Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι : Ολα όσα πρέπει να ξέρεις

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι : Ολα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Λίβερπουλ περιμένει τη Μάντσεστερ Σίτι στο Ανφιλντ (σ.σ. τόπος... μαρτυρίου για τους Σίτιζενς) για το «Star wars» στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και to10.gr καταγράφει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ο βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας «Guardian», Πωλ Γουίλσον, αναρωτιέται: «Μπορεί ο Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι να γίνει αποδεκτό ως το μεγαλύτερο παιχνίδι της Αγγλίας;». Και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, μπορεί οι μεγάλες «μάχες» του αγγλικού ποδοσφαίρου να είχαν άλλους πρωταγωνιστές στο παρελθόν, αλλά η νέα τάξη πραγμάτων, η εμφανής αποκοπή του νέου δίπολου από τους υπόλοιπους «μεγάλους» της Πρέμιερ Λιγκ, η συνύπαρξη ιδιοφυών ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων όπως ο Κλοπ και ο Γκουαρδιόλα, αλλά και τα πρότζεκτ των δύο συλλόγων, ξαναγράφουν την ιστορία του ποδοσφαίρου στο Νησί. Με ματιά στο παρόν και στο μέλλον.

Αφορμή για αυτή την κουβέντα; Μα, φυσικά, το παιχνίδι που περιμένει ολόκληρη η υφήλιος. Το απόγευμα της Κυριακής πρωτοπόρος Λίβερπουλ περιμένει τη Μάντσεστερ Σίτι στο σπίτι της. Στο κάστρο της, το «απάτητο» «Ανφιλντ», που αποτελεί τόπο «μαρτυρίου» για τη νεόπλουτη αρμάδα του Γκουαρδιόλα. To10.gr ανοίγει τον φάκελο του πρώτου ντέρμπι κορυφής της χρονιάς στο αγγλικό ποδόσφαιρο, που βρίσκει τη Λίβερπουλ στο +6 από τη Σίτι (31-25), και παραθέτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μεγάλη μάχη.

* Η Λίβερπουλ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 28 παιχνίδια της ως γηπεδούχος με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι (1-2 τον Μάιο του 2005) και είναι αήττητη στα τελευταία της 16 παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ στο Ανφιλντ (11 νίκες, 5 ισοπαλίες).

* Αφού έχασε τέσσερα παιχνίδια στη σειρά με αντίπαλο τη Λίβερπουλ την περίοδο 2015-2016, η Σίτι έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια με αντίπαλο τους Reds (2 νίκες, 2 ισοπαλίες).

* Η Μάντεστερ Σίτι δεν έχει νικήσει κανένα από τα 16 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της με αντίπαλο της Λίβερπουλ. Επίπεδο που αποτελεί το μεγαλύτερο αρνητικό σερί με έναν αντίπαλο στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ!

* Η Λίβερπουλ έχει νικήσει τους περισσότερους εν ενεργεία πρωταθλητές από κάθε άλλη ομάδα στην 21χρονη ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Για την ακρίβεια, δεν έχει χάσει στην έδρα της από τον Δεκέμβριο του 2007 (0-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), έχοντας συνολικά 6 νίκες και 5 ισοπαλίες έκτοτε.

* Αυτή θα είναι η 35η αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Η κάθε ομάδα έχει από 9 νίκες και 16 ισοπαλίες, με τη Σίτι να είναι η τελευταία νικήτρια του ζευγαριού, στην αναμέτρηση του Ιανουαρίου 2019!

* Η Λίβερπουλ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 50 παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ (41 νίκες, 8 ισοπαλίες, 1 ήττα). Με τη μοναδική της ήττα να προέρχεται από τη Σίτι, τον περασμένο Ιανουάριο! Οι Reds είναι αήττητοι στα τελευταία 28 παιχνίδια τους στην Πρέμιερ Λιγκ και «τρέχουν» το 8ο μεγαλύτερο ανάλογο σερί στη διοργάνωση.

* Η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει περισσότερους βαθμούς (10) από κάθε άλλη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ τη φετινή σεζόν, ανατρέποντας παιχνίδια της. Οι Reds νίκησαν τα τελευταία δύο παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν πρώτοι γκολ. Ποτέ στην ιστορία τους δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τρεις ανατροπές.

* Η Μάντσεστερ Σίτι έχει νικήσει τα 11 από τα τελευταία 12 εκτός έδρας παιχνίδια της, γνωρίζοντας την ήττα μόνο στον αγώνα με τη Νόριτς (2-3). Οι Σίτιζενς έχουν πετύχει 30 γκολ σε αυτή την περίοδο, σκοράροντας 2.5 γκολ ανά παιχνίδι!

* Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει μόνο σε έξι από τα 62 εκτός έδρας παιχνίδια της υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα. Τρεις από αυτές τις ήττες τις υπέστη στην περιοχή του Μέρσισαϊντ (2 από τη Λίβερπουλ, 1 από την Εβερτον) και τις άλλες τρεις στο Λονδίνο (Τότεναμ, Κρίσταλ Πάλας, Τσέλσι).

* Παρά το γεγονός ότι η Λίβερπουλ τρέχει το δεύτερο καλύτερο αήττητο εντός έδρας σερί στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (45 ματς), έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα τελευταία 5 παιχνίδια της στο Ανφιλντ. Μόνο τον Οκτώβριο του 2014 είχαν μεγαλύτερο σερί αγώνων με παθητικό (7 ματς).

* Από το 2008, όταν έγινε προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο νυν τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει ηττηθεί 7 φορές από τον Γιούργκεν Κλοπ, σε όλες τις διοργανώσεις, περισσότερες από κάθε άλλον προπονητή που αντιμετώπισε.

* Ο σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, δεν έχει σκοράρει σε 7 αναμετρήσεις στο Ανφιλντ, το γήπεδο στο οποίο έχει αγωνιστεί τις περισσότερες φορές χωρίς να βρει δίχτυα. Σε αυτά τα 7 παιχνίδια ο Αργεντινός είχε μόλις 10 σουτ, με μόνο δύο εξ αυτών εντός εστίας!

* Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ έχει εμπλακεί σε 7 γκολ στα τελευταία 8 παιχνίδια εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι (4 γκολ, 3 ασίστ), αλλά όλα τα έχει πετύχει σε τρία παιχνίδια!

* Ο Αγουέρο έχει σκοράρει 49 γκολ στα 79 παιχνίδια σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ που έχουν διεξαχθεί Κυριακές και μπορεί να γίνει μόλις ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει τα 50 γκολ τη συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ (63 γκολ σε 142 ματς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ