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
21.11.2012, “ΒΕΛΤΙΝΣ ΑΡΕΝΑ”, ΓΚΕΛΖΕΝΚΙΡΧΕΝ
Σάλκε: Ούνερσταλ, Χέβεντες, Χόλτμπι (71΄ Πούκι), Τζόουνς, Παπαδόπουλος, Φαρφαν, Φουχς, Χούντελαρ (91΄Μαρικά), Ντράξλερ (89΄Μπαρνέτα), Ματιπ, Νοισταντερ
Προπονητής: Χουμπ Στέφενς
Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (81΄Ιμπαγάσα), Μασάδο, Μήτρογλου (74΄Τζιμπούρ), Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Γκρέκο (65΄Φουστέρ), Τοροσίδης, Αμπντούν
Προπονητής: Λεονάρντο Ζαρντίμ
Σκόρερ: 77΄Φούχς

Και πάλι καλά…

Το… κατηφορικό Αλιάνζ Αρένα γνώρισε για τα καλά ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα που ηττήθηκε με 4-0 για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2015-16. Μια ήττα που δεν είχε επηρεάσει τότε τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού. Στα πρώτα 20 λεπτά ο Ολυμπιακός έχανε 3-0 πραγματοποιώντας την χειρότερη εμφάνιση του εκείνη την χρονιά.

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-0
24.11.2015 «ΑΛΙΑΝΖ ΑΡΕΝΑ», ΜΟΝΑΧΟ

Μπάγερν: Νόιερ, Λεβαντόφσκι (56′ Μπενατιά), Ρόμπεν, (32′ Κίμιχ), Κόστα (72′ Μαρτίνεθ), Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Μπαντστούμπερ, Κομάν.

Προπονητής: Πεπ Γκουαρδιόλα
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ (78′ Σαλίνο), Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (67′ Φορτούνης), Καμπιάσο, Πάρντο (67′ Ερνάνι), Σεμπά και Ιντέγε.
Προπονητής: Μάρκο Σίλβα

Σκόρερ: 8΄Κόστα, 16΄Λεβαντόφσκι, 20΄Μίλερ, 69΄Κομάν

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 
Ημερομηνία/Αντίπαλος/Διοργάνωση/Αποτέλεσμα
1.10.80/Μπάγερ Μονάχου/Κ.Πρωταθλητριών/3-0
20.10.82/Αμβούργο/Κ. Πρωταθλητριών/1-0
29.10.02/Λεβερκούζεν/Τσάμπιονς Λιγκ/2-0
3.10.07/Βέρντερ/Τσάμπιονς Λιγκ/1-3
1.11.11/Ντόρτμουντ/Τσάμπιονς Λιγκ/1-0
21.11.13/Σάλκε/Τσάμπιονς Λιγκ/1-0
24.11.15/Μπάγερν/Τσάμπιονς Λιγκ/4-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ